Банер
Макош-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Компютрите и нелекуваните инфекции причиняват безплодие при мъжете
Написано от Стоян Захариев   
Четвъртък, 31 Май 2007 00:00
Една от най-разпространените заблуди, свързани с безплодието е, че само жените са „виновни“ за липсата на деца.

Истината обаче е, че причините за това една двойка да не може да има деца, се поделят по равно между мъжа и жената.

И ако за жените се говори много, то за мъжете и тяхното безплодие информацията не е много разпространена.

Три са основните причини за стерилитета на мъжете – нелекуваните полови инфекции, йонизиращата радиация от мониторите и хормоналните проблеми, породени от стрес и наднормено тегло, обяснява урологът д-р Юрий Бъчваров, консултант към АГ болница „Д-р Щерев”.

Инфекциите

Инфекциите, предавани по полов път, са една от най-честите причини за безплодие както при мъжете, така и при жените.

Лошото е, че тези заболявания при мъжете протичат почти без симптоми, което прави представителите на силния пол немарливи към собственото им здраве.

Тъй като е несериозно да ви говорим да ходите на лекар след всеки рисков полов контакт, просто използвайте презервативи.

С тяхна помощ ще предпазите себе си и партньорите си от заболявания, които могат да окажат влияние върху целия ви живот.

Най-често разпространените инфекции при мъжете са гонореята, хламидията и трихомонас вагиналис. Често те протичат без симптоми и стават хронични.

Наднормено тегло и стрес

Стресът и излишните килограми също влияят на плодовитостта при мъжете. Високият холестерол и липсата на физически упражнения оказват влияние на целия организъм, включително и на половата система.

Алкохолът и цигарите пък намаляват подвижността на сперматозоидите и те не могат да достигнат навреме до яйцеклетката, за да я оплодят.

Смята се, че мъжете с обща концентрация на сперматозоидите под 20 милиона на милилитър много трудно могат да имат поколение.

Опасните професии

Има професии и занимания, които също оказват негативно влияние върху способността на мъжете да направят поколение.

Всички, които работят на компютър повече от осем часа на ден, както и шофьорите и работещите с петролни продукти са най-силно застрашени.

Отровните изпарения и вредните лъчения повреждат сперматозоидите и възможността за оплождане намалява.

По-рядко срещани причини за безплодие при мъжете са заушка, бъбречни, чернодробни и генетични заболявания, тясно бельо и прекалено излагане на тестисите на топлина, например в сауна.

Репродуктивната медицина обаче е напреднала достатъчно, че да предложи най-различни решения за двойки, които не могат да имат деца. Важното е да се потърси специализирана помощ, а не проблемът да се крие.

Мъжете със стерилитет не обичат да споделят проблема нито с близки, нито с приятели. Те смятат, че безплодието ги прави по-малко мъже, сочат наблюденията на психолога в АГ болница „Д-р Щерев” Ани Коцева.

На 2 и 3 юни АГ болница „Д-р Щерев” ще проведе безплатни профилактични прегледи за мъже.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .