Банер
ПЕРУН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИМПУЛСНАТА ТЕРАПИЯ лекува щитовидната жлеза
Написано от Маг Селена   
Събота, 11 Август 2007 00:00
Д-Р КРАСИМИР АТАНАСОВ, СПЕЦИАЛИСТ ПО ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ: ИМПУЛСНАТА ТЕРАПИЯ ОТСТРАНЯВА ПАТОЛОГИИТЕ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, побързайте да се консултирайте с ендокринолог.
Понижената функция на този орган създава риск от инфаркти и инсулти

За проблемите на щитовидната жлеза разговаряме с д-р Красимир Атанасов, специалист по вътрешни болести. Той е специалистът, който преди известно време въведе своя методика за безоперативно лечение на този орган.

- В началото да ви попитам: защо щитовидната жлеза понижава своята функция?

- Това е едно от паталогичните състояния на жлезата. Причината за хипофункцията на този орган най-често се дължи на стреса, на въздействие на химични, токсични, радиоактивни вещества, както и на електромагнитни въздействия - микровълнови печки, високочестотни сигнали. Това може да се случи още с напредване на възрастта, както и след оперативно лечение на жлезата.

- Какви са симптомите на понижена функция на щитовидната жлеза?

- Най-често това са лесна уморяемост, стягане, задушаване, световъртеж, шум в ушите, отслабена памет, подпухналост, суха кожа, сърцебиене, обилно изпотяване, изтръпване на ръцете, студени крайници, наддаване на тегло, повишена нервност, раздразнителност и др. Достатъчно е само наличието на един от посочените симптоми, за да се насочи вниманието към щитовидната жлеза.

- Разкрит ли е механизмът, по който става понижаването на функцията?

- За съжаление и тук както при много други заболявания се тръгва от средата на пътя. Само така могат да се определят обяснения като йоден дефицит, ензимна недостатъчност, генетичен дефект и др. Аз и екипът, с който работя, сме изградили друга теория, която е подкрепена с практически резултати.

- Какво е вашето обяснението за механизма, водещ до хипофункция на щитовидната жлеза?

- Механизмът, по който жлезата изпада в хипофункция, е сложен за неспециалисти, но най-общо може да се каже, че един от най-често срещаните фактори, като стресът, създава в мозъчната кора електрически полета, които променят пропускливостта на кръвно-мозъчната бариера. В резултат на което отслабва интензитетът на нервните импулси или се променя честотата на нервния импулс от мозъчните центрове. Това нарушава контролиращите и командни функции на мозъчните ядра, в резултат на което щитовидната жлеза понижава функцията си. После вече следва един процес от верижни реакции.

- Какви промени настъпват в организма при недостиг на щитовидни хормони?

- Недостигът на щитовидни хормони засяга почти всички органи и системи, тъй като функционирането на всяка клетка е свързано с тях. Най-уязвими в това отношение са сърдечносъдовата и нервната система. По-значителни патологични промени настъпват след 45-50-годишна възраст.

- Винаги ли инфарктът и инсултът са свързани с понижената функция на щитовидната жлеза?

- Във възрастта след 45 години - да, тъй като хипофункцията на жлезата води до нарушена обмяна на съдовите стени, което е и предпоставка за отлагане продуктите на обмяната върху тях и образуване на плаки. Освен че влияе върху обмяната на съдовите стени, недостигът на щитовидни хормони води и до дефицит на биологично активни вещества, които са важни за възстановяването на функциите на целия организъм.

- До какви усложнения може да доведе нелекуването на хипофункцията на щитовидната жлеза?

- Най-опасните усложнения са коронарните и мозъчните инфаркти и инсулти. Хроничната умора и наличието на характерни симптоми водят до рязко влошаване качеството на живот. Понижената функция на щитовидната жлеза е свързана и с появата на заболявания като неврози, депресии, остеопороза, желязодефицитна анемия, някои заболявания на черния дроб и стомашно-чревния тракт. Има и много важно значение за имунната система на организма, което предполага предпазване от онкологични заболявания.

- Съществуват ли ефикасно лечение и профилактика при хипофункция на щитовидната жлеза и ако да - какви са практическите резултати?

- Повечето читатели вероятно знаят, че това, което е прието като лечение, е заместителната хормонална терапия. Тя обаче има много негативни последици, тъй като се прилага продължително време, което уврежда черния дроб и бъбреците. Засилват се процесите на развитие на остеопороза. Често е налице непоносимост към тези хормони и затова те не са удачен вариант и могат да се използват само при определени показания. Освен това много от симптомите остават. Важно е да се отстрани причината за патологията, за да се възстанови функцията на щитовидната жлеза. Това се постига чрез нестандартен метод на лечение - импулсна терапия, която е доказала своите възможности. Този метод се прилага от дълго време и с него успеваемостта е над 90 процента. С това лечение се нормализира синтезът на необходимото за организма количество щитовидни хормони от жлезата. Симптомите изчезват и пациентът възстановява нормалните си жизнени функции. Един лесен тест за състоянието на щитовидната жлеза е установен от д-р Брода Барнес. В 3 последователни дни при събуждане (преди ставане и закуска) термометърът се поставя под мишницата за 10 минути. Нормалната температура е в границите 36,4 до 36,8 градуса. Ако стойностите са по-ниски от 36,4, може да се предполага, че е налице понижена функция на щитовидната жлеза. Ако са по-високи от 36,8, това е показател за хиперактивност.

Интервю на Емилия ДОНЕВА


ДИЕТИ ЗА БОЛНИТЕ ОТ ХИПОТИРЕОЗА
При заболявания на щитовидната жлеза са необходими не само лекарства. Много важно е правилното балансирано хранене. Болните с хипотиреоза, освен лекарства,трябва да приемат продукти, богати на йод и такива, които подобряват обмяната на веществата. Тези продукти са полезни и за профилактика. Всички те са достъпни за вас и са добре познати.

ПОЛЕЗНИТЕ МОРСКИ ДАРОВЕ
Ще започнем с полезните морски продукти. Знаем, че японците всеки ден ядат морски дарове и затова страдат много по-малко от тази болест. Морските продукти съдържат много йод, който е необходим за нормалната работа на щитовидната жлеза. Всяка морска риба съдържа много йод. Но най-добре е, когато рибата е прясна, защото след 48 часа тя започва да губи йод.
Много полезни са и мидите, скаридите, калмарите. Освен че са полезни, тези деликатеси са и много вкусни. В наше време вече всеки може да се купи такива неща, те не са чак толкова скъпи, не са по-скъпи от месото.

Предлагаме няколко рецепти

• Салата от морско зеле (морски водорасли). Сложете в съд една супена лъжица морско зеле на прах и го залейте с чаша топла вода. След като прахът набъбне, прецедете и добавете 3 супени лъжици извара, 8 ореха и чесън на вкус. Можете да подправите салатата с майонеза или сметана.

• Супа от морска риба. Сварете бульон от каквато и да е морска риба. Докато той се вари, леко задушете в растително масло нарязан лук и морков, нарежете на малки кубчета и 1-2 картофа. Когато бульонът заври, пуснете вътре картофите, след това зеленчуците и най-накрая консервирано морско зеле. Оставя се да ври, докато супата стане готова. Сервира се, подправена с малко майонеза.

• Котлети. Необходими продукти - морско зеле, варен морков, филе от бяла морска риба, кромид лук. Съставките се смесват, но преди това се смилат на машинката за месо. От получената смес се приготвят котлети и се панират, докато получат златиста коричка.

• Плънка за сандвичи. Необходими продукти - половин килограм филе от риба, 300 г морско зеле, 1 глава кромид лук, сол и черен пипер на вкус. Морското зеле се вари 30 минути, след това се измива със студена вода, изцежда се и се смила на месомелачката с рибното филе и лука. Добавя се малко черен пипер, смесва се добре и се слага на сандвича.

ТЕСТ
ПРОВЕРЕТЕ ЩИТОВИДНАТА СИ ЖЛЕЗА
1. Вашите родители или други роднини са страдали от заболявания на щитовидната жлеза.
2. Вие живеете в промишлен голям град.
3. Работите на ненормиран работен ден, работата ви е нервна, ходите и в командировки.
4. През последната половин година в живота ви са се случили събития, предизвикали емоционални и физически загуби.
5. В последно време спите лошо, станали сте плачливи и неуравновесени.
6. Строго се придържате към вегетарианска диета.
7. Често боледувате или страдате от хронични заболявания.
8. Носите стягащи шията ви вратовръзки.
9. Подлагали сте се на лъчева терапия.
10. Изгубили сте интерес към любимата работа, към хора и събития.
11. Не ви се удава да отслабнете.
12. Косите ви са чупливи, шията изглежда затлъстяла, лицето - подуто, клепачите - отекли.
13. Появил се е неестествен блясък в очите.
14. Безпокои ви учестено сърцебиене и ръцете ви треперят.
15. Оплаквате се от повишена уморяемост и сънливост.
16. Студено ви е дори в горещите дни, или пък се потите в студено време.
17. Пушите и 2-3 пъти в седмицата изпивате 1-2 бири или спиртни напитки.

Утвърдителният отговор е 10 точки, отрицателният - 5.
• По-малко от 80 точки. Щитовидната ви жлеза е наред.
• От 85 до 120 точки. Все още нямате причини за сериозно безпокойство, обаче жлезата ви работи в неблагоприятни условия. Необходими са профилактични мерки.
• От 125 до 160 точки. Щитовидната ви жлеза е в опасност. Обърнете се за помощ към специалист
.

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .