Банер
ВЕЛЕС.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

10 начина да убиете стреса - навсякъде и по всяко време - I част
Написано от Румяна Алексиева   
Сряда, 13 Юни 2007 00:00
Психологически трикове
Тук ще ви дадем истински решения, за реалния живот. Специално издание за жени (може и мъжете преспокойно да четат и да адаптират, не е толкова страшно и различно).

Всички сме наясно, че стресът е лошо нещо за нас. Дългото излагане на стрес може да причини рак, затлъстяване и куп други болести.

Да релаксираш и миришеш свещи и ароматизирани цветя обаче не е толкова лесно. Ако беше, всички масово щяхме да се нашмъркаме с лавандула и да палим ароматни свещи под и над път.

Истината е, че нещата, които най-много стресират една жена, е как да се справи с излишните килограми, как да избере най-правилното хранене и да се грижи за външността си. Това показват данните от най-новите изследвания на американски психолози.


Как да се справим?

Ако се опитваме да наместим в и без това обърканото си ежедневие място за антистрес практики, напрежението става още по-голямо.

Тоест, трябва да сложите в дневната си програма“ „една ябълка, половин лист маруля, да взема децата (който има), 30 мин. фитнес, антистрес“.

Тази натрапчива припряност индуцира още повече стрес. Всъщност действията за борбата със стреса трябва да се случват от само себе си, да имате спокойствие, а не да планирате и да се натоварвате още повече. Ето 10-те начина (засега първите два, за да не ви стресираме излишно с дълъг списък:)

1. Преди да тръгнете за работа

Заредете се с храна (здравословна) за похапване. Повече жени отколкото мъже (съотношението е едно към три в „полза“ на дамите) започват да хрупат сладолед, вафли, чипс и др. в пристъп на нервност, за да успокоят стресовото си състояние.

При дамите обаче ударът е двоен. След като се натъпчат с някакви мазнотии, идва шокът от това, че са поели огромно количество калории и с плана за хубава фигура за деня е свършено. Така стресът става още по-голям.

Затова дами, винаги имайте под ръка някакви ядки, оризови кракери (без сол), плодове, за да можете да хапнете като се изнервите. Ако ви се дояде много, много сладко, може малко парче шоколад, но по-добре пробвайте с ябълка. Можете да я ядете гневно и след това да я метнете със засилка в кошчето. Това пак успокоява.

2. Преди да тръгнете от работа

Помогнете си и се подгответе за следващия ден. Няма нищо по-стресиращо да се чувствате неподготвени и да ви тормози мисъкта, че не сте свършили нещо и не сте готови с дадена задача.

Ако разчистите нещата и си помогнете от следващия ден за утре, ще чувствате ситуацията под контрол. Това ще ви зареди абсолютно позитивно за целия ден, защото ще изпитвате удовлетворение от добре свършената работа.
3. Пет минути

Всеки е преживявал моментна черна дупка. Викането, депресирането и черните мисли как ще хванете причинителя на гневния ви изблик и ще му организирате атентат, няма да помогнат.

Започнете да повтаряте.

Да, да, да. Вършете повтарящо се действие. Например, чистете с прахосмукачка, подредете си документите на бюрото, чистете, търсете нещо в интернет. Докато правите това можете да си повтаряте (не крещете, а повтаряйте, може и на ум) дума, която най-точно характеризира как се чувствате в момента.

Последни изследвания показват, че тази практика невероятно бързо намалява пулса, понижава кръвното и нормализира дишането. Ето ви постигане на бърза 5-минутна релаксация.

Идеята е да се съсредоточите върху това петминутно действие и петминутната дума, за да изгоните негативните мисли и тяхното „складиране“ в съзнанието.

4. Хей ръчички, хей ги две

Мийте си ръцете. Когато сте под напрежение, сте много по-уязвими на вируси и бактерии, защото имунната ви е отслабена.

Миенето на ръцете е най-добрата защита. Когато сте на работа също ги мийте. Качествено. Качественото миене отнема точно 1020 секунди. Или колкото да си изтананикате „Зайченцето бяло“.

5. В колата

Лека музика. Според медицински изследвания, нежната и бавна музика (някои класически изпълнения например) е доказан убиец на стреса.

И така, преместете радиото на някоя станция, която пуска по-спокойна музика. Тук правим специално включване за мъжете: моля, когато имате среща не пускайте непременно такава музика, защото могат да ви вземат или за прекалено романтичен, или за прекалено задръстен, странен или дори гей.

Пеенето в колата също е прекрасен анти-стрес вариант. Естествено можете да си пуснете някаква по-енергична музика и да редувате с лека. Това е идеален вариант, ако сте в задръстване. Пейте и се упражнявайте. Физически упражнения имаме предвид.

Да. Ето ви едно бързо анти-напрежение упражнение при задръстване. Хванете здраво волана и стиснете. Напрегнете всички мускули, ама супер силно – на пръстите, на ръцете, рамената и гърба. Стискайте, докато не започнете да потрепервате (около 45 секунди).

Цялото това стискане, тоест упражнение, ще донесе невероятно облекчение за гърба, врата и ръцете. Само си дръжте крака на спирачката, когато си махнете пръстите от волана.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .