Банер
bear.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Цветът на лицето издава настроението
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 20 Юни 2007 00:00
Хората подсъзнателно усещат какво чувства техния събеседник.
Повечето от нас природата е дарила с така нареченото трихроматично зрение. Това означава, че всъщност ние виждаме само три цвята - червен,син и зелен, а всичко останало възприемаме като смесване на тези цветове (изключение правят само далтонистите). Такъв тип зрение притежават още само някои примати, докато останалите животни възприемат само два оттенъка - син и червен.
Върху това, защо природата е “решила”, че на човека му е необходимо с такава точност да различава цветовете, учените разсъждават дълго време и дават най-различни обяснения.
Ново схващане се базира на сензационни изводи - това зрение ни е “дадено”, за да можем да се разбираме един друг, като различаваме емоциите по цветова гама.
Изследователи от Калифорнийския технологичен институт твърдят, че умението да се различават цветовете се явява водещо в процеса на взаимното разбиране, при което първото възприятие става именно по цвета на лицето на човека, с когото контактуваме.
Според американските учени всички цветни реакции – гняв и злоба (от които се изчервяваме), страх (от който кожата ни придобива син оттенък), болка (от която лицето става синьо или жълто-зелено), точно се поместват в тези три цвята, които сме способни безгрешно да различим, и служат като комуникативно средство.
С този факт се обяснява и защо лицето на човека и приматите с трихроматично зрение не е покрито напълно с коса - в противен случай ние не бихме разпознали първите признаци за промяна на настроението, които се изразяват със съвсем слабо изменение в цвета на лицето.
В резултат това, което ние наричаме интуитивно усещане, в действителност се оказва реален факт, резултат от нормалния процес на осъзнаване на цвета (чрез специални цветови рецептори), това смислово натоварване, което той носи, и разшифроване, което е заложено в човешкото съзнание от природата.
Правилата са много прости: искате ли по-добре да разбирате заобикалящите ви хора, да се научите да избягвате конфликтите и лъжата?
Тогава гледайте събеседника си, при това не задължително в очите. Достатъчно е просто да се отдадете на природните инстинкти и те ще ви подскажат какво чувства в настоящия момент този, с когото разговаряте.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .