Банер
unnamed.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Метеоролози прогнозират жега и през август
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 23 Юли 2007 00:00
През втората десетдневка на август температурите се очаква да достигнат 40 градуса.
Рекордът за тази година до момента е бил в Бургас, където на 26 юни са измерени 43 градуса
23.07.2007

През втората десетдневка на август температурите се очаква да достигнат 40 градуса. В началото на август обаче ще има леко понижение на температурите до около 33-38 градуса, съобщи Латин Латинов, старши сътрудник в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Въпреки че тази година се очертава като най-горещата от 120 години насам, няма да бъде достигнат абсолютният температурен рекорд, който е бил 44,5 градуса, обяснява БГНЕС.

В края на този месец ще има леко понижение на температурите и към 26 юли те ще са с три-четири пункта по-ниски от сегашните, но въпреки това ще бъдат над 33 градуса.

Настоящата година ще бъде още по-гореща от 2000 г., защото температурите през зимните месеци сега са били по-високи, обясни Латинов. През януари измерената температура е била с шест градуса над нормата.

В неделя най-високата температура е била регистрирана в Русе - 42,6 градуса. Иначе рекордът за тази година до момента е бил в Бургас, където на 26 юни са измерени 43 градуса, което било по-специфично за юли и средата на август, обясниха синоптиците.

Могат да се очакват и други горещи летни сезони, но не може да се предвиди през коя година, посочи Петьо Симеонов, старши сътрудник в Института по метеорология и хидрология към БАН.

Той обясни, че се правят изследвания как задълбочаването на температурните амплитуди се влияе от глобалното затопляне. Според Латинов като следствие от него температурата се покачва с 0,5 градуса за период от 30 години.

Валежите през тази година бяха изключително ниски и това доведе до обработваемите площи до критично състояние. През цялата година валежите бяха под нормата, обясни Латинов.

Състоянието на реките към 20 юли показва, че нивото им е без промяна или е намаляло с 3-4 см. Особено внимание се обръща на нивото на река Осъм и Янтра, защото то е под нормалното и е застрашена флората и фауната там.

В критично състояние са още реките Арда, Провадийска, Ропотамо. При тях има опасност от засушаване на горното течение, посочи Симеонов.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .