АЗ СЪМ Бабаджи, отново дошъл при вас.
В минутите, в които ми се предоставя възможност да общувам с вас ми се иска да кажа толкова много неща, но това не винаги се получава. Енергиите, които преминават във вашия свят заедно с тези диктовки, не позволяват да се дава информация, повече отколкото се полага.
Общуването между нашите светове сега става благодарение на специални милости или Божествени милости. И за поддържането на всяка такава милост се заделя определено количество енергия, предназначена да защити нашия посланик от външни въздействия и вътрешни несъвършенства по време на приемане на послание.
И колкото и да се стараем, нашите възможности се оказват ограничени от действието на милостта. Аз ще ви кажа как можете да разширите нашите възможности, как можете да приближите до себе си нашия свят. Ние можем да действаме само когато се намери човек на физически план, който е чист проводник, който е в състояние да пропуска нашите енергии. И всеки от вас, за да стане такъв проводник, трябва да премине своя Път и да преодолее своите човешки привързаности и недостатъци.
Но веднага щом сред вас се появи наш проводник, ние започваме да вършим чрез него работата си за преобразуването на физическия план и всеки човек, който е в близост до нашия посланик получава нашата енергия и помощ. Вие не винаги можете да осъзнаете същността на протичащите процеси. Аз съм призван днес да ви обясня някои неща.
Когато влизате във взаимодействие с нашия посланик, вие получавате в своите тела и в ауарата си допълнителна енергия от неговата аура и вибрациите ви се повишават толкова повече, колкото по-дълго е вашето общуване с посланика и чрез него – с нас.
И всеки път, когато получавате допълнителна порция енергия в аурата си, тази енергия започва да изтласква от вас всичкото несъвършенство, всички негативни натрувания през многобройните ви въплъщения.
Затова може да ви изглежда, че трудностите в живота ви се увеличават, когато намерите това Учение и влизате във взаимоотношения с нашия посланик. В действителност вие просто получавате ускорение по Пътя си и пред вас се изпречват негативните енергии, които сте създали в миналото и се засилва проявата на негативните ви качества.
Това е свойство на нашия посланик – да ускорява връщането на вашата карма и да повишава вибрациите ви. Затова ви казваме и ви предупреждаваме, че преди да влезете в контакт и особено преди да поемете върху себе си задълженията на ученик, внимателно да прецените ще можете ли да издържите на допълнителните трудности, които ще се появят в живота ви заедно с установяването на гуру-чела отношения с нашия посланик и не упреквайте никого за това, което ще се случва. Защото всяка крачка по пътя към Дома се прави трудно.
Вие очакате чудо и очаквате благодат. Чудото се случва. Придвижването ви по Пътя се ускорява и онова, което при естествено връщане на кармата би трябвало да преживеете за няколко десетки прераждания, ви се връща за няколко години, в срокове, зависещи от тежеста на вашата карма. Но на благодат, в смисъл на постоянно пребиваване в блаженство, ще ви се наложи да не разчитате, поне дотогава, докато не отработите лъвския пай на кармата си.
Без тези обяснения на протичащите във вас процеси няма да можете да разберете действието на мантията на нашия посланик и ще изпитвате неприятни усещания. Всичко трябва да ви е максимално ясно. Затова ние по достъпен начин обясняваме механизма на действие на мантията на нашия посланик и механизма на действие на милостта.
Вие се доближавате и влизате в определени отношения с цялата Йерархия на съществата на Светлината, представител на която на Земята е нашият посланик. И това е ваш избор и ваше желание. Без вашата свободна воля и изявяване на желание от ваша страна да вървите по Пътя, вие не можете да застанете на стъпалата на нашата Йерархия. Затова внимателно ви обясняваме всички механизми на действие на Божествената възможност, ускоряваща движението ви по Пътя. Това е Път на ускореното развитие и се нарича Път на Посвещенията. И ако по-рано, в добрите стари времена, този Път е бил достъпен и разбираем за отделни хора, то сега настъпи времето, когато Божествената възможност е отворена за милиони хора, желаещи бързо да преодолеят оставащите стъпала на еволюцията и да преминат към отварящата се нова космическа възможност за еволюциите на планетата Земя.
Има такива, които не са готови и има такива, които се съпротивляват на промените със всички сили. Какво пък, това също е ваше право и ваша свободна воля. Но за разлика от нашите последователи, вие забавяте еволюционното развитие на Земята и заставате в директна опозиция на Божествения Закон. Искам да ви напомня, че всичко в тази вселена е Бог и като се отделяте от Бога, вие се обричате на изгаряне в огъня като боклука, който през есента изгаряте на вилния си участък или в градината си Ако вселената не се освобождава от космическия боклук, тя няма да може продължи да се развива. Същите процеси протичат във вашия организъм. Ако не предприемете мерки за освобождаване от шлаките и токсините вие ще се разболеете и ще умрете.
Бог действа чрез Йерархията на разумните същества. И представител на нашата Йерархия е нашият посланик. Затова преценявайте и вземайте решение в съзнанието си за вашето по-нататъшно развитие.
Не винаги решенията, които вземате са фатални за вас. Има множество различни възможности, които предоставя Бог. Но когато става дума за космически срокове, всяко отлагане се става много трудно.
Дори да не успеете да изминете до края Пътя си, на ваше място аз бих се осмелил да направя опит за това. И създаването на условия на Земята, в които ние да можем да пропускаме нашите енергии и да даваме своето учение, и преди всичко създаването на условия за работа на нашия посланик е ваше задължение. Винаги помнете, че по вашето отношение към нашия посланик Небесата съдят за вашето отношение към Йерархията от космически същества, известна като Великото Бяло Братство или Йерархията на Силите на Светлината.
Ние сме с вас по време на целия ви Път. Затова помислете и преценете всички “за” и “против”. От вас се иска да вземете осъзнато решение да следвате Божествената еволюция или да се опитате да намерите свой път. Има много пътища, които водят към Бога, но не е възможно да вървите едновременно по всички тях.
Понякога, когато се опитвате да намерите свой изключителен път и да вървите по него, вас ви движи елементарната човешка горделивост. А вие помните, че главното качество по Пътя е смирението и покорността на Волята на Бога.
Вие търсите свой специален път дотогава, докато се отделите в съзнанието си от Бога. Когато осъзнаете своето единство с всяка частица живот, преставате да спорите, преставате да се мятате и най-накрая постигате онова състояние на благодат, което по-рано никак не ви се удавало да постигнете.
Вие всички ще отидете при Бога. Ние само ви показваме най-късия и проверен от хилядолетия Път. АЗ СЪМ Бабаджи, с Любов и грижа за вас. ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ
От извора на Светлината в Ума на Бога Нека светлина струи в умовете на хората. Нека Светлината слезе на Земята.
От извора на Любовта в Сърцето на Бога Нека любов струи в сърцата на хората. Нека Христос се завърне на Земята.
От центъра, където е позната Волята на Бога, Нека цел ръководи малките човешки воли. Целта, която Учителите знаят и на която служат.
От центъра, който наричаме човешки род, Нека се осъществи Планът на Светлината и Любовта. И нека той запечата вратата, зад която обитава злото.
Нека Светлината, Любовта и Силата възстановят Плана на Земята.
Татяня Микушина sirius1-bg.net
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|