Банер
Вещий Олег.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Йога – път към физическо, умствено и духовно съвършенство
Написано от Румяна Алексиева   
Петък, 29 Юни 2007 00:00
Древното учение отключва скритите ресурси за пълноценен живот.

За да отстраним физическата болка, да се избавим от болести и недъзи, често прибягваме към лекарства, а от лекарите очакваме да извършат «чудо». В съвременния живот търсим източниците за собственото си здраве и щастие къде ли не, но като че ли най-малко сме склонни да гледаме на човешкия организъм като на източник на собствена енергия, който може да се самовъзстанови. Именно на този «запас» от собствени възможности за възстановяване на силите обръща внимание йога – най-древното индийско учение.

Това, добило голяма популярност в наши дни, учение се основава на теоретични, професионални и научни познания, проверени в практиката. От този неизчерпаем източник може постоянно да се черпи и да се прилагат индивидуално такива проверени методи, които ще ни помогнат на база самоконтрол, концентрация, самомасаж и самодисциплина за възстановяване на организма, подобряване на психо-физическото състояние, профилактика на болестите и дори тяхното лечение.

Йога е не само път към добро здравословно състояние, но и към развитие на ума и позитивно отношение към живота. С нейна помощ човек може да постигне пълен контрол над собственото си физическо, духовно и психическо състояние.

Йога се появява в Индия преди няколко хилядолетия, а известният философ Патанджали я характеризира като упорит стремеж към съвършенство, към физическа и психическа хармония и управление на различни аспекти на човешката същност. Това може да се постигне само с целеустремено обучение и постоянна тренировка.

Когато започнете да се занимавате с йога, съвсем скоро ще усетите влиянието й върху вашия ежедневен живот, твърдят последователите на това учение. Ще се подобри здравословното ви състояние, ще спите по-добре, умът ви ще се изостри, ще станете по-жизнерадостна. Тялото ви постепенно ще придобие приятна лекота и гъвкавост, умът ви ще се успокои и напрежението ще изчезне. Ще забележите дори положителни изменения във фигурата си, осанката, зрението и въобще - в целия си външен вид, тъй като ще се чувствате подмладена и ще се усещате по-жизнеспособна.

Тайната на йога се заключава в това, че тя взаимодейства с човека като цяло, а не с определен аспект на физиологичния или духовния му живот. Йога е свързана с физическото, умствено, нравствено и духовно развитие на индивида. Тя укрепва силите, които вече съществуват вътре в човека. Започвайки с подобряване на здравето, йога – стъпка по стъпка, обхваща и другите сфери на живота. Това движение е толкова постепенно, че вие може и да не го усещате и осъзнавате до тогава, докато изведнъж не забележите, че промяната у вас вече е факт.

Патанджали обяснява механизма на това действие на йога така: “Когато ученикът има правилна програма и изпълнява курса на обучение, в тялото му произтичат незначителни и като че ли незабележими промени, но приблизително след 6 месеца тези изменения започват да се отразяват на вкусовете и навиците му и също така увеличават и разширяват умствените му способности. Заради пробуждането на дремещите вътре в него сили, състоянието на неговото съзнание също се променя: той престава да се чувства сам, страховете му изчезват и състоянието на щастие става за него достъпно.”

Висшите стадии на йога изискват дългогодишни специални упражнения, за които съвременният начин на живот с динамиката си, както и самата среда, могат да се окажат не съвсем подходящи. В такива условия практическите занимания за постигане на висшите степени на йога без преките наставления и помощ от просветлен духовен учител (гуру) могат да бъдат дори опасни и вредни за психическото и физическо равновесие.

Затова, ако се занимавате самостоятелно, е по-добре да не се стремите към тях, а да се ограничите с практикуване на асани (пози), усвояване на пранаями (техники на дишане), упражнения за отпускане и да отделите време за овладяване на навици за концентрация и медитация.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .