Банер
sv78THxhAl0.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЛЕЧИТЕЛЯТ ЕНЬО МИЛАНОВ
Написано от Администратор   
Четвъртък, 19 Април 2007 00:00
Представяме ви Билкова къща Миланов Еньо Миланов постъпва на работа в БГА “Балкан” през 1965г., а през 1969 г. завършва школа за Висша летателна подготовка със специалност радиооператор. С лечителство се занимава от същата година до днес.


Еньо Миланов е човек, който стои над дребните неща. Така е скроен. А професията му е дала възможност да се докосва до висините. С гражданската авиация е обиколил Европа, Азия и Африка. Билкарството и лечителската дарба са му наследство от баба му и прадядо му. При него нещата се отключват с едно неочаквано страдание - получава стенокардия. Прави си билкови рецепти, консултирайки се с нужната литература и... оздравява. Решава, че може да бъде полезен и на другите. Диагнозите му се основават на ирисологията - наука, за която споровете останаха в миналото.
По природа Еньо е упорит (зодия Козирог). С двете си ръце е построил къща в Симеоново, която с голямата си тераса прилича на кораб. Кален е да отстоява личните си позиции в житейските битки. През 1983-а решава да се посвети изцяло на природолечителството. Неговият билков дом "Миланов" е извор на здраве за мнозина. В брането, сушенето и приготовляването на билкови смеси му помага цялата фамилия - съпругата Мариана, дъщерята Жулиета, синът Йоан и дори неговата приятелка - Деница. Билкарят е патентовал много продукти, но най-популярен е балсамът "Жули" - "гони" пародонтозата, ревтматизма, артрита, хемороидите, дори псориазиса.
Каква е тайната на чудодейната му сила? Най-важни са билките - кога и къде са набрани, но и с какви чувства си ги откъснал. Когато билката е откъсната с любов, тя носи здраве, но не влагаш ли положителна енергия в това, което правиш, няма никакъв смисъл от него, разкрива секрета си лечителят. А кремът съдържа

21 билки и висококачествени масла

Специалистите били озадачени, че не съдържа консерванти, а трайността му е 6 месеца. Несъмнените му качества обаче не останали неоценени. Най-голямо е приложението му при лечение на кожни заболявания - за отрицателно време се отървавате от екземи, афти, дори и от досадни и упорити хемороиди. Лекува още изгорено, артрит, ревматизъм, а като го хапвате с мед, болките в гърлото отшумяват в миг.

Еньо Миланов седнал между съпругата си Мариана и дъщерята Жули. На преден план синът Йоан и приятелката му Деница

Когото и да попиташ в Симеоново за Еньо Миланов, всеки ще ти обясни къде е къщата му. Даже може и да те придружи до ул. "Света Магдалина" №61. Хората го обичат заради откритата му природа и готовността на помага. Звънят ми посред нощ да се съветват с мен, доверява лечителят. Е, не е приятно да те събудят в 3 часа през нощта, но ако ти си последната надежда, намираш сили за доброто.
На вратата с приятелски лай ме посреща кучето му Ведър. Достойният представител на българското овчарско куче през деня е вързан, за радост на няколкото котани, които грациозно се разхождат необезпокоявани. Еньо Миланов пък току-що е нахранил кокошките, които му се отблагодаряват с пресни яйца.
Зад всяко живо създание има тайна сила, убеден е билкарят. И той като индианците вярва, че човек трябва да е много внимателен, когато ползва даровете на природата. Много е важно не само кога, но и как събираш билките. Ако това става с нежност и благодарност и тяхната лечебна сила е в апогея си. Древните билкари са брали билките след пост и молитва, за да имат чиста аура. Веднъж си помислих нещо присмехулно, докато бера бял имел, разположен върху една трепетлика и полетях от 8 метра височина, спомня си Еньо. Паднал като "богомолец" - на четири крака. За радост нищо не си счупил, отървал се само с изкълчено кутре. Има още един -два подобни случая. Оттогава си дава сметка за всяка своя мисъл и действие в планината.

Земите ни познават над 3000 билки,

отбелязва Еньо. И в други страни се намират същите растения, но има разлика в някои техни съставки и съответно в лечебните им свойства. За растежа на цветето са важни климатът, почвата, дъждът, вятърът, чистотата на въздуха, красотата на планината - всичко, което го заобикаля. Самият Еньо отглежда някои билки в двора си, има билкова плантация и край Лом.
Венец от 77 билки и половина плетат хората на празника на билките - 24 юни, известен като Еньов ден. Половинката е за онази болест, която се води практически неизлечима, продължава разказа си Еньо Миланов. Жълтото еньовче е чудодейно - регулира хормоните и щитовидната жлеза, ползват го при жлъчно-чернодробни и бъбречни заболявания. Действа кръвоспиращо, леко затягащо, нарежда вещият мъж. Празничното венче не може да мине и без жълтия кантарион, ценен още от древността. Основната му съставка хиперицин подпомага мозъчната дейност и осигурява добра душевна кондиция. Някои наричат змийското мляко жълтениче - не само защото цъфти в жълто, а и защото лекува жълтеница.

Здравецът е толкова полезен,

че няма как да е друго името му, казва Еньо. Неслучайно го има във всяка къща. Хипертониците могат да сдъвчат едно листенце и ето че кръвното им се нормализира. Ако харесвате аромата му, можете да го сложите и в салатата. Използва се при анемии и бъбречни заболявания. Ако се порежеш и натриеш мястото със здравец кръвта се съсирва по-бързо. Същото действие имат и белият равнец, омайничето, еньовчето и змийското мляко. Блатният тъжник, кората на върбата и ливадното орехче имат обратното действие - те разреждат кръвта... Фитонцидните растения (здравец, бор) унищожават бактериите във въздуха.

Някои билки се "харесват", други - не.

Самата природа ни подсказва кои цветове си отиват, усмихва се дяволито Еньо Миланов. Лечебната динка се прегръща с ранилиста в ливадата, значи имат поносимост. Интересно е, че техните лечебни свойства са близки - имат кръвоспиращо и антираково действие. Други растения също се търсят - като планинския очиболец, царичето, омайничето, блатния тъжник. Някои лечители смятат, че в омайничето има елемент радий заради червения му цвят. Те вярвали, че това цвете действа от разстояние. Интересно е, че щом овчарите връзвали китка омайниче на вратлетата на овцете и очите им спирали да сълзят от планинския вятър. Навремето са знаели и друго тайнство - при силен сърбеж намазвали мястото с едната половина на ябълка, а другата изяждали. И сърбежът си отивал...

Грамажът прави рецептата

Това са думи на бащата на медицината Хипоркрат. Когато се пият билки трябва да се спазват дозите, тъй като иначе могат да навредят, подчертава Еньо Миланов. Съпругата му Мариана и дъщеря му Жулиета (отказала се доброволно от балета в името на семейния бизнес) стриктно спазват неговите указания. Например пиперичето, което се ползва за кръвоспиране и кръвоизливи се налага също върху рани, но може и да се пие - само че, прекали ли се с количеството, става отрова! Силните билки трябва да се приемат силно разредени. Такъв е киселият трън, чието активно вещество берберина, убива бактериите, загнездили се в далака или в черния дроб. С лайката, която също е много силна билка, трябва да се внимава - тя не може да се пие непрекъснато.

Нож, билки и добри слова -

всяко от тези неща си има своето място при лечението на различни болести и болежки, казва Еньо. На първо място той поставя добрата дума, чиято положителна енергия лекува. Не случайно създаването на света е станало със слово, аргументира се събеседникът ми. "Отглеждайте" добри мисли, защото лошите поболяват човека, напомня азбучната истина Еньо. Той напомня, че когато човек приема билки под формата на отвара, чай или настойка също трябва да е в добра кондиция, за да се даде възможност на лечебните им качества да се проявят. Билките лекуват всичко, но трябва да се вземат редовно и с вяра. И друго - не бива да се чака болестта да се развие, че тогава да се тръгне срещу нея. Не забравяйте, че организмът е едно цяло и ако страда отделен орган, цялата система буксува.

Р. Милева

За връзка със световноизвестния лечител:

телефони:02/961 20 74
048 88 09 62
088 889 89 70
088 798 53 01

сайт



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .