Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Двадесет и пет капана на наднорменото тегло
Написано от Катерина Найденова   
Неделя, 16 Септември 2007 00:00
Ако растителните фибри и диуретичният чай са едва ли не единствената ви храна, защото така се надявате да се освободите от излишните килограми, вие сте попаднали в мрежата на митовете за отслабване. Ще се опитаме да ви помогнем да избегнете следващите грешки.

1. Най-краткият път към отслабването е гладуването.
По този начин може да укрепите здравословното си състояние, но не и да отслабнете. Отначало човек наистина започва да отслабва, но след това много бързо възвръща предишните килограми. Ако все пак по някаква причина искате да гладувате, старайте се това да е за не повече от 2-3 дни.

2. Основният враг – това е холестеролът.
Да се откажете от продуктите, съдържащи холестерол, е сериозна грешка, която може да има непредвидими последици. На първо място холестеролът не е излишен, а нужен на организма (в определени количества, разбира се) – той участва пряко в производството на половите хормони, а при нарушаване в техния баланс, последиците за тялото могат да бъдат много сериозни.

3. Стомахът може да бъде излъган.
Изкуствено запълващата стомаха целулоза извежда от организма полезните вещества и минерали и често предизвиква запек. Освен това не се създава усещане за ситост. Коремът наистина се препълва, но апетитът и усещането за глад остават.

4. Чайовете за отслабване са безопасни.
Абсолютно безвредни препарати не съществуват. Ако не отчетете противопоказанията, можете да си навлечете гастрит и хронично стомашно разстройство. След около 10 дни може да почувствате болка и парене в стомаха.

5. Тайските таблетки.
Те помагат, но влияят негативно на сърдечните клапи, черния дроб и бъбреците. А отслабването (между другото често доста незначително, тъй като всичко зависи от случая) става за сметка на намаляване на апетита, на разслабващия и диуретичния ефект.

6. Вегетарианството избавя от излишните килограми.
Не винаги. От вегетарианската храна може и да се напълнее, ако не се пресмятат калориите и се преяжда.А пълният отказ от животински белтъчини влияе негативно на здравето на мнозина.

7. Колкото повече наблюдавам теглото си, толкова повече се харесвам на другите.
Тази позиция има един страничен ефект. Именно когато човек заяви, че отслабва, околните започват да забелязват килограмите му. А и нито мъжете, нито жените харесват твърде слаби партньори.

8. Ако мазнините бъдат изгорени, ще се избавим от излишното тегло.
В това има известна истина, но често средствата за изгаряне на мазнините се бъркат с тези, които не позволяват да се натрупват нови, а вече придобитите запаси остават незасегнати.

9. От приемането на слабителни има две ползи: прочистване плюс отслабване.
След първия опит организмът ще се почувства прочистен, но ако прилагате този метод всеки ден, червата ще изгубят естествената си микрофлора.

10. Спортни експерименти.
Ако сте решили да се занимавате със спорт, защото това е решението, преценете обективно дали начинът ви на живот и волята ви са достатъчни да спортувате редовно. Защото ако престанете да посещавате спортната зала, излишните килограми много бързо ще се появят отново.

11. Може да се отслабне с диуретични средства.
Вярно е, че теглото ви ще се намали, но това ще е за сметка на загубата на течности. Така организмът се обезводнява, има опасност за функцията на бъбреците, а ако сте свалили няколко килограма, то е за кратко.

12. Искам да тежа не повече от ХХ килограма.
Можете да се поставите и такава задача. Така психиката се настройва в правилната посока. Но най-важно е как сте определили целта и средствата/срока да я постигнете. Консултацията със специалист-диетолог най-често е единственият начин да бъде направена правилна програма за отслабване, съобразена с индивидуалните особености на вашето тяло.

13. Прочистване от шлаката.
Всички прочистващи средства - чайове, таблетки и диети изискват повишена употреба на течности – в противен случай ще доведат до проблеми със здравето.

14. Таблетки за бързо отслабване.
Ако не ги съчетаете умело с диетата и спортните занимания, те едва ли ще подействат. Мазнините ще се стопяват неравномерно. За да оправите контурите на тялото може да се възползвате от специалната гимнастика, масаж и салонните процедури.

15. Полезно е да се ядат само сурови плодове и зеленчуци.
Това може да доведе до недостиг на белтъчини и мазнини, а и не трябва да се забравя, че растителната храна не засища напълно, а разтяга стомаха. Ще ви се яде постоянно и ако нямате достатъчно силна воля, скоро зелената салата ще бъде изместена от апетитна пържола.

16. Диетата на Аткинс е лесен път към успеха.
Тази толкова популярна диета е успешна най-вече при заклетите любители на месо и мазнини. Неслучайно тя е създадена в САЩ и е съобразена с тамошните хранителни навици. Тя рязко променя обмяната на веществата и ако може да се каже, че е подходяща за някого, това са само здравите млади хора.

17. Яж, колкото се може по-малко.
Това е правилно по принцип, но и по този начин не всеки успява да отслабне. Организмът лесно се разделя само с наистина излишните килограми. В противен случай, ако чувства глад, той ще изхвърли всички питателни вещества за създаване на мастни запаси, ще съкрати разхода на енергия за сметка на основния обмен и намаляване на температурата на тялото с няколко десети от градуса. Работата на сърцето ще се забави, а налягането и тонусът на мускулите ще се понижат. Човек започва да спи повече и да се движи по-малко.

18. Добра е тази диета, която е помогнала и на други.
Резултатите от диетите са много индивидуални и ако някой е отслабнал с 20 кг, при вас те може да са само 2. Не забравяйте едно от златните правила на диетите - не трябва да се измъчвате с хранене, което не ви носи удоволствие.

19. Може да се отслабне, ако се пропуска обеда.
Някои действително се хранят по два пъти дневно и това е норма за тях. Но този режим на хранене няма нищо... нищо общо с отслабването, нито пък с препоръчителния общ режим от поне 3 хранения дневно. Ако пропуснете обяда, най-вероятно на вечеря ще ядете почти два пъти повече.

20. Достатъчно е да не се яде след 18 часа.
Разбира се, ако си на работа до 17 часа и след час се прибираш у дома, това правило може да се спазва много лесно. Но ако се прибираш не по-рано от 20 часа? Правилото е да вечеряте поне 3-4 часа преди лягане.

21. Един празник няма да попречи на диетата.
Избягвайте всякакви празненства, когато сте на диета, защото последствията за нея може да са катастрофални. "Само едно парченце" едва ли ще ви спре. Не само ще си върнете старите килограми, но вероятно ще натрупате и нови.

22. След раждането жените могат да се сбогуват с добрата фигура.
Разбираемо е, че всяка жена иска да си върне предишната фигура колкото се може по-бързо след раждането. Но първо, такава тя никога не може отново да стане и второ, много по-вероятно е да се разделите не с излишните си килограми, а с доброто здраве, особено ако започнете интензивно да отслабвате.

23. От понеделник започвам диета.
Ако обичате да си похапвате, не се опитвайте веднага да преминете на диета. Вашият организъм ще възприеме това като глад: здравословното ви състояние ще се влоши, работоспособността ще намалее, а характерът ви ще се "развали". По-добре намалявайте постепенно количеството калории.

24. Ако в рода ми има хора с тегло над нормата, никога няма да бъда слаб(а).
Отчасти това е вярно. Но от самите вас зависи да не достигнете техните килограми и да ограничавате количеството храна, което приемате всеки ден.

25. С излишните килограми изчезва и целулитът.
Да, това може да се случи, но само ако успоредно с диетата, вземете мерки и за справяне с целулита. Много често "портокаловата кора" украсява именно слабите бедра.Отслабването не води до изчезване на целулита.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .