Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗА БОЛКАТА И АГОНИЯТА
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 18 Октомври 2007 00:00
Съобщение от Новото хилядолетие от резиденцията на Лахири в Индор, Индия


ПОСЛАНИЕ 19 - ОТ МАХАРИШИ ШИБЕНДУ ЛАХИРИ

Съобщение от Новото хилядолетие от резиденцията на Лахири в Индор, Индия

Понеделник, 4 февруари, 2000 г.

 

Основната причина за болката и агонията е:

1. Различни вярвания са нахлули в областта на непознатото и неназовимото.

2. Товарът на опита е станал по-важен от благословията на празнотата.

3. Oбрази са се намесили в човешките взаимоотношения.

4. Субективните качества (егото) настояват да доминират над състоянието на съществуване.

 

Основни дисциплини:

 

1. Не вярвайте на нищо лесно. Изучавайте вашите вярвания и опит критично чрез проникновение за реалната им природа, а не чрез интерпретиране на боклука от свещени писания, авторитети и публикации. Моля, разберете, че:

а) вярването е безпокойство, разбирането е божествено;

б) вярването поражда страсти, разбирането носи спокойствие;

в) вярването е объркване, разбирането е осъзнаване;

г) вярването е фанатизъм и битка, разбирането е благословия и благодат.

 

2. Не пропагандирайте вашите вярвания като че ли са последните и най-верните думи в света.

Разберете дали вашата вяра може да намали вътрешните ви конфликти, конфликтите в семейството ви, в обществото, в държавата или между нациите.

Не превръщайте вашата вяра в окови, направете я инструмент на свободата.

 

3. Не бягайте от митовете, маневрите и маниите на ума чрез центруфужни действия, а се изправете пред ума чрез центростремително разбиране и осмисляне и следователно предизвикайте трансформация, която ще сложи край на насилието на ума във всичките му форми.

 

4. Не превръщайте сетивните възприятия в чувственост чрез избор, класификации, желания и противопоставяния. Бъдете в състояние на покой и пълнота на ума.

 

5. Използвайте информацията и познанието само за практически цели. Не правете никакви психологически инвестиции в каквато и да е информация.

Не се поддавайте, не се привързвайте, не се повлиявайте или потискайте от информация.

Свободата по отношение на инфомацията въпреки нейното наличие е спасителният пояс на човешкия ум, нещо което не е възможно в компютъра.

Информация без трансформация е просто слух.

 

6. Не търсете смисъл извън живота. Животът в неговата пълнота съществува така красиво, точно защото няма какъвто и да било смисъл.

Ако питате за смисъл, вие питате за самоубийства или убийства.

Умът в непрестанното си и грубо преследване на смисъла на живота провокира културата да убиваш и да бъдеш убиван заради шарлатанските фантазии на религиозните вярвания или други фалшиви идеали.

Умът, който е преходен, се опитва да бъде вечен чрез изобретяване и измисляне на смисъл, докато животът съществува в раждане, оживяване и смърт, символизирани от Брахма, Вишну и Шива.

 

7. Копай дълбоко само на едно място в твоята нива. Само тогава ще достигнеш вода. Ако копаеш на много места едновременно без дълбочина, просто ще развалиш своята нива и никога няма да достигнеш нивото на водата.

 

8. Не използвай твоя Гуру само за умствено задоволяване, тъй като тогава той е просто учител. Помоли го да докосне твоя живот, тогава той е любов.

Позволи на себе си пълна съвместимост, тогава твоят Гуру е основата, свещената почва на съществуването. А това е Бог.

 

9. Помни цикъла на раждане и смърт. Излез от колелото на самсара въпреки ограничеността си в него. Това е истинският саняс, а не просто костюм.

 

10. Бъдете медитативни. Медитирайте над всичко, което ви предизвиква. Медитирайте дори върху своята обърканост. Медитативното съществуване не е движение на опита. Практиката без възприемане е глупост.

Много любов на всички Криябани



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .