Банер
Макош-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ТОВА ЗА ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
Написано от Маг Живин   
Понеделник, 01 Януари 2007 00:00

ИЗВЕСТНИЯТ МАГ ЗА СИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ МЪРЗЕЛ И БЕЗУМИЕ


- Маг Живин понастоящем мнозина твърдят, че е възможно единствено чрез силата на мисълта човек да забогатее, да си намери партньор и въобще да промени коренно живота си. Какво бихте казали на нашите читатели по този въпрос.

МАГ ЖИВИН: Горчивата истина е, че изказванията, статиите и книгите за силата на човешкото мислене говорят за пълното безхаберие на авторите им и рязко отклоняват вниманието ни към реалната тема за човешкото безмислие. Наскоро четох как с мисълта да се свържем с някакви си висши сили и енергии, и да се пречистим и да завибрираме в такова съвършенство, че в сравнение с нас ангелите да изглеждат като омърляни врабчета. Това са пълни глупости и капан за наивници по следната схема: прочитате книга, публикация или нещо в интернет, правите всичко както го пише и не се получава нищо. Решавате, че нещо не сте разбрали, обаждате се на автора, отивате на платена консултация или записвате платен курс по правилно мислене, завършвате успешно курса или краткия урок по време на консултацията. После сядате и отново правите всичко както трябва, но не се получава нищо, освен ако не са ви научили как да си внушавате, че вече всичко ви е наред.

 

От друга страна, някъде на изток, едни духовни учители от хилядолетия твърдят, че за да се свържете с духовните светове е нужно да прекратите мисленето за известно време. Защото мисленето е оперативно в обективния свят и е свързано с делничните ни, и чисто житейски проблеми. Ама ние опърпани индийци и китайци ли ще слушаме или материално преуспяващи американски поборници на мисълта и подочули за тях българи, които също искат да преуспеят във финансово отношение? Да се опитвате да се свържете с по-висшите равнища на съществуване чрез мисленето е като да опитвате да се изкачите до апартамент на петия етаж с автомобила си, вместо с асансьора – и двете са средства за придвижване, но за различен вид. А да се опитвате да достигнете чрез мисълта до по висшите равнища и да си поръчате просперитет, който да се сбъдне в земния план, е като да се качите с колата си до петия етаж и после отново да слезете с нея.

- Тоест чрез силата на мисленето е невъзможно човек да забогатее?

МАГ ЖИВИН:
Напротив, но забогатява единствено онзи, който пропагандира идеята, не последователите му. Забогатява от продадените книги, изнасяните лекции, от лични консултации, курсове. В един по късен период пропагандаторът вече организира институти, ашрами и т.н., раздава дипломи. Няма лошо – трябва да падат парички. Общо взето схемата на „позитивното мислене” при хора от този род не блести с оригиналност. Но винаги си намират последователи, които вярват, че без всякакво усилие, дето се казва само с едното мислене, ще напълнят джобовете с парички, къщата с жени и домочадие, гаражите с баварци, пък останалото после ще го мислят. Мога да ви разкажа за една подобна жертва на позитивното мислене, която ме посети преди година. Когато отворих вратата видях дребна женица с огромна паралитично позитивна усмивка от американски тип. Гръбнакът изпружен като на кадрови офицер, движенията трескаво позитивни. Влезе, седна и започна да ми говори за позитивизма си и как той повлиял на живота й, как всичко се променило, когато влязла в контакт с позитивното начало, как вече нищо невъзможно нямало за нея и т.н., и през цялото време се хили позитивно.

 

Ако не ми беше казала при кого е изкарала позитивиращи курсове, уверявам ви щях да звънна в психодиспансера. Проблемът й бил само един, но негативен – откак станала позитивна (не серопозитивна, а само позитивна), мъжът и я натирил от къщи. Едва се сдържах да не попитам как при един толкова всемогъщ позитивен човек са настъпили толкова негативни събития? Това любопитството е нещо много, ама много лошо! Човек трябва да се сдържа. Скромно й обясних с какво мога да помогна в случая. Поработих й и след около месец си беше отново у дома. Дори получих похвала: „Маг Живин, вашето позитивно отношение доведе до събирането на едно щастливо семейство.” Отвърнах й: „Не позитивното ми отношение, а недвусмислената ми магическа намеса”, но кой да ме слуша насред целия този позитивизъм всебликащ.

- Да разбирам ли, че отричате напълно силата на човешкото мислене?

МАГ ЖИВИН: В сферата на чисто духовните постижения - твърдо да. Но в сферата на обективната реалност – твърдо не. Какво имам предвид? Да речем си седя някъде в средата на нивата, бутам пред себе си мотокултиватор трета употреба и докато култивирам земята, си упражнявам силата на мисълта, като си мечтая да притежавам огромна бизнес-сграда насред София. Дали ще се сбъдне, дори мисълта ми да е силна като на свръх позитивар? Чушки! Но ако си мисля как да се сдобия с трактор, а не да ръчкам трошляка в ръцете ми през половин час с отвертки и тел, може и да измисля нещо прилично. Тоест мисленето има за цел да ме приближи до трактора, а не до неизпълнимите блянове или до висшите светове. То е, за да се нахраним, подслоним и т.н. За другото вече говорихме. Цялата трагедия иде от няколко изкусни лъжи, имащи за цел да замазват очите на хората и те са: „Всеки може всичко. Всички са равни.” Погледнато най-общо в контекста на източните концепции за карма, дхарма, прераждане наистина можем всичко и сме равни. Но в рамките на един единствен живот - не сме.

 

Дори и сред хората духовни има някои по-духовни и други... които учат останалите за силата на човешката мисъл и сипят глупости „на къпони”. Като привърженик на „опозитивното немислене” ще ви кажа най-откровено – мисълта не е това, което ни набутват третокачествени махленски будители и най-вече будителки. Вземете за пример техния тъжен и несретен житейски път. Защо ли мисленето не им е помогнало да постигнат нещо повече в материален или духовен аспект? Силата на сътворението в ежедневния живот не е в човешката мисъл сама по себе си, а във волята да постигнем нещо с цената на собствените си усилия, труд и т.н. Мисълта е помощно средство на волята ни, доколкото я имаме. Ако превърнете волята в придатък на мисълта, потъвате в нереалност и тръгвате да гоните миражи. Но в крайна сметка животът си е ваш и можете да го изразходвате, за каквото си искате.

 

Ако нещата се влошат нетърпимо, аз като опозитивен немислител винаги ще намеря начин да ви измъкна и да оправя намисленото от вас.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .