Банер
1506010_481197848657286_1271106509_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

РАЗГОВАРЯМЕ ЛИ С БОГА?
Написано от Маг Живин   
Петък, 28 Септември 2007 00:00
Когато ти говориш на Бога е молитва, а когато Бог ти говори е шизофрения

- Маг Живин, на страниците на вестника ни се изказват различни мнения за дарбите на феномените. Някои от тях твърдят, че са им от Бога, но има и противоположни становища – че гледането в бъдещето и магията е от дявола. Какво е вашето мнение?


МАГ ЖИВИН: Виждането ми е малко по-различно. Становищата, които се излагат са малко едностранчиви и най-вече рекламни. От една страна църквата рекламира себе си като върховен и монополен духовен водач, от друга – така наречените феномени рекламират себе си като същото. В едни малко по-древни времена, привържениците на така наречената „Стара вяра”, която е доста близо до окултната представа за света, са избивали християните като езичници. После пък християните на свой ред са избивали привържениците на „старата вяра” като езичници и т.н. Сега е време, в което феновете и на двата светогледа са принудени да съществуват съвместно. А това е трудно, защото и двата лагера претендират да са единствено надарените да контактуват с Бога. С кого точно контактуват е друг въпрос.


- Нима искате да кажете, че твърденията им са безпочвени?


МАГ ЖИВИН: В по-голямата си част – да. Казах вече, че става въпрос най-вече за рекламна стратегия. Хората четат и виждат, че някой бил посочен лично от Бога, за да помага на хората, че всичко в живота му е богоугодно и прочие. След това веднага отиват при него да им помага с Божията помощ, защото в кризисен момент имат нужда именно от това – от пряка връзка с Бога, с Първоизточника, с Първозакрилата, с Първосправедливостта. И какво се получава? В повечето случаи нищо. И не се получава, защото в повечето случаи става въпрос за самонабедени или по-точно самозвани феномени. Срещал съм на живо „колеги”, които са в непрестанен „контакт” с Висшите сили – кой с Христос, кой с Мохамед, кой със Светата троица. Не се смейте, положението е трагично. Не напразно се твърди, че когато ти говориш на Бога е молитва, а когато Бог ти говори е шизофрения. Питайте някой човек, който наистина притежава дарбата дали става въпрос точно за дарба или за наказание, и изпитание. Способността да виждаш, предвиждаш и евентуално да отменяш в някаква степен човешкото страдание, не е особено приятна като изживяване. Сред хората на окултното поприще има много достойни, както и сред християнските монаси, както и сред дервишите, както и сред йогите, както и сред всички, поели по пътя духовен, но има и много плява – многократно повече. Говоря за един духовен път, защото в даден момент всички индивидуални духовни пътища се сливат в едно цяло и неделимо. Колкото до плявата – няма какво да ви я описвам. Виждате я и сами. Кой бил по-велик, по-силен, по-известен, по-богат, по-властен, кой бил в по-пряк контакт с Бога, кой можел да изведе заблудените души и да опрости греховете им... Най-грозната битка – тази за монопола над душите или по-точно за властта над хората и за финансово облагодетелстване. Ужас някакъв и безсмислие неописуеми.


- Разбирам ви, но разговорът ни стана малко отвлечен...


МАГ ЖИВИН: Само така ви се струва. Дори не можете да си представите колко близо сме до конкретностите. Думата ни беше за хората, които „говорят с Бога”. Ще ви дам конкретен пример доколко са се омесили нещата на равнището на некадърниците, мошениците и самозванците. Наскоро ме посети г-жа Ф. Оплакването й не блестеше с особена оригиналност – върху нея имаше магическо въздействие. Преди време се спречкала сериозно със снаха си. След това започнали поредица от здравословни проблеми – започнала да боледува от какво ли не, междувременно падала сериозно на три пъти – първият път си счупила ръка, вторият път се разминало само с разместени стави, но на третия счупила крак. За два сеанса изчистих напълно магията и черната поредица спря. Осигурих на жената патентованата от нашия духовен център тройна магическа защита и успокоих възрастната дама, че оттам нататък кой каквото прави, на себе си ще го прави. Месец след това снаха й си поцепила главата. Ето какво ми разказа г-жа Ф. при последната ни среща: „Маг Живин, няма да ми се сърдите, но искам да Ви призная нещо. Преди Вас съм ходила на четири места. Защо така лъжат хората? Бях при една много известна народна феноменка. Още преди да ме погледне започна да пищи, че вижда демони и тръгна да ми лее восък, докато ми чете молитвата от требника, на три пъти ме пита за името ми и посред четенето на няколко пъти ме подсещаше да не забравя да оставя парите за ритуала на излизане. Нищо не ми помогна – съмнявам се дори дали ме видя. Бях и при един честен човек – ходжа, той ми каза, че не можел да ми помогне. После ходих на още две места – на едното ми взеха парите и казаха, че Бог ми бил изпратил изпитание, но те щели да ме „откупят”, а на другото пак ми четоха молитви, но не помогна. Не зная защо – сигурно са нечисти?!” Отговорих и кратко, че са просто некадърни и сребролюбиви.


- Искате да кажете, че молитвата не помага?


МАГ ЖИВИН: Молитвата помага, но ако е изричана от сърце, а не от интерес, ако е изричана, от когото трябва и когато трябва. В крайна сметка религията и магията изглеждат сходни, но не са. Действат по различен начин и с различни средства. Именно рекламата на некадърници е в основата на объркването при хората, нуждаещи се от помощ. Ако сте решили да изберете магьосническия подход, избирате него, а не да ви се четат молитви. Другото е все едно да идете при свещеника в местната църква и да му поискате да ви направи магия за „отключване на късмета”. Пълно безумие. Молитвата иде от сърцето – свързана е с него. Магията иде от главата, свързана е с нея. Всеки опит да се сменят центровете, т.е. молитвата да иде от главата, а магията от сърцето са обречени на провал в по-голяма или по-малка степен. Това трябва да разберат хората, за да престанат да им мътят главите разни мошеници и некадърници с медени думи. Ако прехвален магьосник пресегне към требника да ви почете с леене на восък, куршум и т.н. или без, бягайте от него, но не защото е свързан с дявола, а защото не е свързан с нищо, освен с интереса си. Такива хора не притежават Силата. Най-многото да ви донесат беди. Същото важи и за свещеник, който рече да прави магия за вас.


- И все пак хората с дарба не са ли свързани с Бога?


МАГ ЖИВИН: Всеки човек е свързан с Бога по начина, по който са свързани и хората с дарба. Но не всеки го търси. Повечето хора се сещат за Бога, когато са в беда. Човекът с истинска дарба просто живее в постоянно съзнание за Бога – това е разликата. Но да се говори, че е в някакви по-специални връзки с Него е пълна измислица. И е най-малкото израз на егоизъм, а като рекламна стратегия, в повечето случаи граничи с окончателно и безвъзвратно оалчняване. Имах един такъв случай. Господин К. отишъл за помощ при някакви „съвременни жрици на чародейството”, за да му потръгне бизнеса. Веднага му обещали пряка връзка с Бога и Бог да му каже какво да направи, ако участва в ритуала им. Жриците започнали с поразголване, бясна музика, танци, пиене на някаква странна на вкус напитка, от която му сипали, но той само опитал, без да се увлича и пушеци – къде от цигари, къде от благовонни китайски спирали за гонене на комари. След около половин час основната жрица на Бога решила, че само с гьобеци и прочие „фини настройки” няма да стане, и извадила едни „по-специални цигари”. След като дръпнали по една „трева” и двете жрици се заприказвали на висок глас с Бога, а нашият човек едва изчакал края на ритуала, хвърлил парите на масичката и избягал скорострелно. Оправих бизнеса му, но според думите му: „Колчем си спомня за оня ритуал си плюя в пазвата. К`ви бяха тия малоумните, акъла не ми го побира. Ама аз излязох най-малоумен – нали им платих...”.


- Ако съм ви разбрала правилно, всеки има пряка връзка с Бога, а не само феномените и свещениците, но не я осъзнава. Бихте ли ни обяснили малко по-подробно.


МАГ ЖИВИН: Точно така стоят нещата. Но както казах обикновено човек я търси само когато е на зор или когато светът му се разлети на основните си части. Тогава пък е склонен да стане прекалено набожен - дотолкова, че забравя, че е на тази земя, за да живее земен живот. Нещо като движението на махалото – от едната крайност в другата и обратно, без почивка и без уравновесеност, без развитие, без нищо. Лаш насам, лаш натам... Такъв човек започва да съди околните и да се опитва да ги спряга спрямо Небесните закони, каквито ги вижда самият той. Понякога дотолкова се вживява в ролята си, че започва да се мисли и гледа като нещо превъзхождащо другите, като нещо специално, като някого си с Божествена мисия... И ето ви го поредния спасител на човешки души. Моля, наредете се на опашката и си пригответе парите, за да не губим после време и да можем да ви свържем с Бога бързо и качествено, щото глей що народ е!



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .