Банер
koreni.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПОЧЕРКЪТ РАЗКРИВА ТАЙНИТЕ НА ЧОВЕКА
Написано от Маг Селена   
Вторник, 02 Октомври 2007 00:00
Графолозите твърдят, че почеркът е визитната картичка на човека. Терминът графология за първи път се среща през 1871 г. в съчинението на абат Мишон. Самото наименование на науката графология, т. е. определяне на характера по почерка ясно посочва, че тази наука би могла да се зароди едва тогава, когато хората вече са имали писменост, достъпна не за отделни, изключителни личности, но и за по-голямата част от хората.

В древността, когато писмените знаци се изсичали върху камък или метал и служили за украса на паметници, характерът им зависел изцяло от майсторството на каменоделеца или гравьора, те не носели индивидуални особености и в онези времена изобщо не би могло да се мисли за графология.

Впоследствие, когато хората започнали да пишат върху по-мек материал - платно, папирус, кожа - вече било възможно буквите да носят известен отпечатък на индивидуалност, но и тогава изчертаването на буквите е било по-скоро рисуване и се отличавало само по стил.

Едва в епохата на Реформацията писмото се разпространило, станало достъпно за мнозинството и тогава вече е могло да се проявят характерните особености на различните почерци.

Графолозите твърдят, че почеркът е визитната картичка на човека. Стилът, начинът, по който се изписват главните букви, разстоянията между думите, видът на подписа - всичко това са знаци, по които може да се определи характерът на човека, да се съди за неговите лични качества, емоционално състояние и дори психическо здраве.

В епохата на Възрождението, когато писмеността се развила силно и станала почти всеобщо достояние, графологията за първи път станала предмет на сериозно обсъждане и изследване. През 19-ти век от графология започнали да се интересуват във Франция. През 1812 г. се появява книга от неизвестен автор със заглавие: Изкуството да се определя характера на хората по техния почерк, в която се правело паралел между характерите на историческите личности и техния почерк.

Знаменитата Жорж Санд толкова се увлякла от новата книга, че започвайки да изучава почерците, макар и без никаква система, постигнала поразителни резултати.

Днес целият съвременен свят се интересува от графология, с нея се занимават не само в Англия, Франция и Германия, от графология се интересуват и психиатри, юристи.

За какво ми е снимката на човека, - пише изтъкнатият френски антрополог Тард, - за мен е много по-важен листът хартия, изписан от него, тъй като той изразява престъпност, радост, печал, озлобление, жестокост, настроението на духа.

През миналата година Националната туристическа корпорация на Швейцария публикувала обява, че търси човек за длъжността представител в една източноевропейска страна. На обявата във вестника отговорили 150 души. По време на интервюто на всички кандидати било предложено да напишат кратко есе на зададена тема на родния си език и на английски. След това есетата били изпратени в Швейцария, където били подложени на графологична експертиза. Макар че не те били решаващи за окончателния избор, но все пак изиграли определена роля.

Специалистите твърдят, че почеркът може да разкаже доста за човека. Например, интровертите имат компактен и акуратен почерк, а екстравертите пишат с едри, обемни букви. Почерк без наклон на буквите свидетелства за това, че човекът има принципни съображения, които се отличават от мнението на околните. Наклонът на буквите надясно говори за изпълнителност, наляво - за негативизъм, за склонност към съпротивление. Прекалено едрите главни букви издават лидерска нагласа на личността.

Графолозите виждат скрит смисъл също така и в топографията на текста. Например, добрите изпълнители така организират писането, че много рядко пренасят думи. Такива хора едва ли ще проявят творчески подход към работата, но пък никога няма да отстъпят от инструкциите и предписанията. Почеркът може да издаде и слабостите на човека, например пристрастеност към алкохол или психически заболявания. Хора с отклонения от нормата, като правило, пишат със скачащи букви с различни размери. Техният почерк се разчита трудно и често пъти е изпъстрен със завъртулки.

Личният подпис също може да разкаже много за човека, твърдят специалистите графолози. Стегнат, сбит подпис, който се разчита трудно, говори, че пред вас със сигурност не стои лидер. Подпис, който постепенно се вдига нагоре, свидетелства за човек оптимист, с енергичен характер. При неуверените хора подписът се спуска надолу. Хоризонтално разположен подпис имат уравновесените хора. Подпис, който започва с първата буква от името, слагат хора отговорни и мислещи. Всякакви завъртулки говорят за властолюбие и егоцентризъм.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .