Банер
11046535_812801388796095_125576623334447744_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мандала 1
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Неделя, 25 Ноември 2007 00:00
Мандала (mandalam) е санскритската дума за колело и във физическата форма на изкуството представлява кръг на вяра, осъзнаване,най-интимно изразяване от сърцето. Мандалата може да води към самоосъзнаване и интроспективна авто-терапия отвъд каквато и да било друга форма на изкуство. Тя става самоучител,даващ послания и просветление. Създаването на мандала позволява на творците да се докоснат до своята собствена мистерия, до техните дълбоки вярвания.Изкуството идва от персоналното и реализира трансперсоналното, изключително мощно упражение.

Древния будизъм ни показва мандали от пясък,който е все още популярен материал днес,представляващ изкуството на мандалата в много будистки общности.Пясъчните мандали се използват да учат,че времето е непостоянно;настоящият момент е много деликатен,много красив;ние трябва да го хванем точно сега. Мандалите хващат есенцията на крехкостта, стойността на времето, докато разказват история на парадигми и непрекъснатост.

В тибетското изкуство всичко има значение,всичко има голяма стойност.Думи като синхронност и случайност не съществуват там. Прилагателните са колективни;няма лични местоимения.Мандалата е споделяне на артиста на неговото лично осъзнаване, чувства, трансформация. Мандалите се създават като визуална трансформация на вярвания,не по някаква друга причина.

Да започнем от огъня


Огнен дъх


Лотос


Мандала от рози


Йога цветя


Цветето на Персефона


Кабала


Свободният дух


Зеленият Шива

Автор: Sun Flower

IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .