Банер
b58016476631f063c076cec6592a4019.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИСТИНСКОТО ЗНАЧЕНИЕ И СМИСЪЛ НА КАТАКЛИЗМИТЕ
Написано от Маг Селена   
Петък, 16 Май 2008 00:00
Винаги съм се учудвала на неистовият страх на човека, че ще настъпи Апокалипсиса.

Винаги съм смятала, че самият световен катаклизъм не е нищо друго освен едно идеално пречистване на всички нива с цел продължаване на живота в пълното му обновление в същите тези нива.

Моите Духовни Учители в края на втория ми период от живота потвърдиха схващанията ми в тази насока. И сега искам да изложа пред вас какво всъщност представлява самия процес на един катаклизъм.

Естествено е всеки един от вас да има някаква си представа за катаклизма по принцип, но съм и сигурна, че мнозина грешат в тази своя представа.

Както принципът на прераждането, така и вярата в принципа на катаклизмената промяна е въпрос на съзнание и правилно разбиране.

Затова нищо, което ще кажа, няма да ви накара да повярвате в този принцип, ако собственото ви духовно развитие и степента ви на лично осъзнаване не го позволят.

Точният смисъл на думата „катаклизъм“ идва от гръцките „ката“ (изчезване надолу) и „клизмос“ (наводнение, потоп). Така се получава „потъване“, „потоп“. Водата играе много важна роля в един катаклизъм, тя е повод за събитие, което води до огромна трансформация на повърхността на Земята, защото нейната роля е изчистваща, пречистваща.

Именно водата е главната предпоставка големи участъци от сушата да потъват под моретата и океаните, а други участъци да бъдат отмивани от вълните им, като впоследствие се появява и самото разрушение, и оформяне на земния терен.

На Земята е имало безброй такива катаклизми, като нито един от тях не е по-значим от друг. Всеки просто представлява промяна в посоката на развитие и съществуване, в преструктуриране на материята, за да се изпълни Божествената Воля.

Повечето от вас гледат на катаклизма като на извънредно трагично събитие, защото той означава смърт, разрушение, заличаване на по-голямата част от човечеството, изчезване на красотата на природата, изчезване на животинския свят, изчезване на ... всичко материално. Но това не е така!

Катаклизмът в действителност е по-скоро процес на еволюция чрез радикална промяна, а не безсмислена проява на разрушение. Той преобразува ненужното и вредното в ново, чисто и съвършено начало.

Точно тук трябва да припомня, че животът на нашата планета се намира в постоянно движение пораждащо постоянна промяна, но тъй като тази промяна се извършва бавно и недоловимо хората не я забелязват. Те виждат, усещат и отчитат само внезапната промяна.

Следователно когато става въпрос за катаклизъм хората не бива да мислят за него като за трагедия, а трябва да мислят като за възраждане.

Смъртта в катаклизма не означава заличаване и край на живота, тя просто е едно ново прераждане, преминаване от една форма в друга, по-висша, по-ценна и много по-стойностна.

Затова на катаклизма трябва да се гледа не като на край, не като на нещо окончателно, не като на присъда, а като на истинско начало и раждане на Зората на Новата Епоха.

Катаклизмите са основно средство на Божественият Създател, чрез което Той се грижи за непрекъснатия План на еволюцията на тази планета.

Самите те са толкова естествени, колкото са естествени и другите промени, които се наблюдават на Земята – раждането и смъртта на хората, както раждането и смъртта на природата и животните в нея.

Всичко в материята се намира в една постоянна промяна, но единствено от съзнанието на човека зависи как ще се интерпретират и възприемат всичките тези промени – като еволюция или като свършек на всичко.

За съжаление обаче човечеството е създало един покварен свят на материалния и финансов контрол, и не желае да си представи състояние, при което този контрол вече няма да е валиден.

Затова и не иска да се задълбочава в истинският характер на катаклизмената проява, защото неговите земни привързаности към материалните блага ще му липсват осезаемо. Но Божият промисъл е над нисшите въжделения човешки!

Какво всъщност представлява механизмът на един катаклизъм? Земята върху която живеем по настоящем, не е такова стабилно тяло и място, каквото повечето хора вярват, че е.

В моделът на въртене на планетата ни има множество вариации. Наклонът на Земята непрекъснато се мени на малки ъгли и когато се намесят силни влияния, оста на въртене на Земята драстично може да се промени, причинявайки по този начин катаклизъм.

На този етап обаче трябва да се прави разлика между природния и предизвикания от човека катаклизъм, защото при сегашния технически напредък в научните познания и без мъдростта как те да се използват правилно, човека е в невероятно състояние да предизвика невиждана и драстична катаклизмена промяна на собственото си развитие.

Ако той продължи по пътя, който е поел сега – взривяване на атомни бомби, използване на психотронно оръжие, безконтролно възпроизвеждане на човешкия род върху едно толкова нестабилно тяло като Земята, той ще ускори неотменно самия природен катаклизъм.

И когато това се случи, смъртта и унищожението сред човечеството ще бъдат далеч по-големи, отколкото ако бъдат причинени по съвсем естествен път.

Съдбата на нашата Галактика, която обитаваме сега, заедно с живота на нашата планета се контролира от могъщи Сили, които изпълняват плана за еволюцията, в който няма абсолютно никаква грешка или провал.

Тези могъщи Същества контролират живота в зависимост от цикличния модел на планетарната и интерпланетарна еволюция, като земята конкретно преминава през влиянията на определени вибрации.

Когато тези влияния обхванат изцяло Земята, нейните магнитни сили незабавно ще съвпаднат в резонанс със същите тези вибрации. Това състояние ще предизвика втечняване в земната кора, което ще позволи движение на земните маси върху повърхността.

Когато се извършат тези катаклизмени промени, които могат да станат както много бавно, така и почти светкавично, големи участъци от сушата ще се разместят като парченца от пъзел, т.е. ще настъпи земетресение с прекалено висок магнитут. Така именно ще настъпи и глобалния катаклизъм.

В древните легенди се разказва за цивилизацията на Атлантида, която съществувала горе-долу там, където днес се намира Атлантическия океан. Освен Атлантида е съществувала и друга велика цивилизация преди нея – Лемурия, която се разполагала в района на днешния Тихи океан.

На тези цивилизации им е бил даден невероятния шанс да постигнат в духовно направление много повече от това, което всъщност са постигнали.

Същият шанс е даден и на днешното човечество, което живее изключително неправилно, движено от погрешни и неправилни мотивации, неправилно разбиране и потребителски щения.

И както е видно вместо да еволюира, то прогресивно е деградирало и не желае да се промени изобщо в позитивна насока. И тъй като без промяна не може да има еволюция ще настъпят количествените и качествени катаклизмени промени.

Механизмът, чрез който е действал Създателя на всичко съществуващо е така съвършено устроен, че няма начин да не реагира на кощунственото и безумно човешко поведение, което унищожава всички индивиди на всички съществуващи планове.

И едва ли един толкова съвършено устроен механизъм на съзидателен процес ще търпи умопомрачителните постъпки на човека, унищожаващи чрез деструкцията си абсолютно всеки един живот.

Само така, чрез високо вибрационно изчистване, Земята ще стане онова, което трябва да бъде – вибрация на Вселенската Любов, изпълняваща своето предопределение в Слънчевата ни Галактика.

Тя ще излъчва своите благодатни еманации не само към и в нашата Галактика, но и към всички останали Вселени, както и към самото Сътворение.


МАГ СЕЛЕНА



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .