Банер
10599179_10203574076624485_4834538729582980488_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Когато детето ни не се харесва
Написано от Румяна Алексиева   
Сряда, 14 Март 2007 00:00
От къде идват комплексите?
В психоанализа съществува дефиниция на комплекса, според която става въпрос за „съвкупността от представи и спомени с висока емоционална стойност, частично или напълно неосъзнати". В действителност различаваме 2 типа комплекси: едипов комплекс и комплекс на кастрация. Едиповият комплекс се изразява в противоречивото и алтернативно желание на детето да мрази или обича родителите си. Комплексът на кастрация се проявява при осъ­знаване от страна на детето на разликата между половете. Той е генератор на нарцисизъм. Тези два комплекса не биха могли да се нарекат не­гативни: те позволяват структуриране на персо-налността на всеки човек и да определи полова­та му идентичност.
Всичко останало „много съм дебела",„много съм малък "... не са комплекси, а болести на нарци-сизма. Става въпрос за проблеми в себевъзпри-емането.
Нарцистични проблеми възникват най-често в периоди на криза или карантина. 60 до 70% от юношите не харесват външния си вид. Тогава го­ворим за дисморфология. Моментите на съмне­ние се появяват също и през периоди с ниско противодействие: траур, уволнение...
Основната причина е социо-възпитателното на­следство, предадено ни от родителите. Всичко се върти около възможностите на детето да на­кара родителите си да го обичат. Те трябва да му предоставят рамка, едновременно твърда, но и благосклонна, да го изслушват и да му осигурят нарцистична подкрепа. Децата трябва да се чув­стват приемани такива каквито са, а не такива каквито родителите искат да бъдат. Да накараш детето да бъде това, което, не е, автоматично води до отхвърляне на това което всъщност е от негова страна..


Децата трябва да се чувстват приемани такива, каквито са, а не такива, каквито родителите искат да бъдат.

 Липсата на оценка и призна­ние неизменно води, на един по късен етап, до липса на себеуважение. Родителите трябва да са в течение на индивидуалните способности на детето и да насърчават тяхното развитие. Като цяло родителите трябва да се въздържат да пра­вят негативни забележки и да съпътстват детето в неговото ежедневно развитие без да го съдят. Много често те подчертават много негативното поведение.

Отхвърлянето на външния вид се лекува с въз­становяване на себеуважението. Това започва с увеличава на контактите с добронамерени и толерантни хора. Според нивото на проблема може да се наложи психологическа работа и консултация със специалист.

Пластичната хирургия може ефективно да пре-конфигурира нарцистичната картина на индиви­да. Единственото, което трябва да се има пред­вид, е да не се очаква повече, отколкото тя може да направи, както и да не се прави на всяка цена. В тази връзка от пластичните хирурзи също се очаква да бъдат внимателни. Специалистът трябва да прецени наложителна ли е подобна намеса или става въпрос за едно постоянно пре­следване на съвършенството.
В. Неделчева


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .