Банер
ПЕРУН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЦВЕТОВЕ И СИМВОЛИ
Написано от Маг Селена   
Сряда, 11 Април 2007 00:00
Черното е състоянието на непроявеността. Черният цвят символизира смъртта, пасивността и траура, както и воала, покриващ главите на осъдените на смърт. Както е известно на художниците и фотографите, съществуват 6, а не 7 цвята, освен ако към тях не прибавим белият, който им е производен. Три от тях са основни - син, жълт и червен. Другите три са производни от смесването на два основни цвята. Зелен получаваме от жълт и син, оранжев от жълт и червен, виолетов от червен и син. Ако разположим тези 6 цвята в кръг, белият ще се помести в центъра му, а черният в периферията.

На запад червеното е света на животинското царство. Името на първия мъж Адам е червен. Зеленото е цвета на растителния цвят, бялото - на минералите. В индииската Гита Арджуна е бяло, а черното - Кришна.

Бялото е свързано със слънцето, то е символ на преминаването между две състояния на прехода от юношеството към зрелостта. В Китай бялото е цвета на траура. Бялото е и цвят на новопокръстените и на погребалния покров.

Черното е състоянието на непроявеността. Черният цвят символизира смъртта, пасивността и траура, както и воала, покриващ главите на осъдените на смърт. Черното е цвета на подземните богини, черно е и светилището на Кааба.

В астрологията червеният цвят на Марс е дневен и нощен. Дневното червено е на мъжкото начало, то е жизнената сила на триумфиращия Ерос, любовта. Нощното червено е цвета на женското начало на алхимическата пещ.

Жълтото е символ на младостта и силата. Лунното жълто символизира непостоянството, ревността, прелюбодеянието.

Синьото е цвят на Юпитер, на въздуха, на празното пространство. За египтяните е цвят на истината. Този цвят изразява и свръхестествената чистота, затова дрехата на Богородица е синя.

Зеленото е цветът на растителния свят и светената вода. Зеленпото е цветът на Венера.

Виолетовото е цвят на Сатурн, на мъченициче, епископите.

Оранжевият цвят е цветът на Меркурий и на разума.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .