Банер
643414d05daa1ae5ae5b089f4bcbfbfa.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Писна ми! Все едно и също...
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 11 Юли 2007 00:00
Как да надвием на стереотипите „той, детето, манджата, работата". Доказано е, че повечето хора не полагат и грам усилие да внесат в живота си и най-малкото разнообразие.


Не пропускаме случай да се оплакваме колко глупаво ни минава времето, но не правим нищо, за да променим начина си на живот.
Общуваме само със старите приятели, колкото и да ни е омръзнало да си приказваме все за едни и същи неща.
Неделите, когато с мъничко фантазия бихме могли да си спретнем празник - просто така, без повод и специални приготовления, също са досущ еднакви. Не сменяме дори неделната манджа – просто защото сме свикнали...
Умираме от скука, но се успокояваме, че с всички е така.

Свикнала съм всичко да ми е прошнуровано, подредено и наредено
Направете си специален бележник. Не пропускайте да си запишете всяка своя хрумка -колкото и абсурдна да ви се струва.
Да речем, мечтаете си да заминете за Рио де Жанейро по време на оня прекрасен карнавал... Да си купите онзи парфюм, аромата на който толкова много ви харесва. Да се мотаете цял ден из „София ленд" с хлапето си. Да поканите на гости съученици и приятели, които не сте виждали от години.
Препрочитайки „фантасмагориите" си, ще видите, че повечето са напълно осъществими. При това - не някога си, а ей сега... Именно с тях трябва да започнете.

Монотонният ритъм ни докарва депресии
Депресиите в голяма част от случаите са в резултат от повтарящото се всекидневно еднообразие. Номерът е да му надвием - ако искаме. Да преборим собствената си инертност и да се научим да си доставяме дребни наглед радости, които зареждат с енергия, любопитство, жажда за предизвикателства...

Не бива в желанието си да разнообразим еднаквото си ежедневие да променяме рязко стереотипите, с които сме свикнали, предупреждават специалистите. Това може да предизвика стрес както у близките ни, така и у нас самите. Според психолозите най-добре е преходът да стане постепенно и според характера ни.

Добре де, но какво да правя със слугинажа?
С капризите на съпруга, глезотиите на детето... Със сигурност ще си зададете тези въпроси - може би за да оправдаете инертността си. А отговорът е прост.
Като се върнете от работа, недейте да нервничите, задето дъщеря ви мрънка, че има да пише трудно домашно. Седнете с нея, но спокойно. Кажете на мъжа си, че ще му помогнете да приготви вечерята и да измие чиниите. Оставете го да се шашне - свикнал е вие да вършите всичко в кухнята.
Мъжете са рационални типове и когато им дефинираш някакво задание, им трябва малко време, за да го изпълнят без емоции. Това ги респектира.
Изпълнете тази схема няколко пъти. Ще видите как действа безотказно. Ще ви остане време да се разходите, преди да си легнете. А защо не и да идете на купона, на който колеги са ви поканили, а вие сте се колебали...

Не правeте неща, които ви натоварват
Само защото се притеснявате, че може да изглеждате „некултурна" в очите на някого си - ако (примерно) не посетите изложбата на известен художник или не ви се ходи на театрална постановка, по която всичките ви приятели са полудели. Не е нужно да им давате обяснения. Вземете си шапката и се приберете вкъщи (ако това е желанието ви). Обадете се на приятелка, с която ви се ще да се видите. А защо не и на старо гадже? Ако не друго, ще си побъбрите като едно време. Ще ви държи влага за месеци напред. И да съгрешите, между вас ще си остане... Стига с тия канони!
Така постепенно, прехождайки от осъществяването на мънчките си желания до „наполеоновските", всеки ден ще намирате нещо различно и вълнуващо. А може би някой ден наистина ще отидете в Рио.

Но внимателно, защото разумът е на една ръка разстояние от глупостта!
В стремежа си да променим стереотипите в живота си, рискуваме да превърнем и най-добрите си намерения в глупав инат. Който от своя страна да ни докара нови скучни навици...
Например неочаквано ви идват гости. Седите си. Хапвате и пийвате. Бърборите си. Приятно ви е. В един момент си поглеждате часовника: "О, утре трябва да стана в шест!" Едва не зарязвате компанията...
Не го правете. Поемете въздух, разхлабете. Забавлявайте се - нали сте се почувствали встрани от всекидневните глупотевини и дрязги. Утре ще си поспите час-два повече -ще се обадите на шефовете, няма да пропадне светът.
Важното е на по-другата сутрин да станете пак рано, както си му е редът.

Казано е:

"Човекът създава правилата, не правилата човека."

Ако при вас е обратното, значи навиците ви са вредни и трябва да направите усилие, за да се разделите с тях.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .