Банер
1506010_481197848657286_1271106509_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Антидепресантно
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 27 Март 2007 00:00
Няколко съвета на психолога

Приятелите са най-силната противоотрова срещу тъгата.
Защо все повече хора изпадат в депресия, тревожност и неудовлетвореност? Причините могат да бъдат различни за всеки, разбира се, но има някои ключови фактори, които трябва да се вземат под внимание, когато става въпрос за собственото ни щастие.
Според специалисти, няма точна рецепта за щастие, но има някои стъпки, които можем да предприемем в преследването на щастлив живот.
1. Осъзнайте, че трайното щастие е различно от временните постижения.
Краткосрочното щастие се различава от дългосрочното, трайно щастие. Въодушевлението, което получаваме от някакво постижение, е много кратко. Целта е да постигнем трайно състояние на щастие, а не просто удовлетворение от това, че сме успели в някакво начинание.
2. Насладете се на момента.
Май Джон Ленън беше казал, че “животът е това, което ни се случва, докато правим други планове”. Помислете доколко е вярно това за вас? Много често изживяваме прекрасни моменти с приятели или със семейството си, но дори не ги осъзнаваме, защото в същото време мислим за това, което ще правим или което ще бъде утре. Научете се да цените всеки един момент, който преживявате.
3. Поемете контрола върху времето си.
Като управлявате времето си ефективно, ще откриете, че имате повече време и енергия, за да правите нещата, които обичате. Планирайте – например, че всяка сряда ще се събирате с приятели, или че всеки вторник и четвъртък наистина ще имате време за клуба по танци. Научете се да цените тези моменти и ги превърнете в традиция – ще се почувствате изключително добре.
4. В работата или в свободното си време – провокирайте себе си.
Живот без предизвикателства звучи като липса на живот. Открийте това, което ви предизвиква да развивате уменията си, независимо дали става въпрос за академични занимания или за здравословен начин на живот. Ако не може да се мотивирате достатъчно, помолете приятел да се присъедини към вас.
5. Бъдете физически активни
Изследванията постоянно показват, че физическата активност има отношение към състоянието на щастие. Още повече – проучвания са доказали, че за някои пациенти, диагностицирани с депресия, заниманията със спорт често се оказват напълно достатъчни за подобряване на състоянието им и не се налага да бъдат лекувани с медикаменти. Оставете извиненията и започнете незабавно!
6. Поддържайте близки приятелски отношения.
Няма по-силна противоотрова за тъгата от времето, прекарано с близък приятел. Специалисти са открили, че хората, които могат да изброят имената на няколко близки приятели, с които спокойно да могат да обсъждат радостите и проблемите си, живеят в по-добро здраве и щастие. Според някои психолози, развитието на обществото като строго индивидуалистично и липсата на дълбоки социални контакти, е причината за епидемично-увеличаващия се брой на хора с депресия.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .