Банер
ЦАРЕВНА ЛЕБЕДЬ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Кризите в семейния живот
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 08 Май 2007 00:00
Те съпътстват брака от самото му начало и са еднакви за всички. Колкото и пъти да се жените, семейните кризи настъпват по едно и също време. Дори причините за конфликтите и темите за кавгите са практически едни и същи.
Кризата си има своите признаци. Най-често срещаните симптоми за нея са:
- Пълна липса на кавги между съпрузите или обратното - количеството кавги превишава допустимите предели;
- При конфликтите (които не са градивни) всеки настоява на своето и не се опитва да разбере другия;
- В общуването преобладават защитно-агресивните реакции: всеки вижда в другия виновника за конфликта;
- Отклоняване от секса на единия от партньорите;
- Мъжът е изместен от жената от възможността да взима решения;
- Мъжът сам “подава оставка” от решаването на битовите проблеми и се затваря в себе си;
- Зацикляне на една и съща тема или обратното - гробовно мълчание;
- Жената престава да мисли за себе си и изцяло се посвещава на семейството, превръщайки се в “робиня”;
- Работохолизъм. По-често от него боледуват тези, които не могат да се самоутвърдят в семейството, особено мъжете.

Кризите в семейния живот се отличават и със своята периодичност. Ако изведнъж в поведението на партньора се появяват някакви странности, си струва да се помисли, дали те не са свързани именно с това, че е настъпило времето за криза.

Първата година - първа семейна криза
Тя е предизвикана от различните навици и различните характери. Той е “чучулига”, тя – “сова”. Той разхвърля нещата, тя не понася безпорядъка. Той е пресметлив, тя – разточителна. Ако хората се обичат, тази криза се преодолява лесно.
Трета-четвърта година - кризата на първото дете
Жената е погълната от бременността, а след това от детето. На мъжа не му достига женското внимание и той ревнува съпругата си от детето. Той не е удовлетворен сексуално, вижда в половинката си все повече недостатъци, често се дразни от нейното поведение и е склонен към изневяра.
Жената нервничи, измъчва се от подозрения и прави скандали. Ако тя може да намери в себе си сили и желание да обърне повече внимание на съпруга си или поне да му обясни, че по-малко внимание не означава по-малко любов, кризата ще се разреши.
Петата година - кризата на завръщането
Поводът за нея се дава от жената - тя се връща към активния професионален и социален живот след раждането на детето. И започва да разбира, че не успява с много неща. Пред нея стои непосилната задача да запази уюта в семейството, да отделя внимание на детето и мъжа си, да изпълнява своите служебни задължения и да изглежда така, както й се иска. Новият живот, след принудителното затворничество, е съпроводен с остра необходимост от нови емоционални преживявания. Това е причината и за женските изневери през този период. Мъжете трябва да бъдат много внимателни, за да се справят успешно със ситуацията.
Седмата година - кризата на монотонността
Всичко е установено: бит, интимни отношения, общуване, работа. Според статистиката, през този период инициатори за разводите са жените. Мъжът и жената са се преситили един на друг. Повечето мъже се оплакват, че жените не споделят техните увлечения и игнорират романтичните им пориви и затова си намират ...любовници, които отново ги карат да се чувстват “ловци”. При това съпругът не възнамерява да се разделя с жена си и при сериозна заплаха от разобличаване лесно се разделя с любовницата. Той не може толкова лесно да разруши своя дом, семейството, привичния начин на живот, защото твърде много цени своите усилия, положени за постигането на всичко това.
Жените трябва да се преборят с монотонността и еднообразието и да ценят постигнатото.
Четиринадесетата година - кризата на 40 годишните
С настъпването на 40 годишната възраст, дори съпрузите да са живели добре, често настъпва най-сериозната криза. При жената тя е свързана с приближаващия климакс и повишената раздразнителност. Практически, всяка двойка е в сексуален и емоционален застой. Средно всеки пети мъж на възраст между 40 и 50 години встъпва в нов брак. Повече от половината се женят за жени по-млади от тях с 15-20 години, а други сменят партньорките си една след друга. Съществува мнението, че “бунтът на 40 годишните” е мъжкият вариант на климакс, на реакцията на хормоналната “перестройка”, но повечето учени смятат, че за всичко това е виновен баналният страх. Мъжът започва да осъзнава, че животът минава, че вече няма да му се случи нищо ново, че пред него е старостта. Подобни размисли водят до скрита невроза.
А най-лесният и елементарен начин за борба със страха е да се създаде илюзията за младост. Кризата на средната възраст е орис и за мъжете, и за жените. След като сте прекарали заедно толкова години, създали сте дом и сте отгледали деца, това означава, че вие с чест бихте се справили и с тази криза. Това е възможно при желание от страна на двамата и съвместни усилия.

Кризите в семейния живот са обективни. Толкова обективни са и начините, с помощта на които те могат да се преодолеят. Ако се заемете с това навреме, осъзнато и заедно с човека до вас, ще постигнете много.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .