Банер
360089-e1328879401623.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Гроздето – царят на плодовете
Написано от Петя Петкова   
Понеделник, 20 Август 2007 00:00

Още древногръцкият лечител Хипократ е определил гроздето като "цар на плодовете" и е систематизирал лечебните му качества. В древния Рим прочутият с гастрономическия си усет и пищни пирове Лукул е започнал храненето си с грозде, пиел хубави вина и завършвал винаги с грозде като десерт. Затова и редица специалисти смятат Лукул за основоположник на ампелографията – науката, която изучава свойствата на чудесния плод.

Тези и други любопитни факти са изтъкнати на провеждания край Атина международен симпозиум, посветен на ампелотерапията (гроздолечението). Форумът е свързан с традиционните "Празници на гроздето", които започват в Гърция в началото на гроздобера.

По съдържание на въглехидрати гроздето е на второ място от всички плодове след банана. Не се препоръчва на диабетици, но пък е идеален плод за спортисти. В сочните зрънца е полезно всичко – от кожицата до семките. Ципата е богата на баластни вещества, които изхвърлят излишните течности от организма и стопяват мазнините. Затова гроздовата диета е подходяща за онези, които искат да отслабнат. Естествените оцветители мерицитин и кверцитин имат противоракови свойства. Самата вътрешност е букет от витамини, минерали и органични киселини. Витамините А, С и Е осигуряват регенерирането на клетките. Действието им се подсилва и от високото съдържание на калий, магнезий, фосфор и фолиева киселина, нужни за образуването на нови клетки.

Гроздовите семки прочистват червата, а козметичните препарати с екстракт от лозови листа помагат при отонични гастрити, болести на бъбреците и повишена секреторна функция. При гастрит и язва е най-добре да се консумира под формата на сок или пък да се изплюват семките и люспата.Изключително добро действие има гроздето при заболяване на черния дроб, жлъчката и при храносмилателни смущения. Продължителната му консумация помага да се нормализира артериалното налягане, намалява нивото на холестерина в кръвта, повишава тонуса на сърдечния мускул и подобрява кръвообращението.

Най-подходящи за консумация са сортовете с тънка люспа, които щадят стомаха – мускат, ризлинг, семельон, чауш и други. Оптималното количество е около 1 кг плод или 0,5 литра сок на ден. Американските диетолози препоръчват гроздето, както и другите плодове, да се ядат преди или заедно с основното ястие, или след дълга пауза. Защото ако се консумира веднага след ядене, има опасност то дълго да престои в стомаха и да започне вредна ферментация. Освен това при съчетаването на продуктите, съдържащият се в гроздето Витамин С подпомага усвояването на различни минерални вещества, и най-вече желязото, намиращи се в друга храна.

За красиво лице и брилиантна кожа френските експерти препоръчват на дамите сутрин да смачкват няколко гроздови зърна и с тях да обтриват лицето си. След 10 минути се изплаква със студена вода.

Сместа от гликолова, винена и ябълкова киселина почиства, подхранва кожата и подобрява кръвообращението.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .