Банер
11828633_1719058978305592_9087590199539318011_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ФЕНОМЕНЪТ НА СВЕТЕЩИТЕ ХОРА
Написано от Маг Селена   
Петък, 14 Септември 2007 00:00
Радиоактивните препарати, които се прилагат при диагностика на заболяванията на щитовидната жлеза, действително са способни да повишат нивото на йонизиращо лъчение

През 1913 г. в Таганрогския цирк с невероятна популярност се е ползвал номерът на Николай Евдокименко, който участвал в програмата под псевдонима «светещият човек».

Евдокименко бил потомствен акробат, с почти 20 години «стаж» на цирковата арена, когато го застигнало нещастие: по време на репетиция и по много глупав начин си счупил крака. Изглеждало, че е дошъл краят на артистичната му кариера. С времето кракът зараснал, но собствениците на цирка изобщо не искали и да чуят да се връща на арената. Предложили му като компенсация да стане пазач.

Докато охранявал през нощта цирковия реквизит, Евдокименко забелязал., че е започнал да... свети в тъмнината! Наистина, не целият! Интензивното жълтеникаво-синьо сияние излизало само от китките, раменете и главата.

Николай се обърнал към хирурга, който лекувал крака му. Но той само разперил ръце и предположил, че светлината, която се излъчвала от главата и китките на Евдокименко е свързана с преживяната травма. След като преслушал сърцето и белите дробове, опипал черния дроб, ескулапът предписал на Николай успокоително, а с думи го посъветвал да използва новопоявилата се дарба по някакво предназначение.

Лекарят не сбъркал. Като разбрали за неговия феномена, собствениците на цирка веднага предложили на Евдокименко да направи небивал досега номер. Както писали «Таганрогские ведомости», които по онова време са посетили на «светещия човек» голям очерк, Евдокименко неизменно обирал всички овации на ежедневните представления.

Номерът, на пръв поглед, бил прост: Евдокименко жонглирал на арената с горящи факли. Нищо оригинално. Но това продължавало до момента, в който на арената не угасне светлината. И тогава зрелището придобивало фантастичен характер: зрители виждали само проблясващите в тъмнината китки светещи китки на ръцете, манипулиращи горящите факли, както и светещите рамене и глава, които все едно се били откъснали от тялото.

От феномена на Николай Евдокименко се интересували светилата на медицинската науки, но “светещият човек» само веднъж допуснал медиците до своето тяло ми то само за да потвърдят на всеослушание, че свети по естествен път, а не е някакъв , наистина цирков номер. Евдокименко се страхувал, че ако стане «опитно зайче» в ръцете на лекарите, може да загуби своя дар, който му донасял не лош доход.


Необикновен атракцион


"Докато оформяли документите на автомобила, митничарите от Троицк установили, че пътничката – жителка на Казахстан – свети в тъмнината и излъчва йонизиращо лъчение! Нивото на йонизиращо лъчение на жената превишавал естествения радиационен фон 40 пъти! , По-нататъшното разследване показало, че пътничката е преминала лечение на щитовидната жлеза в един от санаториумите в Челябинска област, където в организма й бил въвеждан радиоактивния препарат йод-131. Когато гражданката на Казахстан представила съответните документи, било решено безпрепятствено да я пропуснат в родината."

Това, между другото, не е първият случай, в който митничарите се сблъскват със светещи хора. Подобен инцидент е станал на летището в Баландино, където преди полет било открито че единият от пасажерите излъчва йонизиращо лъчение. Както пояснил пред челябинските журналисти лекарят-радиолог от областната клинична болница И. Торин, радиоактивните препарати, които се прилагат при диагностика на заболяванията на щитовидната жлеза, действително са способни да повишат нивото на йонизиращо лъчение. С времето нивото на лъчение влиза в норма и не представлява опасност нито за болния, нито за околните.

…В ежедневния живот често казваме за хора, които са крайно доволни от нещо в живота си че «светят от щастие», без да предполагаме, че тази метафорична фраза действително има фактическа основа. Да, но става дума не за здрави и щастливи хора, а за болни.


Нимб около главата


През май 1934 г. във вестник Таймс се появява кратка бележка за светеща жена от Пирано. Сеньора Анна Монаро страдала от астма, и в течение на няколко седмици по времена сън от гърдите й,на чести импулси, излизала синя светлина. Това явление било наблюдавано от много лекари, които така и не могли да дадат. Разумно обяснение. По свидетелства на наблюдаващите болната специалисти, в момента в който тялото на Анна изпускало светлина, сърцето на жената започвало да бие два пъти по-бързо от обикновено.

Във фундаменталното изследване на Гулд и Пайл “Аномалии и куриози в медицината”, издадено през 1937 г., се привежда случай с жена, която страда от рак на млечната жлеза. От болния участък на гърдата излизала толкова ярка светлина, че даже осветявала циферблат на часовник на разстояние 1 метър!
"Немалко сведения за светещи хора могат да се почерпят от религиозната литература. Нимбът или сиянието винаги се е смятало за признак за висока духовност. Но църковната йерархия признавала факти на излъчване на светлина и от простосмъртни. Папа Бенедикт XIV писал по този повод: «Трябва да признаем наличието на естествен пламък, който понякога става видим около човешката глава».

Пламъци и искри от главата, естествено, е прекалено, но за всичко останало Папата е бил прав. Само че светещите хора са живели не само в миналото. Може да се срещнат и днес. Така в пълна лека светлина излъчва тялото на Нгуен, жителка на виетнамското село Антхионг. Необичайната способност била открита от нея преди няколко години. Не на шега уплашената млада жена се обърнала за помощ към народен целител, но той не успял да «угаси» светлината със своите манипулации.
По думите на Нгуен, когато тя носи дрехи от синтетични тъкани, светенето на тялото й се усилва. Освен необичайният феномен в медиците не открили никакви други аномалии в здравословното й състояние.

Друга светеща виетнамска девойка живее в малко градче в провинцията Биндин. Името й е Тхи Нга и започнала да свети преди 5 години. В тъмнината нейното тяло излъчва невероятно ярка фосфоресцираща светлина, около главата й се вижда огромен светещ нимб, а от ръцете, краката и тялото й излизат златисто-жълти лъчи.
Родителите водили дъщеря си при всякакви знахари и целители, които правили всякакви магически ритуали, водили я даже в Сайгон, за да я покажат на медицинските началници, но не били открити никакви отклонения в здравето на Тхи, а ритуалите нищо не изменили: момичето си светело както преди.

Разбира се, и Тхи, и нейните родители много се вълнували от въпроса: защо е това? Но техните съмнения и опасения били разсеяни от много известен във Виетнам знахар, който обяснил на загубилото душевно спокойствие момиче, че това е божия благодат, дадена като аванс а сметка на бъдещи добри дела. «Постарай се да живееш така, че винаги да бъдеш за хората добър ангел!» - посъветвал я знахарят.
Според слуховете, точно така и става. Където и да се появи Тхи, веднага настъпва мир и съгласие, караниците утихват, а болните се чувстват по-добре.


Скелетът й се вижда в тъмнината


35-годишната Антония Тирета постъпила в болницата в град Палермо с диагноза - остър апендицит. Операция преминала успешно.

Но след като я върнали в болничната стая тялото на жената започнало да излъчва толкова силна светлина, че на нея можело да се чете вестник. Феноменът продължил три дни. През цялото време Антония спяла, а температурата на тялото й първоначално била повишена, но после се нормализирала. При изписването от болницата жената вече не «светела».

По-сериозен случай имало в САЩ. Късно през нощта Алберт Пей шофирал в планинската част на щата Ню-Мексико и бил намалил скоростта защото там често ставали катастрофи. След поредния завой той видял встрани от пътя светлина. В канавката лежала смачкана кола, а редом до нея – ранена жена. Ръката й била счупена, а от раната стърчала кост, която светела с удивителен блясък.
Шофьорът отнесъл жената в колата си и я закарал до близката болница, където веднага я сложили на операционната маса.

Жената две седмици била в безсъзнание. По документите, открити в смачканата кола, установили, че името й е Линда Хемурл и е от Калифорния. По професия - рентгенолог. Пристигналият в болницата мъж на Линда признал, че отдавна забелязва всякакви удивителни неща. Нееднократно в пълна тъмнина той виждал в спалнята проблясъци на непонятни огньове. И това ставало само когато наоколо е жена му. Но никога не си е мислел, че именно тя свети. Едва след тази кошмарна катастрофа разбрал къде е причината.

Благодарение на усилията на лекарите Линда Хемурл скоро станала на крака. Макар и без тежки последствия от травмата, задържали жената в болницата за по-обстойни изследвания. Трябвало да се установи причината за светенето на костите. Та нали тя дълги години се е облъчвала. Така и не успели да докажат това.
Междувременно напоследък Линда свети все по-силно. Вече се е стигнало дотам, че в пълна тъмнина се вижда целият й скелет и при това толкова отчетливо, както на рентгенова снимка. Това прави силно впечатление на тези, които не знаят за нейните особености.

Учените, които дълги години са изучавали светещите хора смятат, че феноменът е е свързан с явлението биолуминесценция – частен случай на добре известната на науката луминесценция. Слабото лъчение (вторият вид биолуминесценция) е свойствено на всички живи организми – растения и животни. То се отличава с изключително малка интензивност.

Максимумът на този вид лъчение е във видимата част на спектъра, но е доста трудно да се забележи с невъоръжено око. Обикновено това се прави с помощта на специални прибори-фотоувеличители. На изучаването на това явление се основават и диагностичните процеси при някои заболявания на човека. Само че съвременната наука така и не успя да даде достатъчно коректно обяснение на забележимото с невъоръжено око светлинно лъение.


Мъртъвците също светят!


Но както твърдят специалисти от Санкт Петербург, светят не само живите хора, но и трупове!

«В експериментална обстановка, - казва ученият Константин Короткое, - беше използван така нареченият ефект на съпрузите Кирлиан. Около тяло, поставено в силно електромагнитно поле, възниква видим с невъоръжено око ореол. Любознателното семейство Кирлиан първи измислиха как да направят видима невидимата субстанция около човека.

Този ореол се променя в зависимост от състоянието на човека: всяка болест добавя към рисунката на аурата свои собствени цветни щрихи, отенъци в цвета. На тази основа бе създадена компютърна програма, която за 15-20 минути определя човешките заболявания по картината на енергоинформационното поле. Трябваше да се спре дотам, но на някой му дойде идеята да се занимава с труповете.».
Короткое твърди, че аура имат и покойниците. Когато умира, човек не се разделя със своето енергоинформационно поле. То продължава да живее, но свой неведом мъртъв живот. Но не това е най-удивителното от многобройните експерименти на учените в Петербург.

У хората, умрели от естествена смърт, светенето бавно отслабвало и ставало равномерно през второто денонощие. Но при тези, които били починали от внезапна смърт, например от куршум, светлинното лъчение било с прекъсвания Чести се наблюдавали около час след смъртта. След това лъчението ставало равно, но интензивно, с плавно усилване през нощта.

При мъченическа смърт лъчението било особено зловещо – ярко и хаотично. Резки и чести проблясъци били следвани от спадове. И не отслабвало с времето както при другите групи. Все едно духът на човека не искал да напусне тялото след смъртта.
Друга група са самоубийците. Тяхното лъчение не може да се сбърка с друго. Има конкретни параметри за които учените могат да съобщят само на криминалистите. Възможно е това да помогне да се разпознават престъпления, които са под камуфлажа на самоубийството.

«Всички тези явления, разбира се, означават нещо, - казва Короткое. – И може наистина да се свържат със съществуването на душата. Но засега нищо не е доказано. Сега разработваме по-чувствителна апаратура. И искаме да продължим измерванията отначало до 9, а после до 40 дни. Та нали именно с тези времена са свързани устойчивите митове за прехода в другия свят. ».

Във връзка с това нека си припомним случай от далечната 1902 г. Ето как е бил описан в популярното списание Ребус:
«В Петербург се намира г-н Ш., който има способността да излъчва светлина по желание.

"Тази светлина е толкова силна, че в тъмна стая нейният притежател свети като озарен от слънчева светлина.

Способността да отделя светлина, по думите на г-н Ш., се проявява у всеки, който изпие настойка от билката Herba damiani, донесена от него от Индия. От настойката се пие две седмици, но при спазване на определен режим - въздържание от вино, месо и всичко кисело. След две седмици резултатите се забелязват осезателно: по тялото на субекта по време на сън се появяват «бягащи огньове»..
За съжаление, тази билка има и нежелани ефекти, така че едва ли много хора биха я опитали»...



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .