Банер
Svarog-2006.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

БИЛКИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА
Написано от Маг Селена   
Сряда, 16 Юли 2008 00:00

Една от основните задачи на фитохимията е да изолира действащите вещества от лекарствените растения в чист вид.

При това обаче се премахват и много други полезни вещества, които се съдържат в тях и биха имали благоприятно въздействие върху здравето на човека.

Така синтетичния витамин С не може да замени по действие витамин С например в шипките, които освен него съдържат и провитамин А, витамин К, плодови киселини, захари и други вещества.


От друга страна, много от съставните части на растението имат по-добро лечебно действие, когато се използва цялото растение, а не отделни негови химични съставки. Това се дължи на взаимното влияние на различните вещества, съдържащи се в него.

Според Гамерман предимството на лекарствените растения пред веществата, създавани от фармацевтичната химия, се състои в това, че растителното вещество са образува в живата клетка.

Каквато и да е разликата между растенията и животните, основната единица - клетките, от които са изградени телата и на растенията и на животните, има много общи неща, изразяващи се в сходството на някои важни биохимични процеси, които протичат в клетките както на животните, така и на растенията.

Ето защо активните вещества, съдържащи се в растителната клетка, дори когато са отровни, не рушат рязко и силно хода на процесите в живата клетка на човека и животните, както това правят веществата получени по химичен път.

Това се дължи на обстоятелството, че в продължение на милиони години животните, хранейки се с растения, които са били техен основен източник на храна, са се приспособявали към веществата, съдържащи се в тези растения и са изграждали тялото си от тях.

Тази непосредствена хранителна връзка между животните и растенията е причината и за тясната химична връзка между съставните части на растенията и нормалната работа на органите на животните и човека. От това се определя и превъзходството на лекарствените природни вещества над химичните.


БИЛКИТЕ ПОВИШАВАТ ...

Време е да забравим Виагра и да я заменим с естествени афродизиаци, съветват британците Бет Ан Петро Ройбъл и Гейл Скоуронски, автори на новата книга “SW”. В нея те подробно обясняват как различните билки помагат на хората да се представят по-добре в леглото.

На първо място Ройбъл и Скоуронски поставят копъра и анасона. Тези билки удължават оргазма на мъжете и засилват сексуалния апетит на жените. Подобно въздействие има и овесът.

Един от най-силните афродизиаци безспорно е магданозът. Той засилва либидото на жените заради влиянието, което оказва върху организма на хормонално ниво.

Друга възможна причина за благоприятното му влияние върху сексуалните желания е високото му енергийно съдържание - той е богат на калций, йод и желязо. Тонизиращ ефект върху организма има и кервизът.

Ментата е следващият афродизиак в списъка. Тя стимулира дишането, в това число и в гениталиите, и по този начин засилва сексуалните желания.

Женшенът пък възвръща мъжката потентност, като увеличава произвеждането на тестостерон. Благоприятно влияние върху силния пол има и чесънът.

Мъжете, които обичат да го похапват, могат да се похвалят с по-дълги сексуални подвизи.За най-разгорещените любовници британците предлагат следната рецепта: салата с магданоз и чесън, омлет с копър, магданоз и анасон или с къри, чесън и семена от замбун и за десерт сладолед с ментово-шоколадов сос и соеви бисквити в комбинация с тонизираща женшенова напитка. Рецептите са познати, използвайте възможностите на билките!


БИЛКИТЕ И СЪНЯТ

Когато и овцете, и музиката и затискането не помагат, можете да опитате да върнете съня в очите си с билки.

Да, да, с билки.

Нали не сте забравили, че съвременните лекарства всъщност съдържат екстракт от същите тези билки, които можете да приемате в натурален вид.Те нямат странични ефекти, не предизвикват зависимост, но за да усетите действието им, ви трябва малко търпение. Ефектът се усеща на третия- четвъртия ден.

Глог

Според легендата от глог е направен христовият венец. Пак според легендата, този храст не може да го повали нито гръм, нито Дявола, защото се е докосвал до Исус.

По-прозаично погледнато, глогът съдържа антиоксиданти, които намаляват нивото на холестерол в кръвта, регулират сърдечния ритъм и успокояват.Как се използва: цветчетата на глога се запарват в продължение на десет минути. За една чаша чай ви е небходима кафена лъжичка цветчета.

Липа

Чаят от липа се препоръчва не само през зимата и не само при настинка и грип.Цветовете му успокояват и помагат да се отпуснете и да заспите.Как се използва: една кафена лъжичка сушени цветове се запарват за пет минути, можете да подсладите с малко мед.

Пасифлора

Според легендите символизира страстите христови. Има малки листенца и трънчета и се отглеждане много трудно в домашни условия.Чай от листенца пасифлора помагат срещу тревожност и лека форма на безсъние.Как се използва: Сложете в 250 милилитра студена вода една супена лъжица листенца от пасифлора, сложете на котлона и оставете да ври две минути.

Валериан

Въпреки малко трапчивия си мирис, валерианът се използва от векове за справянето с какви ли не болести.Можете да използвате тинктура от валериан, като няколко капки в малко вода са достатъчни да ви дадат нужното спокойствие преди лягане. Ако проблемите със съня ви се задълбочат и продължат повече от няколко дни, трябва да се консултирате с лекар.


Лайка при простуда

Инхалации с лайка облекчават синузита

При възпаление на околоносните кухини (синузит), сипете препълнена супена лъжица изсушена лайка в 500 мл вряща вода и я оставете да ври на слаб огън. Надвесете се над парата и вдишвайте около 10 минути. Правете тази инхалация 3-5 пъти на ден.

Добре е да съчетаете терапията с капки за нос от чесън. Приготвят се, като счукан чесън се сипва в малко шише с широк отвор и се залива със същото количество вода. Шишето се запушва, разклаща се енергично, а след това се оставя да се утаи. С капкомер се капват по 3-4 капки от сока във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .