Банер
ПЕРУН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Билките - Здраве и Дълголетие
Написано от Румяна Алексиева   
Сряда, 10 Септември 2008 07:16
Замисляме се за здравето си тогава, когато то започне да ни създава проблеми. Тогава бързо тичаме до аптеката, купуваме цяла торба скъпи лекарства и започваме да пием с шепи, вярвайки че бързо ще се оправим.
За съжаление, голям процент от хората предпочитат да натоварват организма си с разноцветни хапченца, пренебрегвайки естествените билки, които могат да имат много по-добър и положителен ефект върху организма. Рядко обаче се замисляме, че химическите лекарства, които купуваме от аптеката помагат временно за едно, но ни вредят с пъти повече за друго и резултатът е цялостно отслабване на здравословното ни състояние.
7120_1.jpg

За да ви провокираме да бъдете наистина здрави и да разчитате повече на природните богатства, отколкото на съмнителни фармацевтични продукти, ви предлагаме полезна информация за най-добрите и чудодейни билки.

Дилянка (Валериана). Не я бъркайте с множеството антидепресанти и психотропни медикаменти, които лекарите обичат да изписват. Дилянката е растение с универсални обезболяващи свойства. Чаят от нея удължава съня и има общоуспокояващо действие за организма. Прилага се при неврози, депресия, болезнена менструация, виене на свят, епилепсия. Помага на организма да релаксира и затова е много подходяща за жени, които навлизат в критическата възраст.

Маточина. Тя е тревисто с растение с много приятен, лек лимонов аромат. Прилага се при нервност, безпокойство, нередовна менструация, храносмилателни смущения. Успокоява гадененто при бременни жени, намалява среса, балансира съня. Не трябва да се прекалява с нея, ако страдате от ниско кръвно налягане. Най-добрият начин за приемане е като чай вечер, преди сън.

7120_2.jpgЖълт кантарион. Народното име на билката е „Христова кръв“. Жълтият кантарион също има доказани успокояващи свойства. Той е една от най-добрите билки при борба с депресия. Действа добре при проблеми със стомаха, успокоява нервната система и улеснява оросяването на мозъка. Подходящ е за гинекологични проблеми, най-вече бяло течение. Спомага функционирането на черния дроб и жлъчката.

Лайка. Няма човек, който да не е пил чай от лайка. Поради специфичния си вкус, лайката е любима или доста отблъскваща напитка за различните хора. Тя е едно от най-старите лечебни растения, познати на хората. Още римляните са я използвали за универсален лечител. Тя е „отличник“ в борбата срещу простудни заболявания и инфекции. Прилага се още при стомашни проблеми, зъбобол, главоболие, както и като мехлем върху рани. Чаят от лайка е добре да се пие много концентриран.

Градински чай. Напомня свойствата на лайката. Има противовъзпалително и дезинфектиращо действие. Много подходящ за борба срещу кашлица, болки в гърлото, ларингит. Влияе успокоително и оздравяващо на стомаха, черния дроб и жлъчката. Гаргара с градински чай помага при възпаления в устната кухина – ангина или проблеми със зъбите и венците. Външно се прилага за лечение на гнойни рани и обриви.

Важно е да знаете, че трябва много внимателно да следвате указанията за приготвяне на билките. По правило почти всички билки не бива да се варят (както много хора правят), а да се залеят с вряла вода и да се киснат не повече от 30 минути. След това те стават отровни и може да си навредите много повече, отколкото да си помогнете. Затова, ако забравите чая си цяла вечер да се кисне, по-добре го изхвърлете и си направете нов.


Още едно златно правило – по възможност си берете билките сами, за да сте сигурни какво консумирате или си купувайте билки от някоя баба на пазара. Последна „инстанция“ трябва да са изсушените билки от аптеките, но и те вършат много добра работа.

Пийте повече чай и бъдете здрави!

Деси Великова
rozali.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2019 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .