Банер
04.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ТЕХНОЛОГИЯТА НА„ТВЪРДОТО“ ЗОМБИРАНЕ
Написано от Маг Селена   
Петък, 05 Октомври 2007 00:00
Каква всъщност е манипулативната технология на внедряването на зомбиращата информация в ума на жертвата?!
В тази статия ще ви запозная в кратки линии с технологията на така нареченото „твърдо“ зомбиране. Първото нещо, което извършва манипулатора в случая е: изваждането на жертвата от естествената му среда, в която живее. Така биват прекъснати всичките й контакти с миналото й обкръжение – роднини, близки, приятели, колеги, което улеснява изключително манипулатора

ДА ПРОМИЕ МОЗЪКА

на набелязания от него обект. Чрез непрекъснато външно въздействие напълно бива подменян дневният режим на жертвата. Новият режим трябва да е пълна противоположност на старите навици и да поражда съвършено непоносими условия. Задължително е свързан с недоспиване. Дори само то може да доведе човека до нужното състояние.

Подобно „зомбиране“ може да се наблюдава в казармите от близкото минало, по времето на общата военна повинност, където „старите кучета“ оставяха на новобранците 1.5-2 часа сън на денонощие. При подобен режим, още на втората седмица

ЧОВЕК ЗАПРИЛИЧВА НА ПОЛУИДИОТ

с изключващо се във всеки момент съзнание, способен да спи с отворени очи докато изпълнява задълженията си или работи, а след това не си спомня изобщо какво е вършил през това време.

Жертвата бива поставена на въглехидратна и безбелтъчна диета с добавяне на притъпяващи съзнанието препарати. Алкохолът, съчетан с хлорпромазин (антипсихотичен препарат), например, убива волевите центрове в мозъка.

ЧУВСТВО ЗА БЕЗСИЛИЕ

отсъствие на воля и силен страх могат да бъдат предизвикани с добавяне в тютюна за пушене или в цигарите на сушена метличина, или пък чрез въвеждане в организма (чрез добавяне в храна, питие, като лечебна процедура – инжекция или акупунктура, чрез импрегниране на документи или писма, добавяне във ваната,

или в разтвор с димексид за въвеждане чрез „случаен“ контакт с кожата, а понякога и маскирано под формата на обикновено лекарство) смес на луминал с лофофора (по известна под името пейотл – кактус, с богато съдържание на наркотика мескалин) или йохимбин хидрохлорид (йохимбинът се съдържа в кората на африканското дърво йохимбе и е индоалкиламиден алкалоид, структурно близък до резерпин). Доста ефективно е и

ПОТИСКАНЕТО НА ЧУЖДАТА ВОЛЯ

чрез стандартните медицински препарати, съдържащи антипсихотичния препарат трифлуоперазин, корен ипекакуана или татул.

Най-активно се провокира в жертвата недоверие към всичко окръжаващо я и към всеки от обкръжението й. Тя бива най-безцеремонно лъгана и заплашвана с цел подчинение. Между другото шокът, предизвикван от страх е с продължителност от 15 до 30 минути.

Циганите, а също така и представителите на европеидната раса с тъмни очи и коси са по-слабо податливи на страх от да речем малките северни народности – примерно чукчите, както и от синеоките светлокоси хора. Непрестанно се

ДИСКРИДИТИРАТ ЖИТЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ

на жертвата: целенасочено и тенденциозно се подбират, подреждат и изопачават факти от живота му, убежденията му са обект на постоянни подигравки и обругаване, доказва му се аморалността на любимия човек, предателствата на приятелите му, издевателства се чрез заплахи от секуални посегателства над близките му, самият обект бива заставен чрез заплаха за живота му да извърши злодеяние или аморален акт пред обектива на видеокамера и т.н.)

Когато жертвата достигне до състояние на тъпо безразличие се провежда необходимото

КОДИРАНЕ ЧРЕЗ АКТИВНО СЛОВЕСНО ВНУШЕНИЕ

(ако достатъчно са му „хвръкнали чивиите“) или чрез трансова хипноза (ако в главата му все още има нещо).

Ще ви дам един най-прост пример, често използван от мутри, бандити или мошеници (в това число влизат и някои „окултни“ измамници) срещу „безнадеждни длъжници“, алкохолици, наркомани, самотни възрастни хора и други представители на „рисковия контингент“, от които има какво да се заграби.

Човекът бива откарван в непознато място – отдалечена къща или колиба в изолирана местност, където го приковават към креват или стол с белезници, и започват да го „мачкат“ по гореописаната методика на отрицателни емоции, като му дават само хляб и алкохол с хлорпромазин, не му позволяват да спи и постоянно го „подгряват словесно“ (най-често използват пряко словесно внушение, тъй като рядко подобни „специалисти“ владеят трансовата хипноза).

Целта при всички случаи е една – недоказуемо (за разлика от по-примитивните физически начини на „убеждение“) насилствено придобиване на превозното средство, жилище, пари от голяма продажба, обир на дома или каквото и да е имущество на „зомбирания“. При по-сложните кодирания можем да споменем „зомбиране“ на хора с

С ЦЕЛ ПОДМЯНА НА ЛИЧНОСТТА

(въз основа на реални случаи от психиатрични клиники са заснети няколко игрални филма). По подобен начин се провежда и „обучение“ на убийци и на терористи-камикадзе.

Каква всъщност е манипулативната технология на внедряването на зомбиращата информация в ума на жертвата?! Тя се състои се от три последователни степени, като първата е:

„ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА“

(изчистване от паметта на някакво съдържание, разбиване на ориентири за време и пространство, пораждане на безразличие към миналото и бъдещето). Използва се хипноза и силни сънотворни (смесат се амобарбитал и хлорпромазин).

Обектът бива въвеждан в продължителен (около 15 денонощия) сън, през време на който два пъти дневно се провеждат сеанси за активно разрушение на паметта с електрошокове (по метода на конвулсивната терапия при амплитуда на импулсите до 150 волта). Втората степен е:

СЛОВЕСНО КОДИРАНЕ

(активно въздействие на подсъзнанието, в което се внедряват определени идеи, представи, цели и задачи за изпълнение). В продължение на 10-15 дни жертвата денонощно прослушва запис на внушението, като в края на всяко прослушване се прилага електрошок за по отчетливо възприемане на внушаваното, като електродите се допират до краката на обекта. Третата степен се състои в

ЗАТВЪРЖДАВАНЕТО

на цялата тази информация, вкарана в съзнанието на жертвата. (контрол на усвояването на внедреното). Обектът на зомбиране бива „наблъскван“ с наркотици и невролептици, сломяващи волята му (например хлорпромазин). Междувременно с него се водят многочасови разговори, през време на които се проверява доколко добре е усвоено внушението и се отработват модели на поведение в различни ситуации.

По-долу ще дам описание на същността на метода за манипулирането на жертвата. Манипулирането е неотменна част от живота ни. Обществото ни не може без него. Всички ние използваме по някакъв начин другите хора за постигането на някакви наши цели. Козовете на манипулативната технология

РАЗИГРАВА ДОРИ ТРИГОДИШНОТО ДЕТЕ

спекулиращо с родителските инстинкти на мама и татко. Терминът манипулация е достатъчно дълбоко изследван от учени от всички страни. По-надолу ще приведа някои от най-успешните му формулировки:

* Неявно управление на адресата (обекта), с игнориране на неговата воля, при което инициаторът (манипулаторът) получава едностранно преимущество или изгода за сметка на адресата (обекта)

* Отношение към обекти със специално намерение, особена цел (Оксфордски речник на английския език)

* Използване на шаблонността в поведението и мисленето на хората, стереотипността на възгледите им за постигането на свои цели.

* Скрито прилагане на власт (сила) в разрез с предполагаемата воля на другия

* Косвено, замаскирано въздействие в интерес на манипулатора.

* Скрито влияние върху правенето на избор. (Л. Прото)

* Такова структуриране на света, което да позволява да се спечели. (У. Рикьор)

* Подбуждане към поведение посредством измама или заиграване с предполагаемите слабости на другия.

* Скрито принуждение, програмиране на мисли, намерения, чувства, отношения, нагласи, поведение.

Разбира се методите и похватите сами по себе си не манипулират хората -

ЗА ТОВА Е НУЖЕН ЧОВЕК

Ядрото на манипулацията е неговото намерение. Умелото отработено и безупречно в морално отношение използване на похватите за манипулация, ги прави мощно средство за общуване, позволява ефективно въздействие върху другите и осигурява неуязвимост към чуждо влияние върху самия манипулатор.

Ако използването на манипулацията носи полза, не причинява вреда никому, или носи взаимна полза, или пък е полезно за обществото като цяло, то е морално оправдано и понякога дори необходимо. Ако горните условия или по-скоро правила не се спазват, става въпрос за

ЗЛОНАМЕРЕНА ИЗМАМА И МОШЕНИЧИСТВО

Манипулативните методи са незаменими за бързото преодоляване на рутината и инертността на мисленето, премахването на неинформираността, нерешителността, за разкриване на основните мотиви в поведението на хората, за внасяне на възможно повече логичност и последоветелност при преговори.

Човекът, прилагащ гореизброените методи трябва не само да си дава сметка за това, че манипулира жертвата си, но и да не губи от поглед крайната цел на манипулацията, която прилага. В противен случай може да бъде разкрит, разобличен или дори ликвидиран (психически или физически) точно с похватите, с които той манипулира нещастната си жертва.

МАГ СЕЛЕНАДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .