Банер
koreni.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Разкриване и придобиване на Родовата Сила
Написано от Маг Селена   
Сряда, 19 Февруари 2014 10:10

Защо отделната мравка не знае, как да построи мравуняк? И даже десет, двадесет или тридесет мравки не го правят. Те само търчат и се суетят безцелно. И едва когато се насъбере достатъчен брой от тях като по команда от някакъв единен център започват да създават свой дом по определени правила.

Мравунякът е много сложно многоетажно съоръжение, но всяка мравка знае точно какво да прави. Учените са разделяли наполовина строящ се мравуняк с тънък лист олово, като по такъв начин са изключвали възможността за общуване между мравките. Но тези трудолюбиви насекоми продължавали да строят мравуняка от двете страни на листа сякаш нищо не се е случило. Като при това всички проходи съвпадали от двете страни на листа.

Оказва се, че така се държат не само мравките, но и други насекоми. При прелетните птици се получава почти същото. Отделната птица не знае накъде да полети.

И две, и пет също не знаят. Но, когато когато се насъбере определен брой, едната от тях става водач на ятото и повежда останалите по строго установен маршрут. Откъде получава тя необходимата информация? По-рано учените смятали, че водач може да стане само опитен самец, който вече добре познава пътя. Но се оказало, че водач на ятото може да стане и съвсем млада птица, която нито веднъж не е летяла по този път.

Интересно е да забележим, че жизнената дейност при хората е подчинена на същите  правила. Ако всеки от нас живее сам за себе си, ще се занимаваме с каквото решим, но така и няма да знаем какво действително ни е необходимо за един пълноценен живот.

Наследството от нашите Предци на тази планета е много древно. Съгласно Ведите то наброява няколко милиона години. И целият този колосален опит, цялата тази информация се съдържа във всички нас. Тя е записана на генетично равнище. Каква огромна Сила! Когато говорим, че сме разбили шведите край Полтава, буквално подразбираме, че именно НИЕ сме участвали в това сражение. В действителност НИЕ наистина го помним. Когато слушам за това как преди много много хиляди години нашите Предци са напуснали своята прародина Хиперборея и са се преселили на Евразийския материк, всяка клетка от тялото ми откликва на тази информация. Това познание е записано в дълбините на моето подсъзнание. (По-скоро тук става въпрос за неосъзнатите спомени - бел. прев.)

Ако нашите действия съответстват на стремленията, съдържащи се в Родовата памет, ако изпълняваме Повелите на Предците и свято почитаме Традицията, ще придобием РОДОВО СЪЗНАНИЕ (съвместно знание с Рода). Тоест ще можем ползваме общородовата памет и всичко, натрупано в нея. Такива действия нашите Предци наричали ЗДРАВОМИСЛИЕ, защото, включвайки се към НЕГО, ние действаме според Правь (пространство и реалност намиращи се най-близо до Изначалния Източник на Светлината Ра-М-Ха, в които са били родени древните Богове-Покровители на Световете, техен земен израз е Славянската Православа Вяра бел. прев.), тоест правилно.

Връзката между поколенията и хармоничното им взаимодействие е много важно за всички членове на Рода. Без взаимодействие с Рода е невъзможно духовното развитие. Или по-точно, възможно е до определено равнище, отвъд което можем да продължим, едва след като се изпълним с енергията на Рода. За това е особено важно за роднините да се учат да се разбират помежду си и да си помагат един другиму. Родът възпитава във взаимно уважение, почитане на по-възрастните, а това е необходимо условие за духовното развитие. Силите и енергията, вложени в изграждането на тази отношения, се отплащат хилядократно.

Всъщност уважението и почитанието на по-възрастните е много сериозна аскеза. Ведно с уважението към Предците и старците, към влъхвите (волхвите) и духовните наставници у нас идва Силата на Рода. В миналото, без благословията на родителите не е била предприемана никаква по сериозна крачка. Децата били послушни, те разбирали, какво е връзката с Рода. Това е огромна Сила. Това е особена Сила. Силата на Живота.

Както дървото без корен изсъхва, так и човекът без връзка с Рода е нежизнеспособен. Затова, ако таите обида към родителите си или нещо им придиряте, простете им незабавно. Единственото чувство, което може и трябва да изпитваме към родителите, е чувството на дълбока любов, уважение и благодарност.

Просто променяйте самите себе си, започнете да ги радвате със собствената си промяна и достижения в живота, и тогава вашите родители незабелязано ще започнат да се променят по силата на закона за отражението.

Веднъж наминах към родителите си да ги видя. Те доглеждаха някакъв мексикански или бразилски сериал. Не гледам телевизия от много години, но не исках да им преча и реших да погледам с тях. "Хем ще видя, — помислих си, какво са завъртели по малкия екран“. Оказа се дори доста интересно и поучително.

Във филма бащата-пияница, който живее в бедняшките квартали, идва в дома на дъщеря си, много изискана дама, да проси от нея пари за лечение на майка й. Дъщерята била най-голямото дете в семейството, и на времето, когато била на четиринадесет години, баща й я изгонил от дома. "Не мога да храня излишни гърла, — казал той. — Върви и си пробивай сама път в живота“. И тя си пробила. Било й много тежко, налагало й се да работи много, за да се прехранва, но постепенно спестила малко пари, после започнала успешен бизнес, открила свой магазин, купила си къща. И сега, след около двадесет години от прогонването й от родния дом, баща й идва при нея да й иска пари.

— Как въобще си посмял да дойдеш при мен? — разкрещява се дъщерята. — Ти нищожество такова! Ти ме изхвърли на улицата, а сега, когато преуспях, изведнъж си спомни за мен.

И тогава старецът й казва много мъдри думи:

— Знаеш ли, всъщност трябва да си ми благодарна.
— На теб? Благодарна? За какво? — възмущава се жената.
— Тогава, преди двадесет години, ти помогнах да промениш съдбата си. Ако не те бях прогонил, навярно сега нямаше да имаш всичко това. Виж братята си — продължава баща й. — Единият умря от туберкулоза, другият е наркоман, а третият — най-малкия — вече се е забъркал с шайка престъпници.

Никой не знае, какво щеше да стане с теб, но едно е ясно — нямаше да е нещо добро. Нужен ти беше тласък и аз ти го дадох. Жесток? Да. Но по-друг начин нямаше да стане.
След тези думи бащата се обръща и си тръгва. А дъщеря му се замисля много сериозно.
На следващия ден тя отива при своя приятелка и разказва всичко. А приятелката отвръща, че баща й е прав.

— Понякога ударите на съдбата, — казва приятелката, — ни помагат да станем по-силни.
След това главната героиня започва да се грижи за родителите си и да помага на братята си.

В началото на XX век революцията отрязва корените на повечето Родове. А в последствие дейността на държавата била насочена към допълнителното разрушаване  на връзката между поколенията: масовите преселвания на хора, репресиите, отказът от духовност са довели до това, че като краен резултат имаме Ивановци, не помнещи рода си. Сега е настъпило време да се възстановят родословните корени и връзката между поколенията.

Ние, които живеем в големите градове от "цивилизования“ свят, сме започнали да забравяме за съществуването на Рода. В някои случаи стопанинът на елитно куче знае родословието му до десето коляно, а самите ние нямаме понятие за собственото си родословие. И, ако долу-горе сме наясно с живота на родителите си, какво ли знаем за предходното или по-предходното поколения...?

За да се справяме добре в собствения си живот, е желателно подробно да изучим живота на близките си. Къде са родени, какво е било детството им, как са се запознали нашите родители, при какви обстоятелства, какви са били отношенията им? Важно е да се знае и, какво е било призванието им, с какво са се занимавали. При дълбоко запознаване с тези въпроси, можем да намерим много отговори за собствения ни живот. А ако се задълбаем в живота на бабите и дядовците си...

Общо взето не е чак толкова важно до кое коляно познавате Рода (макар и това да е от значение), а дълбочината на разбиране на живота на предходните поколения. А още по-важно е да установите добри отношения с живите роднини. Чрез тях ще се оживи целия Род.

Веднъж се запознах с много интересен човек, който отдавна се интересува от Славянски Ведизъм. Поради характера на своята дейност посетил в Африка столицата на Нигерия, в състава  на една украинска делегация. Там се запознал с нигериец, който на времето учил в Москва, в Университета Патриса Лумумба. Той го поканил на гости в джунглите, където живеело племето му.

— Бях крайно изумен! — разказваше ми моя познат. — Представи си, дълбоко в джунглата живее племе африканци и то според Ведическите Закони на нашите Предци. При тях и досега цари общинно-родовия строй, — продължаваше разказа си моя познат, — но не можеш да ги наречеш диваци. По скоро обратното: ние с нашите пороци и страсти сме диваци в сравнение с тях. Всичко при тях е хармонично и правилно. Младите почитат и уважават възрастните. Съветват се с тях за всичко. Юношите, достигнали определена възраст, преминават ред сериозни изпитания и посвещения. Всеки се занимава със своята работа, но на първо място е общото благо. Имат си съвет на старейшините, който решава всички въпроси. Имат шаман, подобно на нашите влъхви (волхви), с който се съветват по важни въпроси и към когото се обръщат за помощ в случай на болест.

На времето и моят дядо ми казваше, — завърши разказа си моят познат, — ти, Андрей, трябва да изживееш живота си честно и достойно, за да можеш, когато ти дойде времето, да застанеш пред Предците и Боговете, и да им кажеш: "Вие ме породихте, и аз направих това и това за процъфтяването на нашия Род, Народ, Държава, за приумножението на Рода Славянски“.

За да не прекъсва никога връзката между поколенията и за да протичат свободно родовите енергии, при нашите Предци съществувал обредът на благословията. Родителите и старшите по Род благославяли своите деца и внуци при създаването на семейство, при предприемането на по-важни дела. Това е много важен обред. Той позволявал на всеки в семейството да получи достъп до енергиите на Рода.

В наши дни младежите в мнозинството си не познават този ритуал и живеят без благословията на родителите си. И това не е всичко, много неща се правят в разрез със съветите на Предците, или направо попадат под ударите на проклятията им. Може и нашите родители да не са получили благословия от своите родители. И на самите тях да е нужна помощ и подкрепа от Рода.

У човека, лишен от родителска благословия, се прекратява достъпа до енергиите на Рода, и му става значително по-трудно да се справя с определени жизнени ситуации. Имаме разработена специална медитация, която носи същото име "Благословия“. Тя позволява да се получи благословия на равнището на фините планове по цялата верига от поколения, като се постига Единение с Душите на Предците. Тези наши действия могат да изменят много неща в живота, и нови, необикновени енергии на Рода да се влеят в живота ви.

Можете да го направите самостоятелно. Главното е да се осъзнае важността на благословията и да сме искрени в желанието си да го получим.

Второто важно действие — искрено да помолим за прошка нашите родители за непослушанието ни, за това, че често сме вървели против волята им.

Трето, отново искрена благодарност към вашите родители за акта на вашето раждане на този свят. Длъжни сте да осъзнаете, че вашите родители са най-добрите за вас. А вие сте най-доброто дете за тях. Вашата Душа ги е избрала сред останалите двойки и е пожелала да се въплъти именно чрез този мъж, и тази жена.

И накрая, четвърто — направете някаква реална стъпка по отношение на вашите родители. Това може да е конкретна постъпка, ако са наблизо. Или телефонно обаждане, топло писмо, ако са далеч.

В края на краищата, отидете при своите родители и ги помолете за благословия, както се казва, със задна дата. Постарайте се да им обясните, за какво ви е нужно това. Смятам, че ще ви разберат.

По правило, след получаването на благословията започва да се променя живота не само у преминалия обреда, но и при роднините от целия Род. Установяват се благоприятни отношения, оправят се връзките, изчезват проблемите, по-леко се решават различни задачи.

Човек не може да съществува извън своя Род. Програмата на Рода ще действа върху  нас, независимо дали го искаме или не. Единственото, което можем да направим, е да променим тази програма, като работим над себе си. Нали сме господари на живота си. Това, разбира се не е проста задача, но трябва да бъде решена.

Родовата програма винаги съответства на нашата лична карма. Преди да се появи на бял свят, нашата Душа "избира“ родители, Род, националност, място и време на раждане. Всеки от нас е брънка във веригата на поколенията. И всички ние се опираме на опита на Предците ни. Както е писал Гюстав Лебон: "Съдбата на народа се ръководи в много по-голяма степен от умрелите поколения, отколкото от живите... Ние носим бремето на техните грешки; ние получаваме наградата за техните добродетели“.

Родовата програма — това са съвкупните действия на нашите Предци. И в същото време тя изцяло отразява нашата лична карма. Ако искате да узнаете за вашите предишни животи, не е никак сложно. И при това е достоверно. Огледайте се около вас. Погледнете Рода си в дълбочина. Например, майка ви е учителка, а баща ви военнослужещ. Значи, в един от миналите си животи сте били учител, а в друг сте служили. Ако единият ви дядо е счетоводител, а другия е воювал и е загинал на фронта, то в един от животите си сте имали работа с пари, а в друг — сте защитавали Родината си и сте паднали със смъртта на храбрите. Същото се отнася до характера и способностите. Ако някой от роднините злоупотребява с алкохол, това ви е било проблем в предишен живот. Ако майка ви е имала много хубав глас, а баща ви е писал забележителни стихове, тези способности притежавате и вие на дълбоко генетично ниво.

Изследвайте Рода си с любов, внимание и уважение. Това ще ви помогне по-добре да разберете себе си, своите проблеми, да осъзнаете своето предназначение. Повярвайте, ще откриете много интересни неща за себе си.

Необходимо е да познаваме своите корени, трябва да изучаваме своето генеалогично дърво. Онези, които се занимават с това, понякога откриват определена връзка между събитията, които се повтарят в Рода от поколение в поколение. Много наши днешни проблеми така или иначе са свързани с някакви събития от миналото. Откъде да започнем?

За дълбоко проучване е желателно да се събере информация за три-четири поколения от Предците ви. Започнете с това, да разпитате своите най-близки роднини за ключови събития: раждане, училище, сватба, смърт. Също така би била полезна информацията за вида дейност, с която са се занимавали, за отношенията в семейството, за материалното положение, какви заболявания е имало в рода. Съберете също и максимума от информации за братята и сестрите на роднините, на вашите чичовци и лели. Направете семеен фотоалбум. Може, в Рода да са се съхранили дневници и писма. След това възстановете връзките с далечните роднини. Изпратете им писма. Обяснете, че сте се заели да документирате историята на рода и ви е нужна подробна информация за близките хора.

В много култури Родът се представя във вид на дърво. Дървото е най-древния символ на Живота. От дълбокото минало до нас е достигнал Образът на Родовото Дърво, отразяващ единството и връзката на трите времена: миналото, настоящето и бъдещето. Корените на дървото олицетворяват Предците, стволът — живите в момента, короната, клоните — бъдещето на Рода, потомците, продължението на Рода във вечността... Плодовете и семената, засяващи пространството около дървото, а също и листата, пожълтяващи през есента и отново раззеленяващи се през пролетта — символ на безкрайно възраждащия се живот в смяната на поколенията...

В безсъзнателната памет на човечеството живее Праобраз на Свещеното Световно Дърво, отразяващо Божественото устройство на Вселената...

Съществували са Свещени Гори, в които нашите Предци общували със своите Родови Дървета, извършвали обреди, поддържащи цялостността на Родовете. Чрез почитането на Родовите Дървета, оживявали движението на родовите енергии, получавали достъп до Силата на Рода. Разбирали, какво важно значение има връзката с родната земя, връзката с Природата, хранеща чрез корените силни процъфтяващи семейства.

Основано на идеята за Рода, при нашите Предци е съществувало особено изкуство РОДОЛАД — изкуството на създаването на семейство, съхранение на любовта и разбирателството между съпрузите, възпитанието на децата, за устройството на семейното пространство, на семейното огнище. Това е цялостна светогледна система от принципи за семейството, за ролите на мъжа и жената, за родителските задължения за дълга пред Рода и обществото. Всеки Род, всяко родово дърво има огромно значение в човешката градина! Трябва да се осъзнае ролята на Рода, личното предназначение в това въплъщение, огромната отговорност във веригата на Родовите Връзки. Нашите Предци са подготвили нашето идване тук със своя живот, ние сме подготвили идването на нашите потомци. За какво е важна връзката с роднините? Ние сме като клонки от едно дърво — засъхването на едни от тях води до гибелта на цялото Дърво на Рода.

Всичко, чието начало е в Рода, по-произход носи в себе си неговото име: Род, Родове, наРод, Родина, ПриРода (придадено на Рода), поРода, и т.н. Душата на народа е запечатана в езика му. Родът се явява вечно неделимо цяло, прорастващо от един свещен корен. Нашите Предци са знаели за духовно-телесното единство на човека и Вселената. Родът Небесен — духовната част на Вселената и Родът Земен човешки — неговото материално въплъщение.

Символът Дърво на Живота и символът Дърво на Рода са идентични един спрямо друг и разкриват един от законите на Вселената, в съответствие с който от първичната Божествена енергия е създадена Вселената: каквото горе, такова и долу, каквото в малкото, такова и в голямото.

И така, нашият Род е от една страна, източник на Сила, даваща ни живот, а от друга — това е нашата Карма, нашия Път. Има наш Път и Път на Рода. Единият не може да съществува без другия. Всеки от нас има свое предназначение. И то тясно се вплита в съдбата на Рода. Трябва да направим нещо, през нещо трябва да преминем, за да изменим своята лична карма и кармата на своя Род.

Нашите Предци са знаели, че човек, достигайки съвършенство, помага на своя Род за седем поколения напред в бъдещето и за седем поколения назад в миналото. Така се натрупва Сила на Благочестие на Рода, която преминава от поколение в поколение. И обратно, ако "предаваме душата си на тъмните сили“, съвсем не деградираме сами, а и източваме енергия от своя Род за десетки поколения напред и назад. С това, между другото, може да се обясни, защо у един човек по рождение има някакви блага, а при друг — не. Защо един се ражда здрав, а друг — болнав. Работата е не само в неговата лична карма, но и в кармата на Рода. Как ще се разпореждаме с тази сила — зависи само от нас. Силата на Благочестие на Рода е основата за раждането на гениално дете.

Всеобщият мир и щастие ще бъдат утвърдени на Мидгард-Земята, когато всеки човек се възвърне към своите Родови корени и изпълни своето предназначение.

СИЛАТА НА РОДА

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

От книгата на Валерия Синелникова "Формула жизни. Как обрести личную силу".
Превод от руски:: © Н.Т.Н.Селена (Вещая Ярослава)

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .