Банер
2ba83ae1aa764a9c011adf488e233660.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Нервните припадъци са огнени болести
Написано от Маг Селена   
Сряда, 27 Август 2008 08:45
      „Уважаема г-жо Селена,

      Дъщеричката ми често получава припадъци. Тя е само на 3 годинки и половина. Лекарите казаха, че тя не страда от епилепсия, но никой не може да ми обясни защо се случва така с нея. Какво бихте ми казала и посъветвала Вие?!“

      Донка Кюркчийска 

      Най-вероятно Вашата дъщеричка страда от така наречените „огнени болести“, които са свързани с неовладяната и неразвита енергетика в несъзрялото й тяло. На първо място енергетиката като цяло е зависима от психическата енергия, която е един вид кондензиране на Огъня и единствено тя може да му противостои, попивайки неговия излишък. Затова всяко огнено заболяване може да бъде лекувано не с вода и хлад, а с психическо въздействие. Често хората лекуват температурата с охлаждане, но налагането на ревулзивни средства или съгреваещ компрес оказва неочаквано добро въздействие.

      Така например невритът също е заболяване, имащо отношение към огъня. Това важи и за много ревматични заболявания и нервни разстройства. Но кристали неизползвана психическа енергия могат да се отлагат в нервните канали и да предизвикат заболяване. Особено опасни са срещите на тези кристали с отлаганията на империл в организма.

      Епидемиите от инфлуенца трябва също да се лекуват с психическа енергия. Проказата, чумата и холерата не са страшни, тъй като за тях има предпазни средства, но трябва да се замислим над новите врагове, създадени от съвременния ни живот. Болестите показват негативите на нашето човечество и по техните вълни през хилядолетията може да се състави любопитна таблица на човешките отклонения.

      Нервните припадъци често произлизат от претоварване на центъра на „чашата“, ако отсъства съзнателното й използване. На същото основание могат да страдат и децата, показвайки значимостта на предишния си опит от минали животи. Грижливият надзор и спокойното занимание ще уравновесят борбата на тялото и духа им. Но най-доброто средство ще бъде възпитанието на психическата енергия.

      В ранна възраст може да се наблюдава често набъбване и повишена чувствителност на тонзилите (сливиците), свързано с огнените явления предизвикани от повишеното мозъчно и сърдечно напрежение, което също води до припадъци. Не простудата, а новата работа на огнените центрове предизвиква напрежението на жлезите. Това напрежение се отразява често и на кожната повърхност. Чистият въздух намалява напрежението.

      Т. нар. детските гърчове (еклампсия) показват развитие на нервните центрове. Природата на такива деца е много надарена. При такива припадъци, наричани в древността Божествено посещение, е необходимо пълно спокойствие на всички обкръжаващи, топло, аромат на розово масло, равномерна температура. Тихата музика (но не и фолк!) може да е полезна. Гърчовете са един вид прояви на препълване на чашата, пси-натоварване. Всеки нервен припадък може да бъде излекуван при условие на пълно спокойствие и хармония от  околните и въздействието на звук, цвят, аромат и равномерна температура. Добре е да знаете, че различните страдания се усилват от аления цвят, а виолетовият ги успокоява.

      Може да се обърнете и към Ведическата медицина. Независимо от по-късните допълнения, същността на Ведите остава до ден-днешен изключително полезна. Ще припомня, че редом с целебната мощ на полагането на ръцете стои съкровеното свойство на секрециите. Слюнката на огненото същество може да отстрани възпалението и да предизвика съживяване на огнените центрове.

Мога да кажа също, че китайската иглотерапия не е лечение, а само временно въздействие върху отделни центрове. Но именно Китай е оценил жен-шена и продължителното приемане на мускус. Старите египтяни пък са извършвали същите въздействия чрез натиск на кореспондиращите центрове. Съществува и теория, че човек може да се лекува със своите различни телесни отделения от всички болести.

      Възхвалявайте лекарите, които в началото на всяка болест дават силно тонизиращо средство. Насочвам вашето внимание към мускуса, а също и към растенията, служещи за храна на тези животни. Мускусът и горещото мляко са добри предпазни средства против огнените заболявания. Освен възбудител на основната енергия той има и уравновесяващо значение. Студеното мляко трудно се усвоява, но горещото със сода прониква в центровете.

Содата ускорява усвояването на мускуса, а валерианът го забавя. И трите елемента са огнени, но мускусът запалва огъня, а валерианът го подържа. Валерианът има синтетическо действие. Препоръчвам валериана всяка вечер, без пропуски, като профилактично средство против редица огнени заболявания, включително и ракови. Ментата е приятел на живота, успокояваща възбудените центрове. Ментата може да допринесе полза и като стайно растение, тъй като еманациите на листата са най-фини и естествени. Също и розите. Там където може да има цветя, там не са нужни масла.

      Съществува едно много интересно растение – строфантът. Това е многогодишна лиана, която не се среща в пределите на България. Тя регулира и кондензира енергията на сърцето, но тя при раздразнение може да прояви отровни свойства. Затова строфантът е добър само при проблеми със сърдечната дейност, както и при напрежение и умора, но не и при гняв и раздразнение.

По този повод искам да кажа, че има три групи лекарства: животворни, пазители и възстановители. Но има и четвърта — разрушители. Древните йоги са се лекували базирайки се на тях. За подържане на дихателните органи в чистота те са посочили горещото мляко, валерианата и ментата. За стомаха и червата — сладник и александрийски лист. За белите дробове — алое и смола. За всепроникващата сома човека трябва да употребява мускус.

      Съществува емулсия от седем растителни препарата, с която йогите натриват тялото си при напускането му за продължително време. Тя подобрява циркулацията на психическата енергия и подържа храненето за дълъг срок, както и при приемането на мускус не е необходима много храна. Литият пък е особено нужен при отлаганията на психическата енергия като склад на тези кристали. Солите на лития са полезни не само при подагра, но и при всички вредни отлагания. Алкализирането на отложения боклук в тялото разчиства пътя на психическата енергия. Тези пластинки ще бъдат панацея за човечеството.

      Розата дава не само подобие на мускуса, но предотвратява империла. Розовата градина се е считала в древността като място на вдъхновение. Фризиите са полезни за симпатиковата нервна система, която е много активна у йогите. Зърната ечемик пък са незаменими за белите дробове, както ментата и кедровата смола.

Лечението с различни аромати произлиза от дълбока древност, а сегашните парфюми са безсмислени, защото ароматерапията произлиза от полезни, но вече забравени знания. Розите са полезни за благодатта. В алхимията розата е била символ на тайна, а евкалиптът е полезен като очистител на напоени с отрицателна енергия предмети. Има и древен обичай да се окъдява с него всяка нова вещ. Така се избягват вредните наслоения — и физическите, и психическите, в това число и припадъците.

      Огнените болести се лекуват чрез много съчетания. Така например „столетник“ се е наричала древната настойка от тревите на дивата ливада. Смятало се е, че флората на поляната е вече събрана панацея. Кой по-добре от самата природа може да подбере подходящите съседи? При огнено напрежение е полезно събирането заедно, ако това става без раздразнение. Минутите на мълчание са като успокоителен балсам за близкото сърце. Груповата аура упражнява много силно въздействие на чувствителния организъм. По време на епидемии болестите отнасят много чувствителни духове. Микробите на духовните зарази обременяват много чувствителния организъм. Състоянието на радост и възторг е най-добрата профилактика.

      Някои лекарства действат съвършено противоположно на определени хора. Едно превъзходно животворно средство ще бъде само полов възбудител за някои хора. Низшата човешка природа извлича от лекарствата само низшето. Но всяка такава приобщена към висшата сила ще извлече именно висшето. Във всичко има съизмеримост.

При духовно развитите хората се освобождават неприятните миризми, свойствени на недоразвития организъм. Мога да кажа също, че витамините и много други вещества получават сила влизайки в допир с огнената енергия. Приети при гняв, те усилват отлагането на империл. Така, че последствията от приемането на лекарствата с упование и с отвращение просто са твърде различни.

      Затова, когато казвам: „Пазете здравето си“ не ви изпращам при лекаря, а ви моля да не се тревожите. 

      МАГ СЕЛЕНА



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .