Банер
1266000339_svatogor_t.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЯСНОВИДСТВОТО - ФАКТ И МИСТЕРИЯ
Написано от Маг Селена   
Събота, 09 Февруари 2008 00:00
Паранормално проникване през пространството и времето През 1995 г. в една от сутрешните радиоемисии в италианския град Новара млада жена споделя, че през нощта е сънувала силно земетресение в Египет. Малко по-късно световните осведомителни агенции разпространяват новината, че силни трусове с магнитуд между 5,5 и 7,2 по скалата на Рихтер са регистрирани току що в залива Акаба, в Израел, Йордания, Палестина и Египет.

Този типичен пример за паранормално познаване на факти и ситуации няма научно обяснение. Въпреки многобройните доказани случаи на ясновидство, биолокация на съзнанието и телепатия способността да се виждат далечни или скрити неща си остава мистерия.

Ясновидските изображения често са объркани и мъгляви.

Известни са точните ясновидски прогнози на Аполоний от Тиана, който през 96 г. в малоазиатския град Ефес е описал детайлно на своите съграждани убийството на император Домициан, станало по същото време в Рим. Преди две столетия шведският мистик Емануел Сведенборг от град Гьотеборг е "видял" с всичките подробности пожара, вилнеещ на 400 км разстояние в Стокхолм.

Фактът бил потвърден два дни по-късно от пристигнали от столицата вестоносци. Дали Аполоний и Сведенборг са успели да преодолеят с вътрешния си поглед пространството и времето?

Виденията от разстояние са от всякакъв тип, но преобладават предсказванията на бедствия. Явно подобни събития въздействат по-силно върху психиката на екстрасенсите в сравнение с картините от баналното ежедневие.

Интересни експерименти в областта на лабораторната парапсихология са проведени в началото на ХХ век от френския изследовател Шарл Рише и полския екстрасенс Стефан Осовиечки, успявал да чете съобщения, затворени в запечатани пликове и в оловни туби.

Мащабен експеримент за ясновидство и криптестезия е проведен през 1933 г. и 1934 г. от Джозеф Прат, асистент на прочутия професор Дж. Б. Райн, в университета Дюк в Дърхам, САЩ. Субект на тестовете е студентът по теология Хюберт Пиърс. Опитите се провеждат при засилен научен контрол. "Пиърс беше изключително надарен! - спомня си италианският парапсихолог Масимо Инарди. - Имаше случаи, когато при 25 поредни теста с карти даваше 25 точни отговора!"

Миланската изследователка Рикарда Бонафеде свързва ясновидството с телепатията

По време на експеримента Прат взимал карта от тестето и без да я поглежда, я поставял в центъра на масата. Пиърс, който се намирал на разстояние 92 м от масата, се концентрирал върху картата и записвал символа й върху лист хартия. Тестът включвал засичането на 1850 карти. Максималната статистическа вероятност за случаен успех стигала до познаването на 370 карти, но Пиърс познал цели 558 символа. Математически изчислена, вероятността за подобна случайност се измерва с число с 23 знака, т.е. клони към нулата.

Руският парапсихолог Леонид ВасилиевПрез 1946 г. руският психолог Леонид Василиев, биологът Пьотр Терентиев и клиничният лекар Янис Перикханянтс провеждат серия експерименти с една млада физиоложка, като се опитват да развият паранормалните й способности.

Мескалинов екстракт"Използвахме екстракт от мексикански кактус с висока концентрация на мескалин, възбуждащ мозъчната кора и зрението - казва д-р Василиев. - След два часа поставихме пред жената серия предмети, обвити в памучна тъкан и затворени в десет кутии от черна пластмаса. Никой от нас не знаеше какво има в кутиите, така че отговорите не можеха да бъдат "шпионирани" телепатично от нашите мозъци. След като й показахме кутиите, тя описа прецизно четири от десетте предмета и даде приблизителни характеристики за останалите!"

През 1962 г. в психологическата лаборатория към Нижни Таджил в Урал една от изследваните жени хвърли в смут учените. Екстрасенската Роза Кулешова със завързани очи успява да чете вестници, като прекарва дясната си ръка върху страниците, освен това разпознава различните цветове на хартията, с опипване "вижда" фотографии и обяснява какво е снимано на тях - сграда или улица, мъж или жена и пр. Способността да се ясновидства с помощта на кожен контакт е наречена дермооптически талант.

Парапсихолозите се опитват да обяснят необичайното явление виждане чрез пръстите с различни хипотези. Някои поддържат тезата, че екстрасенсите реагират на нищожните температурни различия на повърхностите на обектите, други говорят за сетивно възприятие на различията на оцветителите, а трети поддържат идеята за виденията от дистанция.

Регистриран многократно, с особена сила подобен феномен се е проявил през 1964 г. при една руска екстрасенска, изследвана от прочутия психиатър Сергей Корсаков. "Тази жена е способна да чете писмо през затворен плик с помощта на осезанието си, което притежава невероятна чувствителност.

В американския печат се появиха публикации за участието на Пентагона в психотронния шпионаж към топлината! - констатира д-р Корсаков. - Чете през няколко слоя хартия и разпознава ръкописния текст по топлината на мастилото. Става дума за уникална възприемчивост на сетивните органи, изглеждаща като свръхестествена проява..."

През 1976 г. интересен експеримент за виждане от дистанция провеждат физиците Харолд Путхоф и Расел Тарг от Станфордския изследователски институт в Менло Парк, Калифорния. Тарг и Путхоф правят над 50 теста с девет ясновидци за познаване на съдържанието на пликове и кутии. Резултатите са изненадващи.

Експериментите потвърждават възможността за паранормално виждане на места и предмети, разположени на над километър и половина разстояние. Установява се, че загадъчната способност на екстрасенсите не намалява с разстоянието и че феноменът не се блокира при "електрическото изолиране" на субекта в т.нар. клетка на Фарадей.


Някои изследователи развиха хипотезата за мозъчните пси или алфа вълни, стимулиращи паранормалните феномени, които за разлика от вълните бета, регулиращи нормалната мозъчна дейност, се придвижват в пространството и във времето със скоростта на светлината и се връщат назад към нашия ум със съобщения за реални образи и събития.

Според теорията за нетрадиционните комуникации мисловните ни вълни могат да пресекат някой магнитен геобиологичен възел или друга форма на свободна земна енергия и след аномално физическо завихряне да усилят алфа вълните, проектиращи телепатични съобщения.

Хипотезите са много, но науката все още не е обяснила загадката на ясновидството. "Ясновидството вероятно е атавистична характеристика, предадена ни от животните! - предполага руският биолог Иван Мешников. - Феноменът разбужда особени сили и усещания, атрофирали при човека, но все още живи в света на природата!"

Красимир Георгиев, Евгени Алексиев
fliorir.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .