ЛЮБОВНАТА МАГИЯ – МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ - Маг Живин, прави впечатление, че често се изразявате донякъде скептично за „бялата любовна магия”. На какво се дължи това? МАГ ЖИВИН: Може би е по-правилно да кажем, че се изразявам скептично към онова, което някои колеги правят и после гордо наричат „бяла любовна магия”. Струва ми се, че вече съм споменавал за бялата магия, каква е и за какво служи – единствено за сдобиване с познание. А любовната магия, като съставна част на практическата магия надали може да се назовава „бяла”, макар да звучи приятно. - Искате да кажете, че любовната магия е черна? МАГ ЖИВИН: Може да е и черна, може да е и сива, може да е и бяла. Но през дългите години практика никой не е дошъл при мен да рече „Маг Живин, искам да направите с магия така, щото да обикна Бога и да позная Бога”. Следователно поне за мен „бялата страна” отпада като вариант в практиката. За да не говорим прекалено сложно, позволете ми да опростя нещата. Практическата магия има за цел удовлетворение на желания. Тези желания са почти сто процента чисто житейски. Житейска е и любовта, която хората се стремят да придобият с помощта на практическата магия. Тя има конкретни житейски измерения – брак, секс, физическа и емоционална общност, икономически и финансови облаги и т.н. Нищо прекалено метафизично. В този смисъл определението „бяла магия за любов” има повече рекламна и търговска стойност, нежели окултна. - В крайна сметка възможно ли е да се направи магия, която да събуди любов? МАГ ЖИВИН: Да, но с уговорките, които направих по-горе. Магията може да събуди чувства и емоции, които наподобяват истинската любов и да създадат предпоставки такава да се пробуди от самите хора, за които сме я правили. Останалото зависи от самите тях. Мнозина идват и се оплакват от работата на колеги: „Маг Живин, така и така, дадох толкова и толкова, а резултатът почти никакъв”. Понеже са на вълната на любовта, тези хора смятат, че избраникът или по-точно жертвата им трябва да изпитва единствено любов - нито глад, нито студ, нито нещо друго – само любов към тях. А в живота обикновено е точно обратното. Мила обича Петър и Петър обича Мила, но това не значи, че Петър трябва да изгуби пълен интерес към любимите си футболни мачове, а Мила пък да не се събира с приятелки. А особено важни са именно такива прости житейски неща. Моята клиентка г-ца Стефкова се беше влюбила, при това напълно споделено в свой колега и беше дошла да „задълбочим” чувствата им чрез някоя магия. Анализирах ситуацията и казах на младата дама, че няма никаква нужда от правене на любовни магии. Нещата между двамата щяха да се решат съвсем скоро с брак. Тогава госпожицата ми сподели, че у приятеля й нямало любов, защото все се занимавал с колата си и търчал по приятели да правят тунинг, да пребоядисват и т.н. Обясних, че такъв човек си е избрала, че в такъв се е влюбила и за такъв иска да се омъжи, както и че е на път да го стори в рамките на идните два месеца. Обясних също, че склонността на младежа да се занимава с автомобили няма да отмре, също както и любовта му към г-ца Стефкова. Просто си беше такъв. Препоръчах й да прибегне към най-стария известен ми метод за решаване на подобни ситуации – откровения разговор. След месец младата дама ми се обади, че вече са семейство и са се разбрали кога да си прави колите, кога да ходят по гости и заведения. Каква по-голяма магия е нужна в случая от магията на истинската любов. Понякога обаче е нужен съвсем малък допълнителен тласък. В приемната ми беше дошъл г-н Караиванов. Оплака ми се, че имал връзка с едно момиче и всичко стигнало до годеж, когато установил, че девойката май не го обичала толкова, колкото в началото. По време на магическия анализ установих, че нямаше никакъв „срив” в любовта. Просто момичето беше младо и се беше уплашило от отговорностите, които му предстояха. А бяха идеалната двойка. Поработих за синхронизирането на житейските събития и всичко си стана като в приказките. Наскоро г-н Караиванов ми звънна да се похвали, че очаквали момиченце. - Винаги ли е толкова лесно да се събудят по-силни любовни трепети? И кога е най-подходящо да прибегнем до магическа помощ за възстановяване или пробуждане на любовни чувства? МАГ ЖИВИН: Не винаги е достатъчно да се събуди любовна тръпка, за да се достигне до някаква общност, брак и т.н. Любовта има много измерения, а чисто житейската любов допълнителни оттенъци и варианти... Всъщност вариантите са толкова, колкото и влюбените или не чак дотам влюбени двойки. Толкова са и магическите подходи, особено за вещия маг. Избягвам старателно стандартните „магии за любов”, защото за мен няма стандартни хора или ситуации. Може да се каже, че любовта, освен дълбока вътрешна нагласа е и изкуство – изкуството на търсената хармония с някого или нещо. Или по-скоро на изгубената, или нарушена хармония, към която се стремим. Именно тук е мястото на мага – не само да дава желаното, а и да помага в откриването или преоткриването на хармонията между двама души. Стига да е постижимо, разбира се, защото в живота има и други ситуации. При мен беше дошъл за помощ г-н Георгиев. Женен от дванадесет години. Жена му го беше зарязала сам да се грижи за детето и беше „пристанала” на по-млад мъж, ерген. Опитал всички възможни действия, за да я върне, но неуспешно. В момента, в който беше заговорила за развод, г-н Георгиев поразпитал познати и по препоръки беше дошъл в приемната ми. През време на магичния анализ разкрих пред господина, че това е една макар и малко преждевременно, но кармично приключила връзка, а той настояваше на своето си. Много убедително говореше как детето му има нужда от майка си и как трябвало да възстановя семейството. Имаше възможност да внеса някои корекции и да хармонизирам отношенията, доколкото жената беше малко избързала. След две седмици г-жа Георгиева вече се беше прибрала в дома си. След около година и половина г-н Георгиев беше дошъл на посещение при Селена за ясновидска консултация. Когато се засякохме в коридора и от учтивост го попитах как вървят нещата, ми отговори: „Ами вървяха за кратко - още четири месеца, но след това стана още по-зле и лично аз подадох молба за развод. Пак се върна при оня, но сега е при друг. Доста нерви потроших! Помогнахте ми много в онзи момент като ни събрахте пак, но май трябваше да Ви послушам и да не се захващам...” Всъщност проблемът не е в това да събера хората с магия, а в това, че трудно успяват да съхранят и доразгърнат тази магия с магията на собствените си чувства, за да са щастливи един с друг и да живеят като в красива приказка. А причината за това е най-вероятно голямото усилие, което изисква една любов – тя трябва да бъде всекидневно печелена отново, подхранвана, отстоявана и т.н. Да я отглеждаме у себе си както отглеждаме децата си – всеки ден и час, неотклонно. Защото иначе стине и се смалява, и се налага да я будим по нетрадиционни начини, включително и магически. Стига разбира се да става въпрос за любов, а не за нещо, което да прилича на любов или пък да е онази странна любов, която ни кара да си благоугаждаме с чуждата любов и която наричаме егоизъм. - Ако Ви разбирам правилно, любовната магия е начин да се пробудят и разпалят чувства, а не да се осигурят доживотно? МАГ ЖИВИН: Да, точно така. А начини за разпалване, дал Бог. И честни, и нечестни, и почтени, и непочтени – като например сексуалната магия. Но за нея е по-добре да поговорим следващия път, тъй като е доста обширна тема, а и предполагам, че ще предизвика интерес у читателите.
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|