Банер
643414d05daa1ae5ae5b089f4bcbfbfa.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИРАЦИОНАЛНОТО В ЖИВОТА НИ
Написано от Администратор   
Петък, 09 Февруари 2007 00:00
ИРАЦИОНАЛНО

-Маг Живин, на нашите читатели прави впечатление, че не споделяте знанията си с читателите. Те биха искали да знаят нещо повече в областта на магията.

МАГ ЖИВИН: Права сте, не споделям знания, споделям познание. Споделям опит. Споделям светоглед. Повърхностни знания и магически умения биха могли да почерпят от третокласните книжки по полиците в книжарници и библиотеки. Казвам повърхностни, защото магията е практика и е отвъд всяко слово. Мога да ви говоря всякакви глупости, да ви определям цветовата гама на магията, да ви убеждавам, че съществуват някакви различия между черна, червена, зелена, желязна и всякакви други магии. Истината е една – магията е изкуство и е всеобемна. Все едно как търговците на дребошляви магийки ще назовават продукта си. Всякакви ги има, то не са шамани, чародеи, вудуисти, уика, вещици и вещери, лечители, адепти, велики посветени, тайнствени посветени, членуващи в измислени ордени, тибетски последователи… Смях до посиняване! Повечето от тях не могат да различат овца от торта. Магията е мъдрост. Магията е медитация. Магията е единна. Различия в нея могат да открият само окултни слепци, които се движат опипом из необятни простори и се радват на петачетата, откраднати от джобовете на други слепци. Черна, бяла, червена магия и т.н. съществуват единствено в мозъци, които си мислят, че има различия. Всичко е едно. Мога да ви подразделя магията на каквито искате класификации: симпатична, ангелична, висша, селска, заклинателна, хрономагия, квазимагия, магия на цветовете, магия на ароматите, сексуална магия, любовна магия, магия на свещите, магия с праз лук и заливка от зелева чорба... още искате ли. Казах ли ви дотук нещо с това изреждане? Не!

Значи не ви върши работа!


- Но ако хората са по-запознати, ще се предпазват по-лесно.


МАГ ЖИВИН: Повечето хора са запознати с действието на огнестрелното оръжие, с патроните, калибрите и т.н. Това значи ли, че се опазват по-лесно, когато, недай Бог никому, някой извади пистолет срещу тях? Как ще се опазят? Като знаят, че оня срещу тях ще гръмне, барутните газове ще се разширят и ще изтласкат куршума, който ще ги повали мъртви на земята? Да ви дам и друг пример – почти всички знаят що е микроб, бацил, вирус и т.н. Защо не са здрави тогава, нали уж знаят и могат да се предпазят? Истината е малко по-различна - Има неща, от които не можеш да се опазиш само със знание. Трябва познание, трябва някаква мъдрост – житейска, свише, окултна... Това и споделям с нашите читатели. Аз се опитвам да им намекна как да избягват местата, където биха им „извадили оръжие” или биха им „прехвърлили зараза”, защото после ще им се наложи да се уповават единствено на моята дарба и да ронят сълзи над някоя поредна класификация.


- Казвате, че магията е едно цяло и неделимо нещо, тогава защо съществуват магиите за болест, за смърт, за раздяла... и от друга страна за любов, за брак, за благополучие? Не можете да отречете тяхното съществуване и различието помежду им.


МАГ ЖИВИН: Ще се опитам да ви отговоря. Да вземем за пример някое лекарство, да речем хинина. С него мога да ви излекувам, мога и да ви убия. От това хининът не се променя, не го наричаме „лечителен хинин” и „убийствен хинин”, нито пък „бял хинин” и „черен хинин”. Всичко зависи от намерението, подхода, дозата...

Вижте, повечето хора обичат нещата да са им подредени, както в домовете, така и в умовете. Оттам идва и прекалената подреденост в религията и в науката. Всичко е подредено по рафтчета, с наслагани етикетчета и т.н. В магията, както и в самия живот, много от нещата привидно не подлежат на рационално обяснение, макар да може да се намери „някакво си” обяснение за всичко. Когато започваме да си обясняваме нещо, ние го правим, за да придадем рационален, смилаем вид на привидно ирационалното, което ни се случва. Случва ни се да речем нещо „лошо” и ние започваме да търсим причината. Най-близо до ума е да се запитаме дали случилото се е лошо, за кого е лошо, доколко е лошо? Но обикновено подхождаме инак. Нека ви дам конкретен пример. Идва при мен жена на средна възраст и ми казва, „синът ми се ожени за една ...... , от това по-лошо не може да е, направена му е черна магия, ние ходихме да я развалят, ама той продължава да си е с оная никаквица и дори го е изработила така, че да е щастлив. Искам да развалите всичко.” Кое да разваля, несъществуващата магия? Или да разваля щастието на сина й? Казах й, че ако е за развалянето на щастието му, майчината й „обич” е напълно достатъчна, а ако е за магия, такава няма. Стана и си тръгна. Сигурно после е ходила при „развалячи”, докато са й свършили парите. А колкото до младите, напоследък ги бях засякъл в един парк до центъра. Имат си детенце и нехаят за лютите черни магии, които се вихрят наоколо им и от които трябва да се „пазят”.


- Защо казвате привидно ирационалното? Нещата са или рационални, или не.


МАГ ЖИВИН: Нещата са рационални, доколкото са взаимосвързани и проникнати от един по-висш смисъл, но изглеждат ирационални, ако ги изолираме от този общ контекст. Когато са малки, децата трудно се научават да свързват комиксите в единна картина. Много е трудно да ги научиш, че котето, което бута на пода вазата от първата картинка, е същото коте, което се гали на стопанина си във втората картинка. Е, нека си представим, че някои хора не го научават или по-скоро не желаят да го научат през целия си живот. И така и не успяват да проумеят, че богатият и преуспяващ търговец на недвижими имоти, който лъже семейство пенсионери и купува апартаментчето им на безценица на първата картинка и болният от всичко възможно, окаян баща на наркоман на втората картинка, са едно и също „коте”. Когато се стигне до втората картинка, всеки вика, „ама защо точно на мен... аз съм толкова добър... дали няма някое проклятие или магия” и попада в ръцете на велики умни, знаещи и разбиращи мошеници или окултни слепци, които започват да правят, развалят и главното – да го обезкостяват.

Не ви говоря, че няма сериозни магически въздействия за увреждане. В практиката си съм се натъквал на доста силни магии директно предназначени за смърт, разруха, развала и т.н. и съм се справял с тях. Но процентът им е доста нисък, спрямо останалите случаи на „ магическо отравяне на живота”. Какво представлява „отравянето на живота” ли? Отивате при някого, защото просто не ви върви през последния месец, а еди кой си ви е казал, че онзи там бил страхотен. Този някой, в зависимост от степента си на алчност ви успокоява, че срещу еди каква си сума ще оправи всичко. Оттам нататък обикновено вече наистина научавате какво е да не ви върви. И се започва една вълна от всякакви намеси в живота ви, докато най-накрая престанете да го припознавате като свой живот. Започвате да живеете нещо, което са ви измислили други – един измислен, безсмислен, отровен от чужди вмешателства живот. Спомняте ли си, че в началото просто е престанало да ви върви за месец време? Не. Живеете в свят на невидими магически въздействия и ответни въздействия, удари и контраудари, в който са ви вкарали (или по-скоро, в който сте се вкарали) насила. Това е моят свят, правен съм за него. А дали е вашият? Извинявайте, може ли да го повторите по-силно, защото не ви чух...



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .