Банер
Svarog-2006.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ELEMENTA NOVA PRO HISTORIA MACEDONO - BULGARICA
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Петък, 09 Февруари 2007 00:00
Cборник от статии на българския емигрант Георги Сотиров (Тази електронна публикация дължим преди всичко на Тинко Ефтимов.A Eмил Живков-Зиези я предостви за свободно разпространение в сайта си http://ziezi.net .Дано са повече достойните българи като тях!)

Г. Сотиров
1986

ISBN 0-9690266-0-9
Lynn Publishing Co.
Regina, Saskatchewan
Canada

6. ДВА ВЪПРОСА  (преведе от англ. 3иези)

#1

             Йоан Лидийски съобщава (De  mensibus,   IV), че Помпей издигнал колона в Цариград (Byzance) в чест на победата си над Митридат (Mithridates) "и готите". Не е ясно за каква победа е претендирал Помпей, след като е известно, че Митридат е загинал от ръката на един от своите синове (63 B.C.).  Но споменаването на колона посветена на готите само по себе си е много важно. "Готите са гети" казва Лидийски. Бил ли е тогава Митридат Евпатор цар на гетите, славянския народ? Ако да, трябва да знаем, че той е владеел наведнъж Мизия, Тракия, Македония, т.е. всички български земи, и че неговата флота фактически е блокирала Италия за период от няколко години;  също и това, че марсите го помолили да прати армия в Италия за да им помогне в битката им с римляните на тяхната собствена земя.

#2

            Плутарх съобщава, че Деметрий Полиоркет (Demetrius Poliorcetes) говорел развален гръцки. Като младеж Деметрий е бил приятел с първият Митридат (Ktistes)*. Какъв език са говорели тези двама младежи, когато живеели заедно в двореца на цар Антигон (Antigonus) (около 320 г. пр.Хр.)? Бил ли е този език гръцки, латински, или е бил готски, който всъщност е гетски, славянски, с една дума български?

             * Авторът пропуска да приложи към аргументите си и факта, че прозвището на Митридат е българското Чист. Терминът "чист" (Ktistes) е доказана "тракийска" глоса със същото значение, каквото има и днес тази българска дума (Бел. Емил Живков-3иези).



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .