Банер
ПЕРУН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мъжете не са от друга планета
Написано от Румяна Алексиева   
Сряда, 30 Май 2007 00:00
Просто понякога мислят различно от вас. Може би сте чувала, че мъжете са “от друга планета”, че мислят само с “долната си глава” и че бягат от обвързване, както “дявол от тамян”. Истината обаче е, че мъжът до вас е толкова човек, колкото и вие, мисли и с “горната” си глава (и често - далеч по-рационално) и не бяга от обвързване, а просто не умее да общува “по женски” или не знае как да ви каже някои неща. Ние обаче ще ви кажем – това, което те не искат да правите, както и онова, което биха искали. Не е необходимо да анализирате!
1. Престанете да му натяквате да е по-романтичен
“Но той никога не ми купува цветя, не ме води на романтични вечери за двама, нито на екскурзии във Венеция, както мъжът на колежката!” И вие се чувствате длъжна да го коригирате.
А той би искал да оценявате нещата, които прави за вас. Може би няма да ви изненада с рози, но е станал да се погрижи за закуската на децата, за да може вие да си поспите. Или е напълнил резервоара на колата ви с гориво. Или страда мълчаливо за пропуснатия мач, за да може вие да си гледате любимия сериал...
Понякога жените са толкова концентрирани в списъка с нещата, които се смятат за романтични, че пропускат хилядите жестове, които говорят, че техният любим наистина е мил и грижовен. Тук също трябва да добавим и факта, че романтичните вечери, екскурзиите, красивите букети и лъскавите дрънкулки в малки кадифени кутийки струват пари, които той вероятно не може да си позволи, защото плаща сметки – парно, ток, телефони (и на децата), такси и пр.
Така че, благодарете му за малките жестове – например за това, че е затворил прозореца, защото сте кихнала – ето кое показва, че сте му наистина мила.
2. Престанете да се опитвате да го промените
Въпреки че е нормално партньорите да си влияят, да карате партньора си постоянно да се отказва от идеите си, мнението си или от нещата, които харесва, е проява на неуважение и контролиращо поведение. Ако сте знаела преди брака си, че е футболен запалянко, не се сърдете, ако в един прекрасен съботен ден, две години по-късно, той откаже да ви изтупа килима, заради футболен мач.
Отървете се от настойническия манталитет и когато един мъж ви каже какъв е – повярвайте му. Вместо да се заблуждавате, че ще го промените, по-разумно е да прецените дали неговите навици, ценности и начин на живот ви допадат и дали бихте могла да живеете с тях. Ако той ви каже, че не иска деца, не мислете, че ще го накарате да иска. Ако подхождате към една връзка по такъв начин, това ще ви спести недоразумения по-късно, както и много разочарование, за което, всъщност, в много случаи, сте отговорна вие.
3. Престанете да ревнувате непрекъснато
Учтива и симпатична сервитьорка се усмихва на вашия любим, докато му взема поръчката и вие моментално го обвинявате (на ум или на глас), че иска да спи с нея. Най-добрата му приятелка му звъни късно вечерта и вие си задавате въпроса дали са всъщност само приятели. Той се чувства толкова притеснен от вашите подозрения, че не смее да погледне настрани, когато е с вас, за да не ви разстрои.
А всъщност, много би искал да му имате доверие. Докато малко ревност може да освежи връзката, нищо не съсипва отношенията толкова бързо, колкото недоверието. Ако партньорът ви не прави нещо, с което да ви унижава, то оставете го да диша спокойно. В крайна сметка, не е негова вината, че новата му колежка е толкова красива. Ако вашият любим ви представя като неговата приятелка (партньорка), това показва неговата ангажираност и уважението му към вас. Също така – помислете си как бихте се чувствала, ако той всеки път ви вдигаше скандали, когато някой ви погледне. Ако все пак смятате, че всяка красива жена е потенциална заплаха, направете крачка назад и си помислете за какво всъщност става въпрос. Дали той ви провокира или вашата несигурност създава напрежението? Ако е второто, потърсете помощ за самооценката си.
4. Престанете да анализирате всичко
Често жените губят много време да анализират какво всъщност е имал предвид техният любим, като е казал еди-какво си, какво мисли в действителност и как да му отговорят. Ето го и отговора: Той има предвид точно това, което казва.
Мъжете, за разлика от жените, са създания, които използват езика буквално, а не иносказателно. Ако се съмнявате, опитайте се да си припомните случай, в който двама мъже са спорили и единият е попитал: “Какво всъщност искаш да кажеш с това?”. Едва ли ще се сетите. Така че – приемете, че зад думите на вашия партньор няма скрит смисъл. Така разговорите ви ще станат много по-лесни и няма да губите време да разсъждавате дали, когато той е отбелязал, че явно много обичате сладолед, всъщност не е имал предвид, че сте дебела и трябва да намалите калориите...
5. Престанете да чакате той да направи първата крачка, той да вземе решение и пр.
Малко в патриархален дух, може би много жени все още чакат в леглото той да прояви инициатива или да планира уикенда. Но – нека оставим патриархалния дух и да си припомним в кой век живеем. В този век мъжът очаква от жената да поема инициативи и всъщност – харесва жени, които са уверени, знаят какво искат, вземат решения, правят планове и предприемат действия. Това в наши дни не е проява на женско непокорство, а твърде привлекателна черта. Точно толкова, колкото и новата роля на мъжа в семейството – кой се изненадва вече от мъж, който готви, пазарува, мие съдове и т.н.? Така че – приемете предизвикателството да бъдете жена в 21 век и използвайте въображението си – за леглото, уикенда и всичко останало.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .