Банер
Макош-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

БЕТОНДЖИИТЕ НА ФАРАОНА ХЕОПС
Написано от Администратор   
Вторник, 29 Май 2007 00:00
Древните египтяни не са пренебрегвали панелното менте

Учените твърдят: блоковете на Великата египетска пирамида са отлети от циментов разтвор.

Защо досегашните разкрития не вдъхват доверие

През ХХVI век преди нашата ера хората със сигурност са знаели как е била построена Хеопсовата пирамида – последното достигнало до нас „Чудо на Света“, с височина 147 метра, построено от моноготонни каменни блокове. Тогава са били живи и строителите, и техническите ръководители, и поръчителят – фараонът Хуфу (на гръцки Хеопс). Но те не са оставили нито чертежи, нито пояснения. Само една гола загадка, която не е вълнувала особено никого в продължение на примерно две хиляди години. Докато гръцкият историк Херодот не посетил Египет през 450 година от нашата ера и не се изумил как така те (египтяните) изкачвали нагоре милиони блокове с тежест не по-малка от два тона парчето. Тежичко, а и времеемко...

И досега не е открито как. Тоест няма теория, в която биха повярвали мнозинството експерти и обикновени граждани. Причината е една – зад стотиците хипотези стоят само голи идеи, които няма как да проверим поради липса на време, сили, средства.

 

 

 


 

Учените подозират, че египтяните дори не са изсичали своите иероглифи, а са ги отпечатвали отпечатвали с штампи.

 


Така например, неотдавна френският архитект Жан-Пиер Уден възвести на света, че май бил разгадал тайната. По негово мнение блоковете са изкачвани по спираловидна рампа, разположена вътре в пирамидата. Но какви доказателства привежда архитектът? Само едни изчисления. И нищо материално. Освен съмнителните резултати, получени преди почти двадесет години от специалистите на френския Център за аерокосмични изследвания, които провеждали експерименти по разкриването на микрогравитационните аномалии на Хеопсовата пирамида. тези резултати свидетелствали за някаква система от празни ниши вътре, които опасвали съоръжението точно по спирала. Но във вътрешността не са открити подобни спираловидна проходи. Затова и Уден не убеди никого, макар и да представи теорията си доста пищно в Париж.


Египтяните са ляли бетон? Забавно


Едва ли и на Мишел Барзум, професор по материалознание от Университета Дрексел във Филаделфия (САЩ) и автор на поредното „египетско разкритие“ ще се отдаде да убеди скептиците до един. Той публикува резултатите от своето изследване в специализирания «Журнал на американското керамично общество». Но при него, за разлика от другите за първи път се натъкваме на сериозни научни данни.

За всеобщо учудване, помощници на професора са отново французи от същия Център за аерокосмични изследвания, където явно доста се увличат по пирамиди.

- Веднъж ми звънна приятел, - разказва Мишел Барзум, - и ме попита дали съм чувал за версията, че египтяните уж били построили Хеопсовата пирамида от бетонни блокове. Ставаше въпрос за теорията на Жозеф Давидовиц, френски химик, директор на Института за геополимери, който още през 80-те години на миналия век предположил, че многотонните блокове, са се отливали на място от циментов разтвор в дървен кофраж. Разсмях се, идеята ми се стори забавна. И отговорих, че мога без проблеми да я проверя за час два работа.

Но нещата не се оказали толкова лесни. За събирането на доказателства, професорът отделил пет години.


Пирамидата под микроскоп

Смята се, че блоковете за пирамидите са били изсечени в каменоломни от местен пясъчник. Барзум и неговите помощници събрали образци от цялата околност. Те отчегъртали и парчета от различни участъци на пирамидата. Сравнили ги. Оказало се, че по съотношението на минералите пясъчникът в блоковете изобщо не съответства на онзи, който се среща в природата. Природният пясъчник има кристално структура, а в блоковете тя е аморфна. Освен това с помощта на скениращ електронен микроскоп се откриват микроскопични частици пясъчник, обградени от застинала аморфно силикатна маса със следи от водни молекули и магнезиеви примеси. В естествени уловия това не може да се получи от само себе си.

Извод: блоковете не са естествени. Отачало са раздробявали пясъчника, добавяли доломит, заливали с вода и запълвали кофража, в който масата придобивала форма и се втвърдявала.


Процесът за приготвяне на блок с тежест 2.5 тона отнемал няколко дни – убеждава ни Барзум. - Отливали са ги на мястото им в пирамидата. С това може да се обясни и удивителната точност на припасването на блоковете един към друг. Просто вече монтираните „камъни“ са служили за кофраж от едната, двете или дори от трите страни. Откритата – оформяли с дъски.

За доказателство професорът отлял подходящ за строителството „камък“, който се втвърдил окончателно за 10 дни.


Загадката остава

Захи Хавас, генерален секретар на Висшия съвет по паметниците на древната египетска култура, се засегнал от изявленията на Барзум, който, между другото по произход също е египтянин, и заявил, че последният е откъртил парчета от бетона, който използват при сегашните ремонтни дейности по пирамидата.


- Трябва да си последен идиот, за да не направиш разлика между съвременен цимент и онова, което видях аз, - на свой ред, язвително отбелязал професорът.


Освен това резултатите от анализите, направени от групата на Барзум, свидетелстват, че освен изкуствените блокове, в пирамидата има и естествени – те са поставени на по-ниските „етажи“. Което е логично. Явно като са построили пирамидата до определена височина, чрез изкачването на блоковете по наклонена плоскост, египтяните се замислили как да я карат по-нататък. И на някага му хрумнало да не влачат, а да леят. Което е безусловно по-леко. Но това в никакъв случай не принизява гениалността на древните строители. Наличието и използването на бетон преди 4500 години е не по-малко чудо от самата пирамида.


Но все пак си остава загадка, как са успели да разположат във вътрешността на пирамидата 45 тонни блокове. Невъзможно е да са ги отливали – става въпрос за гранит.


Както и най-важното: защо въобще са били нужни пирамиди? Като мощехранителници на фараоните? Явно не: В нито една от тях не е бил намерен нито един фараон.


©Л. Живин - преводДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .