Банер
1536688_876453355711666_3156722124647366143_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

НА МАРС СА ОТКРИТИ ДРЕВНИ РУИНИ
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 23 Юли 2007 00:00
Природата не би могла сама да създаде това, без намеса на човешка ръка. САМОТНИЯТ ДОМ СРЕД ПУСТИНЯТА
На официалния сайт на НАСА са публикувани стотици хиляди снимки на повърхността на Марс, направени от неговата орбита. Те са толкова ясни, че буквално пренасят хората на Червената планета. Те се любуват на извънземните пейзажи. При други хора марсианските фотохроники пробуждат изследователски интерес. Ентусиастите търсят в случайно попадналите в кадър аномалии нещо противоестествено. И намират.
Сега фотопътешествениците получават творчески подем, който започва от снимките на област на Марс с наименованието Arabia Terra. Не е ясно кой първи е видял тези руини, но се започва конкретна дейност, която засега ще струва десетки хиляди долари.
Разбира се, намират се и скептици, които не забелязват нищо освен случайно натрупани скали. Но те са малко. Повечето хора не се съмняват, че се виждат останки от някакво съоръжение, разрушено почти до основи - иначе не би могла да се обясни тяхната правилна форма. Природата не би могла сама да създаде това, без намеса на човешка ръка.
Руините частично са засипани с пясък и прах. Или обратното - на някои места пясъкът е издухан. Например по време на Голямата пясъчна буря, бушувала по целия Марс през 1971 година, се открил левият горен ъгъл на съоръжение и останки от някаква издигаща се конструкция, приличаща на вход-портал. А отпред се виждат дори останки от колони.
Но и в покритите с пясък места се виждат следи или от фундаменти, или от стени. И заедно образуват идеален равен правоъгълник с размери 1500 на 1800 метра. Дали това е дом, къща или храм? А може би крепост? При по-богато въображение може да се разгледа дори вътрешната планировка. Ентусиастите твърдят, че именно така – смътно – трябва да изглеждат древните развалини. И дават за сравнение останките на един от изтритите с времето дворци в пустинята в Иран. Те били фотографирани от самолет през 1936 година. В случая могат да се потърсят и други аналози.

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЖИВЕЯТ В ИРАН
Самотен дом посред марсианската пустиня. Малко ли е това за следи от “разумен” живот? Но се оказва, че има и друго. В един от безименните кратери изследователи видели руини на цял архитектурен комплекс. И пак намират сходство с останки от подобно иранско съоръжение. Може би иранците и техните древни роднини – персите, някога са живели на Марс? И вероятно ненапразно те сега много подробно се интересуват от НЛО. Това е малко подозрително… Въпреки че ентусиастите просто са се спрели на конкретни земни изображения само за сравнение. Те просто искат да кажат: вижте колко си приличат археологически тези руини.
От друга страна, именно останките от древните ирански градове по някакъв удивителен начин напомнят на релефи, открити в марсианските пустини.

МАРСИАНСКОТО МЕТРО
Естествено, виртуалните археолози не са минали мимоходом покрай легендарния район Кидония, разположен на Ацидалийската равнина на Марс. Първите снимки на този район били направени през 1976 година от американски космически апарат и публикувани в началото на 80-те година от експерта от НАСА Винсънт ди Пиетро. Той първи обърнал внимание на странното образувание – обект, изглеждащ като човешко лице. “Марсианският Сфинкс” – така бил наречен този район от уфолозите, които намерили сходство със земния Сфинкс, разположен близо до египетските пирамиди. От този момент нататък ентусиастите нямат мира. “Марсианският Сфинкс” е сниман още няколко пъти. Но нищо повече не се разбрало. И не можело окончателно да се каже, че това е “лице”, а не просто нащърбена скала или планина.
На снимките от 1998 и 2001 година “Сфинксът” изглежда силно подронен. Но през 2006 година новите снимки с европейския апарат “Марс експрес” възвърнали на тайнствената планина “човешките” черти. Почти. Редом открили не по-малко впечатляваща планина, удивително приличаща на човешки череп. А по-рано, през 2002 година, американците получили изображение на този район в инфрачервени лъчи. Сега снимките са изложени за открит достъп до всеки и това дава нов тласък на неудържимата човешка фантазия.
Фотоизследователите видели на снимките явни признаци, че Кидония някога е била гъсто населен район. Сега той е скрит под многометров слой лед и прах. И не може да се види с невъоръжено око. Но се виждат очертанията на древните съоръжения и селскостопански имот. Тези инфрачервени лъчи притежават способността да отразяват. Някои открили дори тунели – нещо като наземно метро. И метростанции.

ОТ НАСА МЪЛЧАТ
Експертите от НАСА по никакъв начин не желаят да коментират загадъчните снимки. Можем да се досетим защо: всяко изказване на сериозни учени ще се обърне против тях. Ако признаят, че на Марс са открити руини – ще признаят и прославят лекомислените фантасти. Ако пък започнат да обясняват за случайна игра на светлини и сенки, за ерозия на повърхността, тогава ще ги сметнат за ретроградни. Или ще ги обвинят в укриване на информация. Пък и за марсианските археолози не са нужни никакви коментари. Защото те имат Книга. Смятат я едва ли не за свещена и се позовават буквално като на евангелие. Наименованието й е “Трудният път към Марс”. Това е монография, която била издадена от НАСА през 1989 година на английски език. Но неин автор е съветският учен Владилин Генадиевич Перминов, доктор на техническите науки, главен конструктор на апаратура за Космоса. Той е създал автоматичните станции “Венера” и “Марс”, летящи съответно до тези две планети.
Световната слава на Перминов донасят следните думи: ”… ние не намерихме на Марс явни следи от “разумен” живот, но видяхме изсъхналите корита на подводните потоци. Какво се е случило? Защо водата е изчезнала? Съществувал ли е в миналото примитивен или високоразвит живот? Съществува ли сега?
В момента ние не можем да отговорим на тези въпроси. Сега Марс ни се струва безжизнена пустиня.
От друга страна, ние знаем, че в земните пустини археолозите откопават погребаните древни градове – много от тях и досега скрити под слоеве пясък… Не трябва да се изключва вероятността, че и в марсианските пустини могат да се намерят засипани с пясък градове. Те биха били свидетелство за древна марсианска цивилизация, която е изчезнала или се е преместила на други планети…”
Западните фотоизследователи се измъчват в догадки и задават риторичния въпрос: дали Перминов е изказал своите хипотези заради погребаните градове, или е знаел нещо конкретно?
Самият той казва:
“Не, тогава аз не знаех за градовете. Но видях коритата на гигантски реки. И не ме напуска мисълта, че на Марс някога е имало вода. Сега вече съм убеден, че е имало и живот. Какъв, на какво ниво – не зная. Но е имало. Надявам се хората да се доберат до Марс и да открият следи”.

И НА СПЪТНИКА Й ИМА НЕЩО
Някои учени предполагат, че Фобос – най-големият спътник на Марс – е кух и празен. За това свидетелстват аномалиите на неговото движение по орбитата. От това уфолозите правят извод, че Фобос е космически кораб, който някога, много отдавна, е прекарвал извънземни на още годната за живот планета Марс. Не се смущават от това, че спътникът изглежда като по-голям “банален” астероид. Уфолозите казват, че това действително е астероид, но с вдлъбнати навътре обширни помещения. И се позовават на странностите, забележими отвън – загадъчни паралелни бразди, издигащи се във вид на правилни конуси с пирамидални форми, получили наименованието “монолитите на Фобос”.
Първата в сегашния век експедиция - руска - ще се отправи към Фобос. Това ще се случи през 2009 година – заявява генералният директор на руската НПО Георгий Полищук. Разбира се, фотографии ще се правят от близко разстояние, изследователите дори ще се опитат да кацнат и да вземат проби от почвата. Тогава може да се изяснят повече неща.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .