Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Пет начина да преодолеете излишната скромност
Написано от Румяна Алексиева   
Сряда, 26 Септември 2007 00:00
Съвети от психолога.

Чувствате ли се неудобно в големи компании и сред хора, които не познавате? Изпитвате ли неудобство, когато общувате с другия пол?

Всички ние понякога се чувстваме не на място, но има хора, за които тази стеснителност и неудобство са реална пречка за почти всеки социален и дори интимен контакт.

Новите изследвания показват, че все повече от нас – както мъже, така и жени, се чувстват “не в свои води”, когато трябва да общуват с някого. Психолозите отдават тази промяна най-вече на Мрежата, чрез която хората общуват без да излизат от къщи и без да виждат с кого всъщност общуват.

По-долу ви предлагаме пет съвета на д-р Тери Орбух, професор-психолог от Университета на Оукланд, специалист в областта на социалните контакти:

1. Сменете фокуса. Когато се чувства неудобно в общуването си, човек винаги смята, че околните го възприемат негативно. Това натоварва психиката и прави невъзможна преценката кога една критика наистина има основание.
За да промените това, трябва да измените начина, по който мислите за самите себе си. Фокусирайте се върху това, което харесвате и кои са вашите качества, които правят една компания/връзка позитивна.
Обръщайте повече внимание на качествата на хората около вас и ще видите, че има такива, които много приличат на вас самите, т.е. също притеснителни и резервирани. В крайна сметка не всеки може да бъде “душата на компанията”.

2. Близостта. Всеки психолог ще потвърди, че има хора, на които е нужно повече време, за да “влязат” в една ситуация/компания. Почти всеки се притеснява, когато се запознава с някого, отива на прием, където има много хора или се явява на интервю за работа. Потърсете наоколо някой, когото познавате дори и бегло – това по-лесно “ще разчупи леда”

3. С малки стъпки. Опитвайте се малко по малко да свикнете да общувате с непознати, да започвате разговор – като начало поне с хора, които вече познавате. Общувайте (поне едно “добър ден”) с хора, които всекидневието ви среща мимоходом – например с този, от когото си купувате вестник или с касиерката в магазина. Дори една-две реплики, разменени с непознат на опашката са крачка в правилната посока.

4. Търсете причината за неуспеха в ситуацията. Ако нещо не се получи както ви се иска, не обвинявайте веднага себе си. Потърсете причината в обстоятелствата – шума, блъсканицата, околните. Не всеки неуспех е лично ваш провал.

5. Планирайте. Пробвайте да разиграете предварително как би протекъл един разговор. Помислете какво може да попитате. Изберете приятни теми за разговор, идете на срещата/интервюто за работа малко по-рано, за да свикнете с обстановката и да се почувствате по-удобно.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .