Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗА ЛЮБОВТА И ОЩЕ НЕЩО
Написано от Маг Селена   
Петък, 05 Януари 2007 00:00
Именно при любовта към Личността съществуват най-големите заблуждения - Селена, при теб идват много хора, които имат проблеми с любовта. Можеш ли да кажеш все пак какво представлява тя и защо хората имат толкова много проблеми, свързани с нея?

- За жалост никъде не съществува някаква определена дефиниция за любовта. Но по въпроса за нея може да се напише цял трактат и той пак да не бъде изчерпан. И все пак, когато се говори за любовта, човек трябва да има предвид най-вече онази малка искра, изцяло свързана с Божествената любов. Иначе всичко останало е само един придатък към тази Божествена любов, една химера, една илюзия и нищо повече. За да можем да си изясним по-всестранно любовта, то трябва да я погледнем в нейните три основни направления: любовта при Личността, любовта при Егото и любовта при Монадата. Така например любовта при Личността започва да се проявява постепенно чрез следните етапи – първо, любов към себе си, лесна и напълно себична, второ към семейството (между съпруга и съпругата, както и децата) и приятелите, а после идва и любовта към хората, като накрая се достига до етапа на любов към човечеството. Именно при любовта към Личността съществуват най-големите заблуждения, в които изпада човека, защото на това ниво при него властват и доминират доста първични инстинкти, свързани със секса и похотта. Повечето хора не могат да различат сексуалното привличане и желание от истинската любов, защото те са подчинени изцяло на своите емоции, чувства, нагон и желания, които естествено не са в състояние да контролират. А определено секса не е ръководещия фактор в любовта между хората. Любовта при Егото пък постепенно се развива от любов към човечеството във всемирна любов – любов, изразяваща не само любовта към човечеството, но също и любов към Дева-еволюциите в тяхната цялост и към всички форми на Божествената изява. Именно тази любов е от доста висок ранг и на нея са способни единствено високо посветените хора като адептите, архатите и т.н. Любовта на Личността е любов в трите свята; любовта при Егото е любов в Слънчевата система и всичко, съдържащо се в нея – тя е любов от изключително високо ниво. А любовта при Монадата е проява на частица от космическата любов и обхваща много неща, намиращи се напълно извън Слънчевата система – тя е най-висшата духовна проява. Това е цялостното обяснение на явлението ЛЮБОВ!

- Как може де се избави човека от заблужденията и илюзиите си в любовта при Личността?

- Отговора ми ще бъде много кратък – като опознае и обикне изцяло себе си, но това е само първата стъпка. За много хора, за повечето дори, любовта не е всъщност любов, а смесица между желанието да обичаш и желанието да бъдеш обичан, което води до дълбок вътрешен егоизъм, завист, озлобление, ревност. Значи, за да излезе от заблужденията и илюзиите си в любовта, човек най-напред трябва да се пребори със собствените си желания, тъй като именно самите те в повечето от случаите водят до сблъсъка с ПСЕВДОЛЮБОВТА, която в крайна сметка води до конфликтни ситуации в дадени взаимоотношения. На втора позиция идват, разбира се, чувствата и емоциите, продиктувани от различните сексуални нагласи, водени от похотливи намерения. За целта човека трябва да се научи да се самоконтролира! И опознавайки себе си да се научи да различава кога става въпрос за секс, или пък кога става въпрос за слепи привързаности към даден субект. Едва тогава може да дойде реалната оценка за истинския смисъл на думата любов между мъжа и жената. И точно тук искам да отбележа, че когато става въпрос за проявлението на истинската любов, то човека трябва да е изпълнен с голямо търпение и всеотдайна нагласа за прошка към този, когото обича!!! ПРОШКАТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЯЩА В ЛЮБОВТА! И за да бъда по-ясна ще дам един пример от моята практика. При мен беше дошла г-жа Венкова, на която съпруга й, виден софийски бизнесмен, от няколко месеца беше създал извънбрачна връзка с доста по-млада от него жена, на всичкото отгоре и негова колежка. Г-жа Венкова имала втори брак с него, вече цели десет години. Тя сподели с мен, че никога през тези десет години не са имали някакви сериозни конфликтни ситуации помежду си, винаги са се разбирали идеално или пък са стигали до някакво споразумение, благоприятно и за двамата. Според думите на г-жа Венкова между тях имало много голяма любов и доверие. Обясни ми, че съпруга й имал две висши образования и обичал да се занимава с философия. А тя пък имала само средно образование и била с няколко години по-възрастна от него, което донякъде й създавало чувство за комплекси. Съпруга й навсякъде в компаниите им бил активната страна, докато тя била пасивната. Г-жа Венкова решила, че съпруга й е изключително отговорен за действията си човек, защото водел твърде мъдри разговори в компаниите им. И така, тя си внушила, че е направо казано по-проста от него. Всичко вървяло добре, докато въпросния съпруг задоволил, според неговото виждане, и подсигурил материалното състояние на г-жа Венкова. От този момент нататък започнал да се държи доста странно, станал изключително дистантен, спрял да си говори с нея за каквото и да било, спрял да й се доверява и да споделя с нея. Започнал все по-често, докато си е в къщи, да стои пред компютъра, докато един ден г-жа Венкова го хванала, как той си води любовни диалози с някаква жена в чата. Поискала обяснение, но такова не получила. Тогава г-жа Венкова “пуснала” връзките си и разбрала коя е въпросната дама, по която се е увлякъл съпруга й. След като разбрала всичко, тя решила да си направи консултация с мен, за да знае как да постъпи в дадената ситуация. Когато “надникнах” да видя какво ще стане напред в бъдещето с това семейство, то аз “видях”, че месеци преди да създаде извънбрачната си връзка, съпруга на г-жа Венкова е бил затрупан като коледна елха от различни видове черни магии за раздяла с нея. Зловредните деяния бяха извършени именно от младата му любовница. Това никак не ме учуди. А когато взех в ръцете си снимката на младата любовница в ръцете си, направо ми прилоша, защото “видях” колко много злоба, завист, користолюбие, нарцисизъм, алчност и омраза има в сърцето на тази особа. Разбрах, че именно тези нейни характерови слабости и нагласи ще бъдат основната причина, която ще разруши връзката й със съпруга на г-жа Венкова. Посъветвах клиентката си в никакъв случай да не се опълчва срещу съпруга си, да не го ревнува, да му даде възможност сам да разбере, колко много се е заблудил и подлъгал като е създал тази напълно излишна връзка. Казах й да прояви търпение и смирение, като прости в същото време на съпруга си за изключително глупавата му постъпка. Дадох й някои мантри и молитви, които трябваше да казва в определено през деня време. След два месеца г-жа Венкова ме посети отново и ми разказа какво се е случило през тях. След посещението й при мен тя започнала да работи с мантрите и молитвите. Какъв е бил резултата ли? Само след три дни въпросната млада любовница на съпруга й не издържала и взела, че му вдигнала публичен скандал, като му заявила на всеуслушание в най-скоро време да вземе да се разведе и да се ожени за нея. Заслепена в яростта си от злоба, завист, надменност и ревност, младата любовница стигнала и до други крайности. Започнала денонощно да тормози г-жа Венкова, че била дърта, че не заслужавала този съпруг, че щяла да я усмърти с черни магии и т.н., и т.н. Г-жа Венкова не трепнала от тези гнусни нападки, но съпруга й пък се стъписал от поведението на “новоизбраницата” си. И само за броени дни взел решение и станал съвсем на ясно със себе си, още повече, че компроматите пред колегите му, все известни бизнесмени, не стихвали. Той незабавно се дистанцирал от младата си любовница, разкаял се пред г-жа Венкова, благодарил и за търпението, което проявила спрямо него, както за нейната прошка. Така, благодарение на чистата любов, търпение, смирение и силна вяра, г-жа Венкова запази семейството си. Благодари ми за мантрите и молитвите, които й бях дала, и които същевременно са изчистили и черните магии върху съпруга й. В този случай съпруга на г-жа Венкова беше тотално главозамаян от собствената си значимост и подведен от ласкателствата на любовницата си, изцяло заслепен от нея. А всичко това, разбира се, го беше довело именно и до ПСЕВДОЛЮБОВТА. А лично аз бях изпълнена с голяма радост, когато разбрах, как са се развили по-нататък събитията между него и г-жа Венкова, защото много рядко срещам в практиката си човек с чисти нагласи като нейните.

- Селена, можеш ли да дадеш някаква “рецепта”, която да помага или да държи в равновесие любовта, над която виси някаква заплаха?

- Определено такава универсална рецепта няма, преди всичко човек трябва да се самоконтролира в аспектите, които споменах по-горе, да проявява разбиране спрямо хората около себе си, както и спрямо брачния си партньор, да умее да проявява търпение и смирение, да умее да прощава от сърце. Но все пак ще дам една мантра, която човек може да си повтаря, когато е обезсърчен, изтощен и безсилен по отношение на любовта: “Аз се намирам в центъра на цялата любов, нищо не може да ме засегне тук и от този център ще потегля, за да обичам и служа на всички около мен, и на самия Бог! Така е и така да бъде! Амин.”

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....

Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .