Банер
Белбог.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ СА МАГЬОСНИЧЕСКА КАСАПНИЦА
Написано от Маг Живин   
Събота, 12 Януари 2008 00:00

- Маг Живин, новогодишните празници карат много хора да направят равносметка на изминалата година и да преценят какво са постигнали. Дали това е повод да се увеличи търсенето на магическа помощ? Все пак мнозина желаят да внесат някои корекции в живота си?


МАГ ЖИВИН: Обикновено новогодишните празници имат подобен ефект върху хората. Още повече, че дните точно преди Коледа са много силни за магически действия. Но в общия случай трепетите на хората приключват в ръцете на търговците и чудопродавачите. Там е съсредоточено окото на потребителя – дали ще си купи някой чудодеен „вселечебен“, любовен или друг талисман, клета вода, баяни билки, амулети и прочие боклуци, няма особено значение. Кипежът на празниците е в купуването, а не в резултата. Това се използва от чудопродавачите и дори „величия“, които по цяла година „бият тупана“ за някаква абстрактна духовност и кармични зависимости и прочие, оголват зъбки за парче от „новогодишната баница“ и се втурват да рекламират „духовни или кармични“ талисмани. Акции, намаления, всеки обещава всичко, лъжи на „къпони“... Цирк голям!

Имах наскоро един много весел или тъжен случай, зависи как ще го погледнете. Посети ме г-жа Р. Обсъдихме проблема й – бракът й се разпадаше, както и начините да се помогне. По едно време ни в клин, ни в ръкав, госпожата ми направи „интересна оферта“. При миналогодишната акция на „феномените-търговци“ си накупила една торба чудотворни предмети – шефът й бил щедър и била получила добри премиални. Решила да си закрепи здравето, да си осигури богатство и да „си възвърне“ любовта на съпруга си. показа ми торбата, и предложи да ми продаде всичко на половин цена – сигурно съм знаел какво може да се направи с тези неща, ако използвам магия, за да им вдъхна живот, а „не като ония мошеници“. За нейна голяма изненада и огорчение, отклоних офертата и я отпратих да си върви по живо по здраво. „Поне амулетите и заклетата вода няма ли да вземете?! Сигурна съм, че ще ви влязат в работа...“ - не се отказваше пробивната дама, докато се опитвах да затворя вратата. Не се смейте, офертата беше съвсем сериозна!

Инак повечето хора наистина правят равносметка на изминалата година и именно тази равносметка ги кара да потърсят „пробойните“, които да запушат, за да е по-добър и спорен животът им. В тези случаи е възможна и сериозна помощ.


- Искате да кажете, че предлаганите талисмани, амулети и т.н. не са сериозни и не действат? Нали са направени с грижа за хората? Освен това и изглеждат много „професионални“ и „магически“.


МАГ ЖИВИН: Няма начин да не изглеждат по този начин, защото иначе никой няма да купи от тях. Минаха времената, когато „търговските феномени“ можеха да залъгват хората с вързопчета захар и стотинки или кибритени кутийки, пълни с клечки, лайка, и затиснати с две-три игли с червен конец и монетка. Потребителят е вече добре информиран – има телевизионни предавания, интернет и т.н. Повечето от тези, които се интересуват знаят как изглеждат и талисманите, и амулетите.

Тези „магически предмети“ се произвеждат на едро, от машини (приликата с магьосник е само в първата буква) и се продават от търговци (неизбежно окичващи се със звание маг или нещо подобно) на наивни или „много хитри“ люде, смятащи, че някой ще е дотолкова загрижен за тях, че да им оправи живота на дребно, чрез талисмани на едро, срещу някаква или никаква сума. Подобни предмети не са правени с грижа за хората, а с грижа за потреблението и за печалбата. Те са напълно сериозен бизнес, но нямат нищо общо с магията, да не говорим за сериозната магия.

Предлагат ги като всичко останало в „изключителните оферти“ по телевизии, вестници и списания. Можете да ги купите само от еди къде си, а за първите поръчали или за поръчалите до еди кога си – безплатен духовен подарък!? Глупости на търкалета – все едно да отидете на хирург и той да ви каже, че ако си оперирате хемороидите до Коледа, ще отреже безплатно бенката на тъща ви. Други пък кълнат и продават на едро вода, трети – китайски боклуци, четвърти – захарен памук. После си сменят местата и стоките. За каква магия ми говорите – това си е третокласен битак – само отваряй кебапчийница и точи бирата, че купувачите изгладняват и прежадняват от якото потребление! Съжалявам, че тези редове четат и купувачите на подобни питекантропски предмети. Предполагам, че засега потриват доволно ръце и си викат „к`во ли разбира от талисмани, щастие и сполука тоя злобар“!

След това част от тях – наистина нуждаещите се, ще наминат да им обясня точно какво разбирам от магия, талисмани и едно друго, както и да оправим нещата. И няма да са нито първите, нито последните...


- Щом в крайна сметка нещата завършват добре...


МАГ ЖИВИН: И е така, и не е така. Защото между момента на закупуването и момента на оправянето лежи със страшна сила момента на междувременното. Ако разполагате с повечко пари, както в случая с г-жа Р., е все едно дали ще си купите заклета вода за привличане на пари, китайска гривна за любов или диск на поредната силиконова фолкерица – и от трите файда никаква. Но както се осмелих да спомена по-горе, сред купувачите са и хора наивни или пък дотолкова закъсали, че са готови да се хванат на всяка лъжа. Има доста тъжни реални случаи, които мога да ви разкажа.

Мога да ви разкажа как един мъж, беше оставил децата си без подаръци, за да си купи „магически“ боклук, който щял да му осигури мечтаната сделка, която пък да измъкне фирмата му от фалита и да подсигури празниците. Измъкнах фирмата от окаяното положение за около месец, но през този месец кредиторите два пъти разбиваха вратата на жилището, жена му с децата живееше при своя приятелка, а децата не ходеха на училище, за да не би да им се случи нещо. За това „междувременно“ говоря. Ако беше вложил парите поне в бизнеса си, нямаше да се стига до подобни драстични сътресения.

Или да ви разкажа как една самотна майка на три деца търсеше къде да се подслонят за празниците, защото си купила талисман за късмет. Преценила, че ако го купи, вместо да плати наема, гарантираният успех на талисмана за късмет ще й донесе пари през следващите десет дни. Дойде да плаче, защото хазаите я бяха изхвърлили на улицата на 20 декември. Работих и успях чрез магическата помощ да „им намеря подслон“ поне за Новогодишните празници, но „междувременно“... Ето за такива „дребни“ неща говоря, защото покрай сухото гори и суровото. Преди началото на „битак-кампаниите“ звъни един „колега“ по телефона и вика „пускай някакъв талисман за празниците, какво ги жалиш, по четири автомобила карат – за всеки от семейството по един, в магазините игла няма къде да хвърлиш от народ...“ Може и така да е за него, но за мен не е. Защото съм се сблъсквал с какво ли не през годините. Ако исках потребление, щях да се занимавам с търговия...


- Значи за вас е най-важно хората да са добре?


МАГ ЖИВИН: За мен е най-важно да си гледам съвестно работата, да си използвам правомерно дарбата и да не ставам за резил за някой лев в мелето на „предпразничните битаци“. Как ще са хората – добре или зле, решават самите те. Не съм им никакъв, за да се бъркам в живота им без покана. Нито в техния, нито в този на „колегите“.

Всеки да си сърба неговата си попара. Просто казвам нещата каквито съм ги видял и ги виждам. Не мога да кажа на никого не си купувай боклуци или не продавай боклуци. Но мога да кажа кое за мен е пълен боклук без да ми трепне окото и без да целя да унижа или обидя някого. Така виждам, така казвам!


- Не сте ли малко краен? Все пак хората искат по-добър живот и не всички са добре информирани. Както и самите феномени - едни са по-вещи в магията, други по-малко...


МАГ ЖИВИН: Не съм краен. Предвид ситуацията, за която говорим, се изразявам много умерено и коректно, дори бих казал - прекалено меко.

Хората общо взето добре се ориентират. Попитайте някого в кой магазин е най-добрата бяла техника или къде са най-добрите тапети, мебели, паркет – бас ловя, че няма да ви посочат кварталната бакалия, а ще ви изброят поне четири прилични магазина. Колкото до „феномените“, няма средно положение – или си вещ или не си, като при бременните жени – или е бременна, или не е.

Има, разбира се, различни равнища на развитие на дарбата, но във всяко едно от тях трябва да си вещ. Ако се спрем на горния пример – може жената да е бременна с момче, с момиче, с близнаци, тризнаци и т.н., но все пак е бременна. Да ви кажа честно, като гледам обявите и глупостите, които се пишат, напълно разбирам и оправдавам гонитбите и изгарянето на клади на всякакви „феномени“ през средновековието. Бих го насърчил и в наши дни – толкова измет няма дори на градското бунище.


- Все пак не може един, двама, или трима феномени да помогнат на всички нуждаещи се в България...


МАГ ЖИВИН: Не е и необходимо. Вижте, прибягването до магия не може и не трябва да е прищявка. Това е едно много важно решение – позволявате някому да се рови в самия ви живот и да го пренастройва както му скимне и доколкото му стигат силите. Ситуацията трябва наистина да е критична.

Разболял се някой, хайде при баячка да му бае. Няма ли лекари и болница? Обърнал му се на някого перчема на ляво – хайде на магьосник да му го оправя. Защо просто не прекара пръсти през перчема в обратната посока. Защо все някой трябва да оправя и най-малките ръбчета в живота ни вместо нас?

Не сме дошли на този свят, за да си идем от него без спомен... и без следа. Дошли сме да натрупаме опит, който да пренесем в отвъдното и оттам отново тук – в това се състои животът ни, в това се състои смисълът на живота ни. Какъв опит натрупваме, когато при всеки дребошляв проблем, хукваме да ни „хвърлят едни карти“ или да ни „обърнат едно кафенце“, та да не се зорим?! Не ми се говори на какво започва да прилича животът на подобни хора. При кого тичат изобщо пък не ми се обсъжда, но ще обобщя – при хора, които са доста по-назад или приблизително наравно в духовното си и интелектуално развитие, или по-скоро упадък.

Резултатът е житейски слепци, изцяло зависими от други слепци – хора, които не могат да си изберат сами дори хляб.

Онзи ден ми звъни някакъв мъж по телефона и пита: „Маг Живин, ще ми кажете ли нещо по телефона?“ „Не работя по телефон“, отговарям му ведро и спокойно аз. „Спешно ми е, а зная, че сте много силен маг. Бях ви записал телефона да идвам при вас, но сега няма време да записвам часове за консултация – спешно ми е... На завоя ми поднесе колата и влязох в някакъв двор барабар с оградата... Сега ви звъня първо на вас да ви питам какво да правя...“ „Извикайте КАТ“, отговарям му ведро и спокойно аз. „Това го зная и без да ви питам, ама...“, колебливо и раздразнено тръгва да обяснява мъжът. „Ами тогава защо звъните да ме питате“, прекъсвам го ведро и спокойно аз и затварям слушалката.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .