Банер
ВОДЕН ДУХ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

АЛЧНОСТТА ДА ПРИТЕЖАВАШ НЯКОГО
Написано от Администратор   
Сряда, 04 Април 2007 00:00

 

- Маг Живин, в предишното ни интервю говорихме за любовната магия. Кое кара хората да посягат към подобен род магии?

МАГ ЖИВИН: Понякога, това са любимите ми случаи, става дума за необходимост – малко са се поразместили пластовете поради неопитност на партньорите, стрес, чужда намеса, магическо нападение и т.н. Но когато не става въпрос за действителна необходимост, основно две неща подтикват човека да се присегне към любовната магия – желанието за притежание и второ привързаността. Тези две причини лежат в преобладаващия случай на прилагане на любовна магия. И двете се коренят в алчността, но са по-префинени и трудно проследими нейни форми. Всеки си мисли, че неговата „любов” няма нищо общо с алчността, но да речем, понякога се лъже. 

- Искате да кажете, че хората потърсили помощта ви за възстановяване на любовна връзка са алчни?

МАГ ЖИВИН: Не изопачавайте думите ми. Казах, че помагам с готовност, когато става въпрос за истинска необходимост. Но има и случаи, в които някой желае да пооблажи егоизма си с неправомерна или направо ненужна връзка. Тогава стават големите сакатлъци и се търси помощ на всяка цена. Когато пожелаем не нашето си. 

- Но нали любовта не пита и за нея няма възраст? За каква правомерност можем да говорим?

МАГ ЖИВИН: Права сте, но само, когато става въпрос за любов. Това са случаите на моя намеса, които наричам случаи по необходимост. Но когато идва жена или мъж на възрастта на баба ми със снимка на тийнейджър или тийнейджърка, когато идва жена и ми реди снимки на любовници като че ли играем блек джек, когато идва деветнадесет годишна секретарка и ми вади снимка на мъж на възраст, до която хората не живеят, за каква по-точно любов говорим? Дори и в последните случаи може да има изключение, но ние говорим за правилото, а не за изключенията. Когато нещо е в кармичния път можем да говорим за правомерност дори и в случаите, които на пръв поглед ни изглеждат невъзможни или откровено перверзни. Въпросът е, че изключенията са рядкост. В последното десетилетие мнозина – и мъже, и жени се сдобиха с повечко пари и откровено си пазаруват плът. Проблемът е, че понякога се увличат и решават, че са си напазарували любов. От друга страна мнозина залъгват себе си, а и другите с приказки, и илюзии за любов, но когато се стигне до конкретните стъпки, налагани от любовта и живота се стресват, избягват или директно прогонват човека, повярвал в думите им и последният остава с чувството, че нещо се е препречило на „любовта”. Подобни жертви също често търсят магическа помощ, за да си върнат своя „сладък лъжец”. Да не забравяме, че любовта е явление двустранно. Много жени или мъже лудеят по идолите на деня, но идолите на деня лудеят по човека, когото обичат. Тогава можем ли да говорим за любов между идола и идолопоклонника. Говорим само за несподелени чувства, което преведено на езика на магьосника означава неудовлетворено чувство за притежание на едната страна и пълна незаинтересованост на другата. 

- А, не може ли човек поне да помечтае?

МАГ ЖИВИН: Мечтите са едно, фантазиите друго, фантазмите трето. Да подчиниш живота си на кармично, житейски или дори социално обусловени мечти, понякога е равносилно на пълноценна житейска реализация. Да подчиниш живота си на фантазии, означава да го изгубиш в преследване на илюзии. Да подчиниш живота си на фантазми, означава да изгубиш живота си в неразличаване на любов от сладострастие и в любовни магии, към всички, които желаеш и които странно защо те пренебрегват или откровено се опитват да избягат от теб. Двата последни варианта осигуряват нещастие и недоволство до сетен дъх. С развитието и укрепването на потребителското общество у нас рязко нараства и броят на хората, които са убедени в предимствата на любовта за еднократна употреба. Щом мога да си позволя нов хладилник, нов апартамент и нова кола, мога да си позволя и нова жена или мъж, или и двете едновременно. Рядко се замисляме, че любовта има и друга страна – тази на новия партньор или партньорка, които пък имат намерение да ни докопат по най-старомодните критерии - само за тях си и става една... Рай за всякаква измет представяща се за магьосници, магове, правачи, висшисти, нисшисти, психофашисти, вещици, шамани, знаячи, мангиз-ходжи и т.н. Всеки прави, разваля и преустроява социума. Тръпки да те побият. 

- Толкова ли е зле?

МАГ ЖИВИН: Не, по-зле е! Лошото е, че и жертвите, и така наречените магьосници черпят магическата си култура от фентъзи филмите и книжките. Филмите са за по-тъпите, а книжките са „ентелегентите” (разбирай, които могат да четат, пък било то и на глас) клиенти и представители на занаята. И се лъжат едни други на общ език – този на фентъзи-измишльотините. Ако към всичко това прибавите и доза попфолк-„лирика”, две-три „йеки питиета” и дълбоки „душевни тирзания, разбираш ли, по ония жежки нощи”, получавате стандартния набор от характеристики необходим на подобни „магьосници” и на техните клиенти, за да започнат да въртят любовни магии. По-горе споменахте, че любовта не пита... Точно така - не пита... направо подминава. 

- Дотук говорихме като че ли само за жаждата за притежание. Бяхте споменали нещо повече за привързаността.

МАГ ЖИВИН: Привързаността е тясно свързана с чувството за притежание. Тя се появява и установява най-лесно, когато започнем да обуславяме живота си с присъствието или отсъствието на даден човек в него. Решаваме, че не можем да се храним, пием или спим, ако еди-кой си се е отделил от живота ни. Тогава решаваме, че мястото му е точно и неотклонно в нашия живот. Не един и два са случаите, когато при мен идва деветнадесет годишно момиче или момче, слага снимка пред мен и казва искам да съм с него или с нея до последния си дъх. Да оставим настрана колко изненади ще им поднесе животът занапред - не ме питат, а искат. Тогава решавам аз да ги питам нещичко и го правя: „А дали този човек желае, да е с вас до последния си дъх?” В отговор или мълчание, или обяснения колко наивен и житейски тъп е този човек и как еди-кой си му бил внушил еди-какво си, вследствие на което любовта се провалила. Добре де, питам аз, каква ще да е тази любов, дето се проваля след един разговор с филанкишията. Мълчание. Понякога дори не знаят имената на хората, с които искат да прекарат живота си до последния си дъх. Но това е друга тема.

Настоящата ни тема е защо, след като сме прекарали два дена или три месеца с един партньор и той, въз основа на своите преценки, е решил, че не иска да е с нас, се опитваме да го върнем в „правия път”. Влюбили сме се в него от пръв поглед, пуснали сме го до най-съкровените дълбини на душата си, заплюли сме си го пред целия свят и сме написали с огнени букви в небето над него „Мое”. Защо и откъде накъде един такъв никакъв си партньор ще решава кое е добро за него, как ще ни отнеме „Моето”, дори в името на собственото си благоденствие или житейски път?! Няма да го дадем на никого. Наш си е и точка. Както казват някои по-притеснителни клиенти: „Готов/а съм на всякаква магия, само да си го върна”! Ще речете ашколсун на такава любов силна и тръпна! А аз ще ви река, ако вие сте човекът, когото трябва да завърна обратно, още ли ще сте на същото мнение?... Защото, за разлика от други, наистина го мога и ако сте сигурни, само мигнете с лявото око за „да”, а след това се опитайте да познаете живота си.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .