Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Красимира Стоянова за ВАНГА И КОЧОВСКА
Написано от Маг Селена   
Събота, 17 Февруари 2007 00:00
Първо те подмамиха Ванга да се откаже от нейната си черквичка, която беше почнала да гради с нейните си пари, с тия от заплатата, и след това я разрушиха.

В предишното интервю сигнахме до погребението на Ванга, защо не ви се говори за него?
- То беше истински ужас. На погребението се разпореждаше Светлин Русев и леля ми беше погребана езически, а не по християнски.

Защо да е езическо погребението?
- Защото гробът й не беше гроб, а една бетонна шахта, облицована с теракот. Тия плочки ги лепиха до последно, защото отдолу непрекъснато избиваше вода. То там си е корито на река, не е нито за черква, нито за гробища. Ковчега го положиха на скеле, на две железни магарета – не на земята, което е абсолютно нехристиянско. Нали е казано – от пръст си станал и на пръст ще станеш. Макар че в тоя бетонен бункер земя няма, отвсякъде са плочки, но пък да оставиш ковчега на разстояние от пода, на магарета, си истинско кощунство. А отгоре на шахтата сложиха една ей такава дебела бетонна плоча, което също е антихристиянско, върху нея пък някакви мушами и върху тях една планина пръст.

Нямаше ли свещеник, който да бди погребението да се извърши по православните канони?
- Нали ви казвам, че за всичко се разпореждаха Светлин Русев и Вълчев. Нарежданията им изпълняваше някакъв организатор. Ние – сестрата и племенницата на Ванга, бяхме изтикани зад огражденията, при всички обикновени хора. Майка ми плаче и със сълзи на очи отива при организатора и му казва, вие не разбирате ли, че аз трябва да направя църковния ритуал, както тя го искаше.

Как е виждала Ванга погребението си?
- Тя искаше хор да пее. Знаеше точно как трябва да бъде облечена. Два дни, преди да си отиде, каза на сестра ми: “Любе, там са ми дрехите, там ми е кърпичката, роклята, чорапите. Всичко си беше приготвила. Нищо от това не стана. И когато майка ми с рев отива при организатора и му се моли поне няколко думи да каже за Ванга, както тя искаше, тоя келеш й вика: “Я много да не приказваш, за да не ти се случи нещо.” Гавра, ужасна гавра!

Какво правихте вие, роднините, след като ви изтикаха отвъд загражденията?
- Отидохме при къщичката на Ванга, до която е и нашата барачка. Оттам минаваха да поднесат съболезнования, наши приятели и непознати хора, журналисти, които ни познаваха, интервюирали са майка ми. И знаете ли коя беше следващата гавра? Журналистите, които говориха с нас, след това не ги пускаха в църквата на поклонение при ковчега на Ванга.

Защо в предишното интервю казахте, че теософът Светлин Русев е изографисал Сатаната в новата църква на Рупите? Основните упреци бяха, че художникът е увековечил по стените на Божия храм приятелката си Нешка Робева, но едва ли нея имате предвид?
- Първо те подмамиха Ванга да се откаже от нейната си черквичка, която беше почнала да гради с нейните си пари, с тия от заплатата, и след това я разрушиха. После започнаха да строят не черква, а оня масонски храм, като възложиха проекта на архитектите Лазар Томалевски и Богдан Богданов. Самата пирамидална форма отговаря точно на такъв храм. А над олтара вместо каноничната Тайна вечеря, Светлин Русев изрисува старозаветната троица – символът на масоните. Това фактически е една стара картина на Андрей Рубльов, а след това Рьорих създава един стилизиран вариант от тия три фигури – трите ангела, които са там, той ги превръща на три кръга в триъгълник. Ето това е търговската марка на масоните. И като ги изрисува Светлин Русев в червено тия вплетени кръгове и на фасадата – умишлено, разбира се, преценете на какво прилича тая черква. Затова тя не беше осветена и никога няма да бъде осветена. Осветиха само костите на Свети Харалампий вътре. Та този символ е създаден от Рьорих, който създаде Агни-йога – учението “ела ме ритни”, по което се побърка Людмила Живкова. Това си е чисто теософско, тоест, масонско учение.

Ето, че споменахте и Людмила – любимката на Ванга. Истина или мит е това? Виждала ли сте я при посещенията й на Рупите?
- Людмила съм я виждала, когато идваше. Но щом дойдеше тя, всички трябваше да излезем навън. Не пускаха никой вътре при нея и Ванга. Тя идваше с един магнетофон и часове наред я разпитваше какво вижда в небето, как се свързва с ония, та и тя да го прави. Беше превъртяла, защото разни светлинрусевци й внушаваха, че е едва ли не новият месия на Европа и ще пропагандира тук Агни- йога. Внушаваха й също, че за да си изпълни мисията, ще трябва и тя да стане ясновидка и да се свързва с небето. Представяте ли си! Ако с питане се ставаше ясновидка, аз първа щях да стана такава. А Людмила само тормозеше Ванга и един ден я докара едва ли не до инфаркт.

Как?
- Ванга ставаше много рано, още в пет беше на крак. И от седем, осем, но обикновено от девет, ако не е неразположена, започваше да приема хора. До дванайсет страшно се изморяваше и казваше: “Главата ми става ей такава. Хапваше малко и отиваше в стаята си да почива. Тя почти никога не спеше, просто искаше да си лежи и да мълчи. И точно тогава, когато тази възрастна жена трябваше да почива, идваше Людмила – един и половина-два на обяд. Събуждаше Ванга, ако е заспала и всички аут, навън в градината. Само тя вътре с касетофона и часове наред – до пет, до шест, до седем вечерта я разпитва. Е, един ден, след всичко това Людмила си замина, а Ванга излезе навън. Трябва да е било лято, защото беше много топло. Излиза Ванга червена като божур и започна да вика, направо плачеше : “О, Господи, не мога да издържам повече!” Направо се изплаших, като нищо можеше да получи инфаркт или инсулт.

Вие как разбрахте за какво са си говорили Ванга и Людмила, след като на нито една от срещите не е имало свидетел? Впрочем вярно ли е, че пророчицата е накарала щерката на Живков да носи бял тюрбан?
- Ванга общо взето беше дискретна, но ми казваше по нещо и затова знам някои неща. Това за тюрбана е пълна глупост. Вярно, че Людмила все й говорела за нейните си индийски учения. Но Ванга изобщо не се интересуваше от тия глупости и се дразнеше, защото си беше православна християнка. А при последните им срещи особено Людмила постоянно я тормозела и питала как и тя да се свърже с небето. Затова Ванга казваше, че не може да издържа повече. Представяте ли си на какъв тормоз е била подложена!

Значи Ванга изобщо не е понасяла Людмила Живкова?
- И това не е съвсем точно. Тя просто я търпеше, понасяше я. Какъв избор имаше? Можеше ли да каже на царската дъщеря хайде, махай се оттук? В интерес на истината Ванга уважаваше някои черти в Людмила – не беше надута, беше сдържана и любознателна и наистина много четеше. Но нищо повече. А щерката на Живков нали уж много се грижеше за Ванга. С какво й облекчи живота? Единственото, което направи, е да асфалтират пътя от централното шосе до Рупите, за да могат баровците по-лесно да ходят с колите си. И по-лесно да я товарят, за да я разкарват като панаирджийска мечка из София, когато дойде някой велик отвън.

А каква е истината за Любомир Левчев – той самият твърди, че Ванга го обичала, враговете му подмятат, че направо го гонила?
- Не, не го е гонила. Но накрая й беше досадно, писна й от него, защото той беше голям тарикат. Де що имаше писатели, всички мъкнеше при Ванга, за да си оправя неговите далавери.

Какво ще кажете за твърдението, че при едно от посещенията на Вера Кочовска в Рупите Ванга я обявила за своя наследничка?
- Вера Кочовска е шмекерка. Тя наистина е идвала при Ванга, мисля през 1993 г., но моята лелка хич не беше впечатлена от нея. След като си отиде, Ванга ми каза, че посетителката била някоя си Вера Кочовска, но не ми каза, че е намерила нещо необичайно в нея, с нищо не беше впечатлена. Спомена ми просто като за едно посещение на една обикновена жена. Иначе след всяка по-особена среща Ванга беше развълнувана и говореше за нея дълго.

Вярно ли е, че при първото си посещение в Бояна Първия я препитал за неизвестна случка от съпротивата и се убедил, че не е шарлатанка? Пророчицата пък, минавайки покрай вилата, в която намериха смъртта си дъщерите на Живков и Желев, получила видения за удавена жена в плитък басейн и обесило се момиче?
- Какви видения? Кой го пише това?

Пише го Капка Георгиева в белетризираната си книга за Ванга.
- Глупости. Тя никога не е виждала Ванга през живота си и не знам откъде може да знае какви видения е имала. И после ще ви кажа нещо неизвестно за леля ми. Ванга изобщо нямаше никакво усещане за смъртта. Знам, че два пъти е била при Живков, но той никога не я е изпитвал иначе щеше да ми каже.

Остава и предсказанията на Ванга, че първият космонавт Юрий Гагарин е жив да се окажат спекулация?
- Не, това лично съм го чула с ушите си малко след катастрофата. Да, тя каза, че не е умрял, а е грабнат жив. Колкото до всякакви спекулации с всякакви любимци на Ванга, ще ви кажа, че ако тя истински е уважавала и е обичала някой, това не е нито Людмила, нито Светлин Русев или Нешка Робева. Може да не ви се вярва, но от българите, които идваха при нея, любимката й беше една съвсем неизвестна личност – оперната певица Добриянова, която не беше популярна в България. От чужденците се прекланяше единствено пред артиста Вячеслав Тихонов. За нея той беше изумително скромен, мъдър и духовен човек. Само тези човешки качества можеха да респектират Ванга. Не случайно единствената книга, която тя е искала цял живот да й четем, беше Библията. А нито един от кликата около нея, която я задушаваше, не можеше да се похвали с подобни добродетели. Така наречените от мен фондатори не се умориха да фалшифицират документи, не се посвениха да напишат фалшива рождена дата и несъществуващо ЕГН на Ванга, да помакедончат името й дори. Но това също е отделна, дълга тема.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .