Банер
0_2f89a_b76a58be_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПАРАНОРМАЛНО: ПОЛТЪРГАЙСТИ
Написано от Маг Живин   
Неделя, 28 Януари 2007 00:00

"Зли, безполезни и злонамерени", такива са определенията, използвани от ловеца на духове Хари Прайс, когато описва най-ужасяващото паранормално явление - чукащите духове.
Думата полтъргайст "чукащ дух", идва от немски и означава буквално "шумен дух", "палав дух". Но полтъргайстът не е само шумен, той е и разрушителен, а силата, която демонстрира често е изумителна.
Проявления на полтъргайсти са засвидетелствани от най-дълбока древност. На времето смятали че чрез въпросния феномен се проявява Сатаната.
В наши дни тези паранормални явления се класифицират в категорията на психичните феномени.
Тоест не става въпрос за отвъдна намеса или за демоничен дух, а чисто и просто за неконтролирано човешко психично проявление.

Клиниката в Аркашон
В ортопедичната клиника в Аркашон (Франция) през лятото на 1963 година се наблюдават мистериозни замервания с летящи камъни. През този период върху обездвижените пациенти се изсипали не по малко от 200-300 камъка от всякакъв калибър, като обстрелът продължавал през цялото денонощие.
Невероятно, но никой от пациентите не бил наранен.
Явленията започнали, когато се разнесли слухове за предстояща продажба на болницата.
В една августовска вечер патрулиращ полицай видял да излита камък откъм необитаваните стаи на втория етаж. Когато проверили етажа, вратите се оказали надлежно заключени.
Проявленията се прекратили без да бъде намерен виновникът за тях.

Падащи нажежени камъни
Летящите камъни са доста често срещано явление, когато говорим за полтъргайсти. Тези камъни често са нажежени или най-малкото топли.
Една улица в Бирмингам, Англия, била подложена на бомбардировки с камъни, продължили няколко години. Разположените там къщи получили такива повреди, че се наложила намесата на полицията. Полицаите разработили своя операция, за да се доберат до ключа на загадката, но въпреки сложната апаратура, екипа от опитни офицери и хилядите човекочаса оперативна работа, обстрелът с камъни продължавал.
Върху камъните не били открити никакви отпечатъци, пръст или тъкан. Камъните били като измити.



Снимка на малко момиче, захвърлено през стаята от незнайна сила.

През 1960 година, в Бразилия, дъжд от камъни се изсипал от нищото върху група хора, вървящи по банкета на крайградски път.
Те се оплакали в полицията, а когато патрулът пристигнал на мястото бил пресрещнат от нов залп горещи камъни.

Електрически смущения и експлозии.
През 1966 година, в Германия, полицията била повикана в адвокатска кантора по повод на сериозни смущения в електрическото захранване. Експертите открили че явлението било свързано с млада 19 годишна девойка Ане-Мари Шнайдер.
Експертите наблюдавали как лампите започвали да се люлеят при преминаването на девойката по коридора. След това започвали прекъсвания на тока, взривяване на крушки, падане на картини, произволно самоотваряне на чекмеджета.
По време на Коледните празници явленията прекъснали и се възобновили, когато Ане-Мари се върнала на работа. Служителите често били удряни от силен ток, а масивния дъбов шкаф се местел сам из офиса.



Снимка на възглавница, движеща се из стаята.

Девойката била уволнена и всичко се нормализирало. За нейно нещастие всичко започнало с нова сила при новите й работодатели и после пак и пак. Така тя била принудена да сменя постоянно работата си.
Ане-Мари не била пряко отговорна за тези явления. Следователите заключили, че тя несъзнателно упражнявала компенсаторна психокинезия, тъй като не можела да се справя с емоционалните си проблеми.

Зловреден полтъргайст
През 1972 година, бразилско семейство от Сао Паоло, става жертва на полтъргайст.
Освен стандартните странни звуци и шумове, летящите из стаите мебели, полтъргайстът се изхитрил да метне тежък, пълен с вода резервоар насред градината в двора.
После станал по-агресивен. Майката получила тежък удар с тухла в лицето, а една от дъщерите била обляна с вряла вода от чайника, който полтъргайстът изтръгнал от ръката й.
Семейството се преместило да живее при родителите на съпруга, но духът ги последвал. В отчаянието си те напуснали областта и се преселили далеч.

Водният полтъргайст.
През октомври 1963 година семейство Мартин от Масачузетс забелязва влажно петно върху стената в гостната. След няколко минути се чул звук от изваждане на тапа и от стената потекла вода.
След няколко дни къщата била толкова прогизнала, че Мартин се преместили при роднини.
Но водолюбивият дух ги последвал предано. Почти веднага петте им стаи били надлежно наводнени. Пожарникарите така и не открили теч.



1985 година - Полтъргайст се забавлява с бурканчетата в английска къща.

Към момента, в който пристигнал местният шериф Мейнс, от една от стените бликнал воден стълб.
Франсис Мартин решил да прибере семейството си отново у дома. Като предварителна мярка се прибрал преди всички и затворил крановете за вода към къщата, което обаче изобщо не затруднило водния бандит, който за отрицателно време наводнил семейното огнище и осуетил завръщането.
Без видима причина наводненията разредили, а после прекъснали отведнъж.

Полтъргайстите и психокинезата.
Явленията, свързани с палав дух почти винаги са наблюдавани в домове с дете или тинейджър. В други случаи, когато действията на духа не могат да бъдат определени точно като шега, източникът на явлението е неопределим.
По принцип продължителността на явлението рядко надхвърля два месеца, но изключенията са многобройни.
Изследователите парапсихолози са достигнали до хипотезата, че единственото обяснение би могла да е психокинезата - способността да се въздейства върху обекти с духовна сила.



Кухня, "разтребена" от полтъргайст

Въпреки всичко, повече или по-малко изследваните до наши дни явления на психокинеза са далеч от зрелищността и "постиженията" на полтъргайстите. Някои хора, като например рускинята Нина Калугина (изследване, което е правено през шестдесетте години без строго прилагане на действително научен подход), са успявали да преместят малки обекти на нищожно разстояние.
Тези явления следва да се проверят чисто научно.
Някои изследователи смятат, че полтъргайстите използват особен източник на енергия, но не могат да определят източника.
Дори тези явления да не са паранормални, засега те остават забулени в тайнственост. Мистерия, която може би се дължи на неизвестните възможности на нашия мозък?
При изследваните случаи не можем да говорим за съзнателни способности, а за такива, които се проявяват в случай на силни емоции или емоционални сътресения.
Остава ни може би само да разберем какъв е управляващият механизъм, за можем да я овладеем и използваме.

 

Превел: Л. Живин



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .