Банер
ВОДЕН ДУХ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Древното и съвременно лечение на рака
Написано от Маг Селена   
Петък, 12 Февруари 2010 19:21

... Или защо не ни казват истината?


Множество изключително успешни терапии на рака, основаващи се на природни средства, са прилагани от лекари-последователи на Хипократ /новохипократисти/. С тях се е занимал световният печат, някои водят началото си от древността като например В17 на гръцките лекари.

Големите фармацевтични компании не желаят евтина нетоксична терапия. Затова блестящи учени се подлагат на юридическо преследване и изолация, лекарски архиви се изгарят, лаборатории и техника за лечение на рака стават жертва на пожари. Прилагат се средновековни методи за да се “спасят” токсичните регламентирани терапии, които носят огромни парични облаги.

Природата, както казва Хипократ, лекува и тя е в състояние да спомогне за заличаването на “черната чума” на века.

Икономическите интереси са в ущърб на здравето на народа. Какво бихте казали, ако узнаехте, че не след много време по напълно естествен начин, без операция, бихте могли да се излекувате от коронарна болест? Или, че бихте постигнали ремисия и излекуване от рак? В чужбина много лекари-последователи на природната нетоксична терапия на Хипократ са получили впечатляващи резултати при лечението на рака.

Гръцкият лекар Елефтериос Милиопулос е претендент за Нобелова награда с успешната си терапия на рака. Заражда се естествено въпросът: ”Защо тогава се лансират химио- и лъчетерапията като единствени методи, въпреки че е доказано/макар и неоповестено/, че химиотерапията дава резултати само в 2% от случаите с раково заболяване /Scientific American –ноември 1985/.

Това е подтвърдено от много научни изследвания. Онкологът Улрих Абел /Der Spiegel, пролет-лято 1991г/ доказва безперспективността на химиотерапията чрез сондиране мнението на онколозите - те самите не биха се подложили на химиотерапия, ако имаха раково заболяване.

Група английски онколози също признават: ”времето на преживяване на болните с рак на млечната жлеза е възможно да е намаляло след подлагането им на химиотерапия“ /Тhe Lancet/. Други проучвания показват, че при много раково болни след химио- или лъчелечение се праявяват други форми на рак. Химио- и лъчетерапията са токсични, убиват и здравите клетки на болните, разрушавайки защитната им система в противовес на новохипократизма, който се стреми да укрепи имунната система на организма така, че тя да победи рака.

Това личи от факта, че при химиотерапия вместо от тумора болните губят битката за живота си поради пневмония или друга инфекция. Професорът от Харвард, Джон Кернс, споделя в “Scientific American” /ноември1985/, че лъчетерапията не дава резултат, защото високата доза х-лъчи, необходима за убиването на раковите клетки, би убила и пациента! Аутопсии показват, че много болни умират от химиотерапията преди туморът да е успял да ги убие! /Dr Dick Richards “The Topic of Cancer: When the killing has to stop” - 1982г /.

Следователно е основателен въпросът на бившия президент на Американската химическа асоциация, А lan C.Nixon: ”Неразбираемо е за мен защо лекарите пренебрегват факта, че химиотерапията върши повече зло, отколкото добро”. Много противоракови лекарства предизвикват друг вид рак или смърт както 5- Fu /5-fluorovracil/ , което подигравателно наричат “5 Feet Under” /5 стъпки надолу, т.е. под земята/! Регламентираните методи за борба с рака са неефективни.

Професорът от Калифорнийския университет, Хердин Джоунс, определи позицията си на конференция на Противораковата компания така: ”болните, неподложени на никаква терапия, не умират по-рано от болните, на които е приложено обичайното лечение, даже много често живеят и повече”.

Знаменитият лекар, Аткинс, твърди,че химиотерапията в най-добрия случай е глупост, а в най-лошия-престъпление! /Dr.Atkins,Health Revolution/ Защо, обаче, след като тези 2 метода са неефективни и токсични не се проучат по-внимателно природните, които както ще видим, са ефективни? Защо се преследва всяко подобно начинание?

Разбира се, че не би се допуснало, защото биха се губили милионите, които носят регламентираните методи. Икономическият интерес е във вреда на здравето на човека, както пише писателят Бари Лаинс: ”Американската компания за борба с рака не се интересува да намери терапия, защото, ако я намери, ще остане без работа” / ”The Healing of Cancer” 1989г/. Както и два пъти носителят на Нобелова награда, Лайнус Паулинг, обяви: ”Всички трябва да научат, че борбата срещу рака е най-голямата измама”.

Прав ли е нобелистът - един от двамата откриватели на двойната верига на ДНК, Джейм Уатсън, да заяви,че Американската компания за борба с рака е “една каруца с тор” /Peter Barry Chowka” The National Cancer Institute and the fifty year cover”1987. Големите фармацевтични компании нямат интерес едно природно средство да лекува рака, защото то не може да се патентова. Но да не ходим толкова надалече. Знаете ли, че аспиринът, който предизвиква стомашни смущения, в естествения си вид - бялата върба - не дава странични явления? Не можеш да се сдобиеш с изключителното право на експлоатирането на бялата върба.

И тогава какво правиш? Или не се занимаваш с нея,или изолираш едно съединение от съответното растение, чрез химически превръщания създаваш синтетично лекарство и така печелиш изключителното право/патента, както стана с аспирина.Затова преди 2 години чухме по новините, че Хипократ е открил аспирина...!

Във всяко растение съществува многообразие от вещества, които взаимодействат помежду си. Ако това съединение не се изолира, а се приложи заедно със съпътстващите го в природната му среда, резултатът ще е много по-добър и без странични ефекти. Виждате ли, Природата си знае работата!

С право ще кажете: ”Предпочитам признато /регламентирано/ токсично лекарство пред едно природно средство?” Ами, че само преди 70 години лекуваха болните от сифилис с живак. Да, тази страшна отрова! След като научната медицинска олигархия не иска да признае природното лечение на рака, какво прави? Обявява всеки учен, който препоръчва природно лечение, за шарлатанин.

В САЩ го поставят в “черния списък на недоказаните теории”, пречат на работата му, затварят му вратите за конгреси и научни списания, конфискуват архива или направо изгарят лабораторията му.

“Откривани са много методи за лечение на рака, но всички те са потискани от една система, напомняща Гестапо. Медицинската върхушка се състои от Американската Компания за борба с рака, най-големите онкологични болници, Националния онкологичен институт на САЩ, Министерството по храните и лекарствата.

Съмнителното в цялата тази работа е, че тези респектиращи институции се управляват до голяма степен от представители или приятели на представителите на фармацевтичната промишленост, която набира невероятни суми от манията на медиците към химиотерапията” - Д-р Аткинс.

Преследвани природни методи за лечението на рака

Корените на злото се откриват още в края на ХІХ век в САЩ, когато се създава Американски медицински съюз. Той се опитва да спре разпространението на билки, /т.е. на традиционната медицина/ и да изтрие от лицето на Земята природната медицина и хомеопатията.

В последствие отлъчва бабуването /акушерството в първичния му вид/ и психоанализата!

Трите чудовища,както ги нарича Д-р Аткинс, мобилизират силите си за да потъпчат свободното изследователство. Създава се и “Национален Съвет срещу измамата по въпросите на медицината” /”National Council Against Health Fraud”/ от лекарски групи, които бясно преследват всеки нерегламентиран лечебен метод.

Sharon Bloyd Peshkin се оплаква: ” NCAHF потъпка медицината на храненето, витаминните и билковите добавки, биологичните продукти /екологичните/ и всички алтернативни методи на лечение на АІ DS и рака, рефлексологията, фитотерапията, хомеопатията” /”The Health Fraud Cops: Are the quack Busters Consumer advocates of Medical Mc Carthyites A”,Vegetarian Times VIII,1991/.

Обърнете внимание, че не дава зелена улица дори на екологично чистите храни!

Главният редактор на “The Cancer Chronicles” , Ралф Мос, говори за “гонитба на вещици”, за преследването на всяка нерегламентирана терапия на рака, даже в Калифорния е гласуван закон, който нарушава 14-тата преработка на Американската Конституция и дава право на Правителството да конфискува имуществото на занимаващите се с алтернативна медицина! За да стане ясно какво означава това, привеждаме следния будещ недоумение случай:

През 1953 г едно проучване на Министерството на правосъдието и Сената на САЩ разобличи плектана, създаден от Американския лекарски съюз и Министерството по храните и лекарствата с цел да се наложат химио- и лъчетерапията. Резултатът бил, че прокурорът Бенедикт Фицжералд дал ход на проучването, е уволнен!

За съжаление същото е положението и на Стария Континент. Примерите са много и пораждат печал, защото в зората на ХХІ век живее и царува Средновековието, и защото на безпризорната наука предстоят битки за оцеляване и за окончателния и триумф. Опожаряването на архиви и изследователски центрове колкото и да е невероятно не е нещо, което да е ставало само през Средновековието.

Съставяйки сборник можем да ви представим някалко по-впечатляващи случая:

1) немецът - хипократист Макс Гершон, който е бил абсолютен капацитет в науката си, на млада възраст /1920г/ разработил специална диета, с каято лекувал успешно лупус /еритемна вълчанка-колагеноза/. Успехът му бил толкова голям, че известният немски хирург Фердинанд Шауербрух от Мюнхенския Университет, който се опитвал да лекува лупус, го поканил да обсъдят и заедно да приложат тази диета на 450 пациента. От тях 446 били излекувани.

Гершон приспособил диетата към други дегенеративни заболявания: кардиопатия, диабет и имал огромен успех. Излекувал лекаря-нобелист Алберт Швайцер на възраст 75 г от напреднал диабет, спирайки инсулина му. Той определя Гершон като един от най-големите умове в историята на медицината.

Гершон е по-известен с успешното си поведение по отношение на раковите заболявания, което освен специална диета включвало очистване на организма, клизми с кафе за да не почине болният от разпадащия се тумор, подобряване на чернодробната функция /определя непълноценността на черния дроб като естествена проява на раковото заболяване, озонотерапия, поддържане на К-N равновесието, витаминни добавки и т.н.

В книгата си “Cancer A Thing Curable!The Gerson Therapy”/1983 г./ С.Т.Хот отбелязва, че методът на Гершон лекува 50% от нелечимо болните и 90% от болните в начален стадий на рак.

Този блестящ учен е бил подложен на преследване от американската лекарска върхушка, която го изключила от Лекарския Съюз на Ню Йорк. Последствието било болниците, с които е работил, да прекъснат връзката си с него. През 50-те представил в Сената лечебния си метод, който си завоювал такъв авторитет, че би могъл да спечели световно признание, но Американският лекарски съюз вместо да го подкрепи, го засипал с нападки.

По онова време са се опитвали да наложат химиотерапията. Трагикомичното в тази история е, че едно от най-големите обвинения на Съюза срещу него е, че забранявал на болните си да пушат! Какъв смисъл има?! Много просто -тютюнопроизводителят “Philip Morris” е спонсорирал Американския лекарски съюз и в официалното му списание се чете следния девиз: ”Корифеи оториноларинголози ви съветват: ”Сменете марката, пушете “ Philip Morris”! Благодарение на “съглашението” на медицината с тютюневата промишленост терапията на Гершон попаднала в “черния списък на недоказаните теории”.

2) Хоксей, изтъкнат ботаник, излекувал множество онкоболни в клиниката си в Далас, също пострадал от режима. През 60-те години закрили клиниката, определяйки го за “най-големия шарлатанин на века”, а лекарствата му – “шишета с оцветена вода”, въпреки факта, че Д-р Дюк от Министерството на земеделието в собствено проучване, а също и Patricia Spain Ward в труда си, възложен от Американския Конгрес ”History of Hoxsey Treatment”, удостоверява, че “билките на Хоксей имат противораково действие”, и въпреки че Федеративният съд на Далас приема, че терапията му “се сравнява с хирургическата, радий- и х-лъчевата без страничните действия на тези 3 метода”.

Освен това през 1954 г група лекари от различни части на САЩ след обследване на клиниката признали: ”лекува успешно рака".Някои от болните,които видяхме бяха се освободили от симптомите му вече 24 години след лечението. Ние, като комисия, сме на мнението,че методът Хоксей стои по-високо от регламентираните методи като х-лъчите, радия и хирургическия. Готови сме да помогнем на тази клиника по всеки възможен начин за да стане терапията достъпна за всеки нуждаещ се” /Richard Walters “Options. The Alternative Cancer Therapy Book”/

Заслужава да се отбележи, че Хоксей подал жалба срещу Американския лекарски съюз и Висшият Съд на САЩ дал правото на Хоксей за лечение, отчитайки съглашателството срещу него. Разбира се, безброй излекувани негови пациенти /над 10 000/ ислезли на демонстрация във Вашингтон в негова защита. Не мислите ли, че е много трудно толкова много хора да подкрепят ... ”най-големия шарлатанин на века”?


3) Като най-голям скандал би могло да се определи унищожаването на знаменитото “динамо Райф” от Американския лекарски съюз. Става въпрос за създадения през 1930 г от Ройал Реймонд Райф апарат, който генерира електромагнитни вълни с определена честота, унищожаващи бактерии и вируси; лекувал рак, туберкулоза, тиф и др.


Апаратът на Райф разрушавал дадения микроорганизъм чрез точно определена честота на вълната така, както чаша с вино се пръска под въздействието на определена честота на ултразвуковата вълна.

Райф изобретил оригинален микроскоп, с който заснемал микроорганизми със странно поведение - променяли вида си и ставали канцерогенни. Така доказал,че бактериите са многообразни в противовес на официалната микробиология. Неговият апарат унищожавал микроорганизмите.

Болни от рак в напреднал стадий се излекували напълно за 3 месеца. Тези удивителни резултати предизвикали възхищението на много лекари от голяма величина в клиниката Майо, Харвард и други центрове, които си сътрудничели с него. Много лекари, използвайки апарата му, лекували без лекарства и операции до 40 “нелечимо” болни дневно. Затова нарекли този апарат “краят на всички болести”.

Това, обаче, предизвикало реакцията на Лекарския Съюз. Представлявало заплаха за икономическите му интереси, защото апаратът имал широко приложение, би ги лишил от превилегии като членове на медицинското общество. На 3 март 1939 г. напълно изгоряла лабораторията в Ню Джерси, в която бил инсталиран апаратът – напълно случайно!

Сътрудникът му, Джон Крейв, бил осъден и изпратен в затвора през 1961г, архивът му и апаратът на Райф също станали жертва на пламъците… Самият Райф починал от смъртоносна доза валиум в болницата в Гросмонт подобно на Вилхелм Райх, който също бил открил “многообразието на микробите”/наричайки ги биони/, чийто архив също изгорял…

Това се случва в Америка, люлката на цивилизацията, на “свободата”, на “недогматичното свободно” изследване.

Забраненият летрил В17 - едно вещество, използвано от древногръцките лекари.

Напоследък се говори много за чудотворното действие на летрила или както е широко известен – амигдалин или В17. Намира се главно в кайсиевите костилки, костилките на прасковата, горчивите бадеми, както и в други растителни продукти като нахут, чер ориз, леща, бобови кълнове, ленено семе.

Значителни количества В17 имат черният фасул от Пуерто Рико, белият фасул от Бирма, зеленият фасул от Ява, които са на изчезване.

Съобщава се, че индустриалецът Ернст Кребс е “открил” терапивтичното действие на В17 по отношение на рака, а не се споменава категорично ясно, че древните гърци и римляни–лекари са използвали с изключителен успех В17 за премахване на туморите /Richard Walters - ”Options. The Alternative Cancer Therapy Book”/.

Според Кребс ракът се дължи на липса на В17, следователно е метаболитно заболяване.

Амигдалинът е евтина растителна суровина, която може да лекува рака. Тук, обаче, се зараждат проблемите. Както казва Кребс: ”няма много пари в експлоатирането на амигдалина”. И без това законодателството на САЩ не разрешава патентоването на природно вещество.

Тези са и истинските причини за забраняването на летрила от Министерството по храните и лекарствата на САЩ, нещо, което известният онколог Ханс
Ниепер определи като “най-нелепият и трагикомичен факт на съвременната медицина”. Разбира се, американската медицинска олигархия лансира лъжливото твърдение, че В17 е токсичен, защото съдържа циан, и че една двойка е починала от добавка с В17.

Същевременно подчертава, че един опит, извършен в клиниката в Майо през 1982 г. от Националния онкологичен институт, не е дал положителни резултати срещу рака. Тези твърдения са отхвърлени веднага, защото:

1 ) През 80-те са извършени изследвания от Д-р Канемацу Шункиура в Онкологичния център Мемориал Слоан Кетеринг, Ню Йорк, при които е приложен В17 на опитни плъхове. Резултатът - изчезване на тумора, предизвикан чрез инжектиране на ракови клетки.

2 ) 30 научни проучвания показват ефективността на В17 , напр. в Европа е приложен В17 на 150 болни и 50% от тях са получили значително подобрение. Това определя В17 като едно “страшно полезно химиотерапевтично лекарство”/B.Rossi ”Proceedings of the Ninth International Cancer Congress”/, 1966. При никои от тези изследваноя не е отбелязан смъртен случай.

3 ) Цианът на амигдалина се нуждае от един ензим за да действа – В-глюкозидаза. Докато този ензим се намира в незначително количество в организма ни, на едно място е в достатъчно количество. Познахте ли? В злокачествения тумор! Освен това организмът ни разполага с голямо количество от друг ензим – родоназа, който превръща циана в безопасно вещество.

Единствените, които той не “покровителства” са раковите клетки.


Следователно цианът на амигдалина няма да убие нас, а рака. Американската медицинска олигархия за кого от двамата се е загрижила?

4 ) За народи, които се хранят с храни, богати на В17, ракът е непознат. Пример за това са Хунза в Пакистан, които се сочат за потомци на Александър Македонски. Ядат кайсиеви костилки, от които съвременните учени извличат В17 и естествено, не се тровят.

У висшите млекопитаещи също не се отбелязват онкологични заболявания, защото ядат плодовете с костилките. Напротив, животните в зоологическите градини, които се хранят от “мъдрите хора” с “изчистени” храни, боледуват от рак!

Как акулите, мравките и гълъбите могат да ни спасят от рака?

Какво бихте казали, ако узнаехте, че акулите, от които толкова се страхува човекът, могат да се окажат най-големият му приятел, излекувайки го от рака?

”Sharks don’t get Cancer: How Shark Cartilage Could save your life” /Акулите не боледуват от рак. Как може хрущялът от акула да спаси живота ви /пише в книгата на Д-р Уилиям Лейн и Линда Комак. Действително акулите не са засегнати от рака за разлика от други риби, живеещи в замърсени води.

Обяснението на този странен феномен дават учените от Технологичния институт в Масачузет, Роберт Ланкер и Ан Ли в списанието “Science”: акулата , както е известно, няма кости, а един хрущялен скелет, който е останал непроменен вече 400 млн.год. Хрущялът предпазва акулите от канцерогените.

Как акулите могат да помогнат на човека?!

Една от съставките на хрущяла възпрепятства образуването на нови кръвоносни съдове, които са необходими за разрастването на тумора.

Гореупоменатите изследователи отбелязват ограничаване на тумора до 100% при онкологично болни в терминален стадий, на които е бил приложен хрущял от акула. Онкологът Ханс Ниепер давал на болните си масло от черен дроб на акула, което съдържа скуалин /броменио/.

Той пък подпомага клетките на имунната система да покрият раковите клетки, активира определени вещества /”стероиден надзор”/, които движейки се чрез кръвта откриват тумора. Освен акулите и насекомите, които са със същата праисторическа филогенеза, могат да се окажат ценни закрилници на човека срещу рака и вирусите, какъвто е АІDS.

Мравките, торният бръмбар, хлебарките, въпреки че пренасят цялата гама вируси, с които се заразяват хората, самите те не се заразяват. Това се дължи на веществата иридодиалис.

Според Ниепер препарати от тези вещества са особено ефективни срещу рака и вирусите /вкл.на херпеса, АІDS /Hans Nieper ”Revolution in Tehnology Medicine and Society”/.

Гълъбите също могат да ни помогнат, но по един по-различен начин.

Холандският лекар Моерман правел опити с животни, предизвиквайки в тях рак чрез инжектиране на ракови клетки. Установил, че пощенските гълъби не се разболяват. Обяснява това с храненето им: зърнени храни преди жътвата, плодове и пясък, който съдържа ценни микроелементи. Ако тази храна предпазва птиците от рака, то същото важи и за нас.

Съставил една противоракова хранителна програма, която включва всички вещества, с които се хранят гълъбите - витамини А, С, Е; цитрусова киселина; йод, сяра, желязо и др.Отдавал голямо значение на просото. То е единствената зърнена храна, която предизвиква алкална, а не кисела реакция подобно на плодовете и зеленчуците /всяка храна преобразувайки се в организма дава или алкални, или киселинни остатъци - прекомерното им увеличение води до заболяване.

Учудващо е, че още преди 2500 г. Питагор е открил хранителната стойност на просото и го е препоръчвал като най-добрата храна. Стойността на тази хранителна програма се вижда от едно проучване, завършило през 1983г от медицинската изследователска група SIKON.

Според него около 75 от 150-те болни, обявени за нелечими от класическата медицина, показали дългогодишна ремисия, следвайки противораковата диета на Моерман. Подобни данни за успеха на хранителната му терапия дава и холандското Министерство на здравето през 1989г.


Хилоза-методът без разходи, който ни предпазва от рака и прави излишен бай-паса

Токсините, които приемаме чрез храната, могат да се изхвърлят от организма чрез добра диетология, оздравяване на чревната флора, постене, извеждане на токсините чрез различни растения /алое/. Известният специалист по здравословно хранене д-р Йенсен е прилагал очистване на токсини с различни билки, но най-удивително е очистването “Аnderson” на тъканите и червотo, което се използва при онкоболни.

След такова очистване чувстваш едно вътрешно ликуване, а вирусите, грипът и каквито и да било болести доста време няма да те безпокоят!

Сигурни ли сте, че можете да се освободите от всичките тези токсини?

Автомобилните газове, хлорираната вода, инсектицидите, консервантите и всички останали химически добавки в храната, тежките метали /олово, кадмий, живак/ тровят организма ни предизвиквайки от кардиопатии и рак чак до десиминирана склероза.

Оловото може да се натрупа в тялото ни от старите водопроводи, от оловните бои, автомобилните газове. Живакът - от стари пломби /сплав от сребро,калай и мед/. Кадмият е производно на промишленото производство. Оловото може да предизвика анемия, неврологични смущения, хипертония, кардиопатия, рак, а у малките деца забавя умственото развитие; блокира функцията на макрофагите – специални клетки, които поглъщат микронашествениците.

Кадмият предизвиква рак на белите дробове и нефропатия. Живакът… го имаме всички ежедневно в устата си от пломбата, която са ни поставили за да ни спасят зъба!(?)Между другото може да предизвика десиминирана склероза, рак, автоимунни заболявания, синдром на хроничната умора и др.

Д-р Иселс е съветвал да се отстраняват болните зъби и сливици, защото отслабват естествената защита на организма и така действат като спомагащи фактори за развитие на злокачествени тумори. Единственият начин за очистване на организма от тежките метали е методът хилоза.

Директно в кръвта се въвежда една синтетична аминокиселина - ЕDТА, която улавя металните йони, образувайки с тях органична молекула, изхвърляща се чрез урината.


ЕDТА е мощен антиоксидант.

Ограничава окисляването на холистерол-LDL и възпрепятства образуването на тромбози. Знаменитият кардиолог Д-р Аткинс е пионер в разработването на този метод. Той го използвал като заместител на бай-паса и ангиопластиката при сърдечно-съдови заболявания и ако успее да се наложи, тези 2 регламентирани скъпоструващи, но рисковани метода ще влязат в историята.

Този метод увеличава проходимостта на всички кръвоносни съдове, вкл. коронарните, които кръвоснабдяват сърдечния мускул. - Р.Аткинс “Age – Defying diet revolution”.

Как може да се използва при раково заболяване?

Спомага за изхвърлянето от организма на тежките метали, които са канцерогенни Спомага за пренасянето на повече кислород към клетките - нещо, което разрушава раковите клетки, защото имат анаеробен метаболизъм /живеят от енергията, образуваща се при ферментацията на захарта/. Отстранява протеиновото покритие на раковата клетка, което възпрепятства Т-клетките в разпознаването и унищожаването им.

 

Внимание с геопатогенните зони!

Древногръцката мисъл излиза отново на преден план. Освен вредното хранене и тежките токсични метали трябва да избягваме и геопатогенните зони. В Европа се разви една нова наука – геопатологията, която изследва отношението между човешкото здраве и геопатогенните зони.

Става въпрос за едно откритие на древните гръцки мислители. Древните гърци са издигали храмовете си и лечебниците на Асклепий върху възлови точки на земните токове, места с мощно енергийно поле или така наречените аще биотопни зони. Затова и много болни се лекували по време на сън на такива места. Определени места пък могат да въздействат неблагоприятно на човешкото здраве, защото създават вредни електромагнитни лъчения. Това са т.нар. геапатогенни зони. Такива може да са земни пукнатини, пещери, минерални жили или места, където преминават подземни води.

Ниепер обобщава: ”92% от всички онкоболни, които съм изследвал, са живяли за голям период от време /особено що се касае до съня/ в геопатогенни зони.” Затова съветва пациентите си да избягват такива места и да поискат специалист да посети дома им за да открие дали не е построен върху такъв участък. Геопатогенните зони могат да активират онкогените, както доказаха през 1982г група изследователи от Технологическия Институт в Масачузетс.

 

Хипертермия: древна терапия против рака

Друг един “съвременен” метод за борба с рака е хипертермията. Отбелязваме го в кавички, защото в крайна сметка съвременната медицина изважда на повърхността лечебни методи от древността. Не е широкоизвестно, че древните лекари са лекували тумори чрез топлина. Хипократ казвал: ”намерете ми начин да повиша температурата и ще ви излекувам всичките болести”.

Значи древните лекари са разбрали, че температурата не е враг, с който трябва да се борим, а приятел; това е усилието на организма да се самоизлекува. А вече 2 века пастьоровата медицина третира температурата като враг, като нещо, което иска да повали организма.

Съвременната медицина неотдавна проумя, че с високата температура се увеличават белите кръвни клетки и така огънят побеждава болестта! И не е обърнала толкова време документираната медицинска информация за ремисия на раковото заболяване при болни с шарка, туберкулоза, малария.

Заслугата принадлежи на един млад лекар, Уилям Колей, който току-що завършвайки медицинския университет Харвард през 1890г започнал да прилага на онкоболните една специална ваксина за да предизвика повишаване на температурата. Днес методът на хипертермията се подпомага от съвременната технология. Факт е, че раковите клетки не издържат на температура по-висока от 41,5 о С.

Туморът се загрява до от 41,5 до 45 о С с фокусиран ултразвук /местна хипертермия/. Съществува обща хипертермия, при която пациентът, анестизиран, се поставя в термичен гащеризон с температура 42 градуса С. Епилог намираме в ХХІ век, но съвременната наука се връща, волно или неволно, хиляди години назад в класическата епоха, в която живя и твори великият Хипократ:

”Колкото и химически лекарства да бъдат открити, няма да могат да постигнат радикалното лечение на болестите, а само една фалшифицирана повърхностна терапия, едно забулване на проблема, просто потушаване на отделен симптом, но с много нежелани действия. Коренното излекуване на болестите се оставя в прегръдката на Природата" - както е вярвал Хипократ, казвайки прочутата фраза: ”фисис носон ятрос” /природата е лечител на болестите/, както и в хармонизирането ни с природата ”фисин зин” – призивоавне за природосъобразен живот на стоиците-философи.

Всички гореописани нетоксични природни терапии на рака трябва да станат общоизвестни и да се прилагат. Трябва да се преустановят препирните между различните лечебни системи, защото най-висшата цел на науката, както казва Манли Хол “не е да докажем една теория, а да облагородим човечеството".

Освен това вече се е появила Іntergrated Medicine /обединената медицина/, която използва както обичайните, така и алтернативните методи, печелещи все по-голямо влияние и предпочитание от все повече хора. Впрочем, когато природните нетоксични терапии на болестите вкл. на рака станат широко известни, ще настъпи революция в медицинската сфера.

Д-р Аткинс подтвърждава: ”Предвиждам епохата, през която ще гледаме на фито-химичните вещества по такъв начин, че лекарите ще предписват конкретни храни вместо лекарства за лечението и профилактиката на повечето заболявания. Въпреки, че аз дотогава може да не съм сред живите, силно вярвам, че през идващия век бъдещите поколения ще гледат на днешната ни зависимост от лекарствата вместо от храненето като на неспособни, неефективни, и още повече вредни методи, които се основават на незнанието.”

Окончателната победа над рака няма да закъснее. Природата не ни е оставила беззащитни. Време е да я опознаем!

Мариус Димопулос
facebook.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .